Wie waren afgelopen jaar de sportiefste atleten?

Baanatletiek

BEST - Voor de jeugdleden van Generaal Michaëlis moet het heerlijk avondje nog komen. Vrijdag aanstaande wordt in het clubgebouw de jaarlijkse bingo- en feestavond gehouden. Tijdens het officiële gedeelte volgt de uitreiking van de Jacques van Eijndhoven-beker en de Jo Schout-beker voor de meest sportieve atleten van het afgelopen jaar.

De Jacques van Eijndhoven-beker geldt voor de jongsten tot en met de C-junioren, de Jo Schout-beker voor de oudere junioren. Voor de bekers wordt gelet op aanwezigheid bij trainingen en wedstrijden, uitstraling en trainingsinzet. Voor de ouderen geldt ook nog eens inzet voor de vereniging. Maureen de Bresser en Inge Faessen wonnen deze belangrijke bekers vorig jaar.

Met de uitreiking van de Persoonlijk Record-trofee wordt uitgebreid teruggekeken op de prestaties van het afgelopen jaar. Er zijn drie leeftijdsklassen: pupillen, CD-junioren en AB-junioren. Om deze trofee te winnen moet je zo vaak mogelijk je eigen prestatie verbeteren. Elke verbetering levert punten op. Sommige wedstrijden, zoals het clubkampioenschap of de competitie, leveren meer punten op. Atleten die vaak op wedstrijd zijn daarbij in het voordeel.

Voor de atleten die op een aantal nummers de zogenaamde eerste eis gehaald hebben is er een lintje, voor de zwaardere tweede eis is er een officiële medaille.

Ten slotte wordt de trainer van het jaar gekozen. Helaas zal er ook van een aantal trainers afscheid worden genomen. De avond start voor jongsten om 18.00 uur met de bingo. Om 20.00 uur zal het clubgebouw weer uitpuilen als ook de ouders bij de prijsuitreikingen zijn. Vanaf 21.00 uur barst het feest voor de oudere junioren los.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven