Nieuwsbrief

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Bekijk dan in je browser.
AVGM Nieuwsbrief
Baan

Uitgave 25 september 2014

Winterseizoen Baanatletiek 2014-2015

Training winterseizoen.

Voor Pupillen, Junioren, Senioren en Masters

Beste atleten, ouders/verzorgers en trainers,

Hierbij ontvangen jullie informatie die betrekking heeft op het winterseizoen van 2014-2015.

Adri Raaimakers heeft te kennen gegeven dat hij moet stoppen als coördinator voor de baanatletiek omdat hij als regiotrainer voor het hoogspringen is geworden.
Ben Saris en Henk van Hak hebben als coördinatoren baanatletiek de taken van Adri overgenomen.

Lees deze informatie goed door en indien er vragen zijn, stel deze dan aan jouw trainer of neem contact op met Ben Saris, tel: (0499-) 329911, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Henk van Hak; tel: (0499-) 398926, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zou je ook je e-mail adres of dat van je ouders/verzorgers willen doorgeven aan de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) wanneer deze daar niet bekend is of bij een nieuw e-mailadres.

Algemene informatie.
Het officiële atletiekseizoen loopt van 1 november t/m 31 oktober van het jaar daarop. Per 1 november komen de atleten in een volgende categorie. Zie verderop in de brief.

Een nieuw atletiekseizoen begint met het winterseizoen, gevolgd door het zomerseizoen.

Het atletiekseizoen bij GM wijkt af van het officiële atletiekseizoen en loopt vanaf de eerste week na het jeugd atletiekkamp t/m het jeugd atletiekkamp van het jaar daarop. Het jeugd atletiekkamp vindt altijd het eerste weekend van oktober plaats.

Voor dit jaar geldt dat bij GM het nieuwe atletiekseizoen 2014-2015 begint op maandag 6 oktober 2014.
Het winterseizoen loopt dan t/m zaterdag 28 maart 2015 . Het zomerseizoen 2015 loopt van maandag 30 maart t/m 4 oktober 2015.

Aspirant-leden die de 4 proeflessen hebben gevolgd en lid willen worden van onze atletiekvereniging kunnen op onze site het inschrijfformulier downloaden, http://www.avgm.nl/links

Trainingen Winterseizoen 2014-2015,

Trainingen maandag en woensdag.

Bij de start van het winterseizoen veranderen er een aantal trainingen.
Op zaterdag vindt dan de bostraining plaats voor alle atleten.

Nieuwe trainers zijn nog steeds hard nodig. Dus mochten ouders of atleten interesse hebben te assisteren of zelf voor de groep te staan dan horen we dat graag.

Training atletiekbaan maandag en woensdag

Het trainingsschema voor de maandag en woensdag wordt per 6 oktober 2014 als volgt:

Mini, C pupillen en B pupillen
Maandag 18:30u tot 19:45u Trainers Jouke Ron en Max
OF
Mini en C pupillen en B pupillen Trainers Diet en Angelique
Woensdag 18:30 u tot 19:30u Trainers Maarten, Ilonka en Inge

A pupillen 1ste jaars
Maandag, 18:45u tot 20:00u Trainers Joep en Maarten
Woensdag, 18:45u tot 20:00u Trainers Joep en Demi

A pupillen 2de jaars
Maandag 18:45u tot 20:00u Trainers Tom en Maureen
Woensdag 18:45u tot 20:00u Trainers Branco en Ton

D junioren 1ste jaars
Maandag 18:45u tot 20:00u Trainers Yves en Cor
Woensdag 18:45u tot 20:00u Trainers Tom en Trees

D junioren 2de jaars
Maandag 18:45u tot 20:00u Trainers Marcel en Jessie (stagiaire)
Woensdag 18:45u tot 20:00u Trainers Marcel en Mitchell

