Kennismaken met Nordic Walking bij GM

Nordicwalking

BEST - Goede voornemens om meer te gaan bewegen? Binnenkort kunt u bij atletiekvereniging Generaal Michaëlis kennismaken met Nordic Walking. Op zaterdagmorgen 11 januari om 11.00 uur wordt op de atletiekbaan een korte workshop van anderhalf uur gehouden.

Nordic Walking is uit Scandinavië over komen waaien. Door het gebruik van stokken, ook wel poles genoemd, worden tijdens het wandelen ook de bovenarmspieren en de schouders gebruikt. Tijdens de workshop kunt u op de atletiekbaan zelf ervaren hoe het is om deze sport te beoefenen. De atletiekbaan is gelegen aan de Gildelaan, voorheen Constantijnlaan.

Na deze kennismaking kunt u vanaf zaterdag 18 januari ook nog meedoen aan de basiscursus Nordic Walking. Gedurende vijf weken leert u de techniek van Nordic Walking. Na afloop ontvangt u een certificaat. De start van deze cursus is steeds op zaterdagmorgen om 9.30 uur vanaf het Joe Mann Natuurtheater. Afhankelijk van het aantal deelnemers duurt deze één tot anderhalf uur.

Na afloop van de basiscursus zijn er nog vier gratis trainingen op zaterdag- en/of woensdagmorgen. Deze starten ook vanaf het Joe Mann Natuurtheater in Best.

Aanmelden

De kennismakingsworkshop (atletiekbaan) kost € 5,00, inclusief een kop koffie na afloop. Deelname aan de basiscursus (Joe Mann) van vijf weken kost € 50,00. Deelname aan de workshop en basiscursus samen kost € 50,00. Dit is inclusief het gebruik van Nordic Walking poles. Interesse? Aanmelden kan via de website www.avgm.nl of telefonisch bij Nel van Oort, telefoon 398678.

Op de website is meer informatie over GM en de trainingsmogelijkheden voor Nordic Walking en wandelen te vinden.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven