Twee podiumplaatsen NK cross Tilburg

Lopen

TILBURG -Tijdens het officieuze NK cross voor de jeugd is C-pupil Milou Keulstra van Generaal Michaëlis op de derde plaats geëindigd. Marianne Verdonk werd bij de atleten met een verstandelijke beperking Nederlands kampioen. Het NK was afgelopen zaterdag onderdeel van de Warandeloop in Tilburg.

Vooraf was de vraag was of de jeugdatleten hun uitstekende prestaties in de Kempische cross-competitie van de afgelopen weken tijdens het NK konden demonstreren. Het was perfect weer toen Milou Keulstra als eerste van start ging. De zesjarige behoorde tot een van de favorieten, nu ze bovenaan staat in het algemeen klassement van die competitie. Na een snelle start ging ze als zevende het bos in en deelde haar race zo in dat ze uiteindelijk als derde finishte, slechts drie seconden achter de winnaar. Ook Eliza Dielhof (7) liep een uitstekende wedstrijd en eindigde verrassend als zevende. De B-pupillen Tim Kees en Ilse van de Wiel, die op plaats 1 en 3 staan in de tussenstand van de cross-competitie, hadden meer moeite met het overweldigende deelnemersveld. Tim startte redelijk en werkte zich in de tweede ronde naar voren om als vijfde te eindigen op dit NK. Ilse had een mindere start en ging als twintigste loper het bos in, om als elfde Nederlandse te finishen. Eerstejaars A-pupil Mike van Bree kon zich keurig handhaven in zijn klasse. De laatste 100 meter achterhaalde hij zelfs nog een paar lopers. Tweedejaars A-pupil Mats Keulstra startte uitstekend in dit ijzersterke deelnemersveld, om als achtste te eindigen. Eerstejaars D-junior Tom van Schijndel, won met een fenomenale eindsprint nog enkele plaatsen om elfde te worden.

Nederlands crosskampioen
Marianne Verdonk is zaterdag nationaal crosskampioen voor atleten met een verstandelijke beperking geworden. Marianne startte als de grote favoriete: twee jaar geleden liep ze op het parcours achter de Tilburgse universiteit het parcoursrecord. Ze liet er geen gras over groeien en sloeg al op het startterrein, samen met de favorieten bij de mannen, een gat naar de rest van het veld. Die voorsprong werd gedurende de wedstrijd alleen maar groter. Samen met de drie podiumkandidaten bij de mannen legde zij de laatste meters af en eindigde gelijk met de nummer drie bij de mannen. De klok bleef stilstaan op 1 minuut en 51 seconden, een verbetering van haar parcoursrecord met drie seconden. Dat was slechts zeven tellen seconden achter de winnaar bij de mannen.

tekst Pieter Grootes

 

Uitslagen
Warandeloop Tilburg 23 november: Trimloop 10km: Duc vd Bergh 51.54, Aty Wolff 53.29; V beperkt 600m: 1. Marianne Verdonk 1.51, 7. Jolanda van Kuik 3.10; JA beperkt 600m: 10. Martijn de Laat 2.17; MPC 600m: 3. Milou Keulstra 2.28, 8. Eliza Dielhof 2.37; MPB 1200m: 14. Ilse vd Wiel 4.59; JPB 1200m: 6. Tim Kees 4.33; JPA1 1200m: 20. Mike van Bree 4.44; JPA2 1200m: 8. Mats Keulstra 4.05; JD1 1700m: 11. Tom van Schijndel 6.16.

Putjesbergencross Broos van Erp competitie 24 november: Winnaars: Milou Keulstra (M-mini), Bram van Stiphout (J-mini), Micki Geijsels (MPC), Jens de Koning (JPC), Ilse vd Wiel (MPB), Tim Kees (JPB), Hilde Verder (MPA), Mats Keulstra (JPA), Femke Smink (MD), Tom van Schijndel (JD), Pim Scheiberlich (JC), Marijke Heddes (MB), Daan van Hoof (JB), Vincent Anker (Msen), Hein Asveld (M45), Rohan de Bresser (Msen kort), Mieke van Hoof (Vrecr lang), Jolanda van Os (Vrecr kort), Wichard de Benis (Mrecr lang), Norbert de Zeeuw (Mrecr lang poule B), Martijn de Laat (M specials), Marianne Verdonk (V specials).

 

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven