Max van der Donk en Niels Groen winnen GM-bekers

Baanatletiek

BEST - Tijdens de jaarlijkse bingo- en feestavond van Generaal Michaëlis heeft Max van der Donk (14) de Jacques van Eijndhoven-beker gewonnen voor sportief gedrag. Niels Groen (17) verdiende vrijdagavond volgens het bestuur de Jo Schout-beker voor sportiviteit en zijn inzet als vrijwilliger.

C-junior Max begon als zevenjarige met zijn oom Hans van der Donk voorzichtig met hardlopen. Hans was in de jaren zeventig en tachtig een verdienstelijk langeafstandsloper bij GM. Het heeft hem ongetwijfeld gestimuleerd al vroeg GM-lid te worden, waar zijn voorkeur evenwel uitgaat naar de meerkamp. "Max is een atleet met positief gedrag naar clubgenoten, trainers en juryleden", zei bestuurslid Tom Lassing tijdens de uitreiking. "Max gaat niet alleen naar wedstrijden, maar ook naar alle activiteiten als het zwemmen, het kamp en de feestavond." Trainingen zal hij niet snel missen, vooral omdat hij die heel leuk vindt. "Doorslaggevend voor onze keus was dat Max waar nodig zijn medeatleten weet te motiveren en corrigeren", besluit Tom Lassing.

Om de Jo Schout-beker te verdienen, moet je je ook een aantal jaren inzetten als vrijwilliger. Niels Groen won eerder al de Van Eijndhoven-beker. "Tijdens blessures komt Niels toch naar de training, al is het alleen maar om te helpen. Ook is hij een vaste kracht tijdens de jaarlijkse schoolsportcursus", motiveerde Tom Lassing de keuze voor Niels. "Daarnaast is hij actief bij het materiaalbeheer, de wedstrijdorganisatie en als microfonist."

Evan van den Heuvel (JPA) won met 490 punten de persoonlijk record-competitie voor pupillen. Het bleef lang spannend, want Tom van Schijndel (JPA) volgde op slechts vijf punten. Cas Govers (JPB) werd derde met 470 punten. D-junior Joelle Adams won met 320 punten bij de CD-junioren. Roy van Kraaij (JC) werd tweede (310 punten), Renée Kos derde (305 punten).

Bram Elevelt (JB) is met 610 punten winnaar geworden van de PR-beker voor B-junioren en ouder. De drie voorgaande jaren verbeterde hij ook al het vaakst zijn persoonlijk record. Op gepaste afstand volgden senior Jolijn Sandbrink (310 punten) en A-junior Renske van Os (290 punten).

Joep Wiltschek werd trainer van het jaar. Trainers Ben Saris, Amber Lassing en Arnold de Goederen, coördinator Tom van de Sande en wedstrijdsecretaris Arianne Saris namen onder applaus afscheid.

tekst Pieter Grootes
foto Jouke Smink

 

Bekerwinnaars atletiek 13 dec 2013 - 785px

fototekst De bekerwinnaars van Generaal Michaëlis met staand vlnr: Roy van Kraaij, Jolijn Sandbrink, Tom van Schijndel, Evan van den Heuvel, Max van der Donk, Joelle Adams, Renske van Os, Cas Govers, Renée Kos; zittend: Bram Elevelt en Niels Groen. 


Deel op sociale media:

Terug naar boven