Informatieochtend Brons en Sportmáx een groot succes

Algemeen

BEST - Hardlopers met verhoogd blessurerisico's: welke bijzonderheden vallen op en wat kan er aan gedaan worden? Dat was het thema van de informatieochtend die zaterdag 15 maart bij AVGM werd verzorgd door Podotherapie Brons uit Best en Sportmáx uit Veldhoven. Voor trainers van zowel baanatleten, lopers, als wandelaars is het van groot belang om de looptechniek van atleten goed te leren observeren, zodat blessurerisico's tijdig onderkend worden en hierop adequaat gereageerd kan worden, door middel van advies en of doorverwijzing. 

De ochtend bestond uit een informatief en een praktisch deel. Het informatieve deel werd verzorgd door sportarts Milou Beelen en podotherapeute Jennifer van Schooten, die beiden vanuit hun vakgebied een zeer interessante verhandeling gaven over alle facetten van de loopbeweging, wat daarbij verstorend kan zijn en welke blessures daaruit kunnen voortkomen. Het praktische deel werd verzorgd door Jennifer van Schooten. Zij voerde samen met de deelnemers een aantal loopanalyses uit. Zij nam de de hele groep mee naar buiten en maakte met een highspeedcamera video-opnames van een aantal trainers. Daarna werden deze opnames binnen op een groot scherm getoond en door Jennifer met de groep besproken.

Met een opkomst van maar liefst 25 belangstellenden, afkomstig van zowel AVGM als AV Oirschot, mag er gerust gesproken worden van een groot succes. Op de foto's is goed te zien hoe de vrijwel alleen uit mannen bestaande groep met opperste concentratie naar de verhandelingen van Milou en Jennifer luisterden en hoe goed er buiten bij de video-opnames werd opgelet.

Het was een uiterst leerzame ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is.

tekst en foto's René Uijthoven

 

IMG 3213 b3
● Jennifer van Schooten (Podotherapie Brons) maakt een video-opname van Norbert de Zeeuw voor een loopanalyse.


Deel op sociale media:

Terug naar boven