De Mini pupillen, C pupillen en B pupillen gaan nu 1 keer per week op de baan trainen en een keer in het bos. Dit om deze jonge atleten niet te zwaar te belasten. Omdat sommige kinderen niet op maandag kunnen en andere niet op woensdag, willen we voor deze groepen de keus aan de atleten / ouders laten of dat men op maandag of op woensdag wil gaan trainen. Dit moet men vooraf aan de coördinator kenbaar maken zodat de trainers weten welke kinderen ze wanneer kunnen verwachten. Mocht men gedurende het jaar een keer van trainingsdag willen wisselen dan dit doorgeven aan beide hoofdtrainers van maandag en woensdag zodat zij op de hoogte zijn. Mocht je op zaterdag niet aan de bostraining mee kunnen doen dan kun je vragen of dat de tweede training op een van de andere dagen mag volgen.

Training Atletiekbaan dinsdag en donderdag

C1 junioren
Dinsdag en donderdag 19:00u tot 20:30u Trainer Marcel

De D2 junioren die nu C1 junior worden, gaan over van de maandag/woensdag naar de dinsdag/donderdag en komen in een van de groepen waar de atleten worden voorbereid op de manier van trainingen voor oudere atleten.
Dit is afhankelijk van het niveau van de atleet. Ook worden de atleten geholpen met het kiezen van specialisatie van onderdelen. Ook bij de oudere atleten hebben we wedstrijdgroepen en trainingsgroepen en topatletiek. Er zijn ook atleten die vaker/ iedere dag in de week gaan trainen en krachttraining krijgen. Deze atleten kom je ook tegen op trainingstijden waarop de jongere atleten trainen.
Het is altijd mogelijk om over te stappen van de ene groep naar de andere. Dit wel in overleg met de coördinator en de trainer(s).
We willen voor de atleten die niet op de dinsdag of niet op de donderdag kunnen trainen i.v.m. andere verplichtingen, hun tweede training aanbieden op de maandagavond. Deze atleten trainen dan met de D2 junioren mee van 18:45-20:00. Wanneer je hier gebruik van wil gaan maken moet je dat melden via de coördinator.

C2 junioren en ouder
Dinsdag en donderdag 19:00u tot 20:30u

In sommige individuele gevallen kan het zijn dat deze atleten met de specialisatietrainers mee trainen.
Als de C2-junioren niet op dinsdag of donderdag kunnen, dan hebben zij hun tweede training op maandag van 19:00u tot 20:00u (20:30u) met de groep van Adri. Ook dit gaat via de coördinator.

Trainingcyclus.
De trainingen op de dinsdag en donderdag gaan we ook op een andere manier organiseren. De atleten die op meerdere onderdelen trainen en niet trainen op de meerkamp gaan hun onderdelen in cyclussen van bv 3 weken afwerken, voorbeeld: een atleet traint op sprint en mila dan gaat die atleet eerst 3 weken op sprint trainen en de volgende 3 weken op mila.

De reden dat we in cyclussen gaan werken is om meer te kunnen bereiken op de onderdelen zodat de atleet beter in staat is om wat hij / zij aanleert beter eigen kan maken.

De groep C1 junioren en de C2 trainen met Marcel van der Lubbe mee. De B junioren en ouder die geen specialisme hebben maar op verschillende onderdelen willen trainen en op andere trainingsvormen willen trainen, trainen bij Bas Leermakers.
De mila atleten trainen en werken in bij Nicolaï van der Heijden.
De atleten sprint werken in op dinsdag bij Irmgard Goud en op donderdag bij Theo de Koning. Irmgard traint alle sprintafstanden. Marcel Leijten en Theo de Koning trainen de meerkampers, Marcel doet op dinsdag verspringen en hink-stapspringen en op donderdag werponderdelen. Bart van der Pasch assisteert soms ook de meerkamptrainers.
De werpers werken op dinsdag in bij Rene van de Ven en op donderdag met de technische groep van Marcel
Na het inwerken gaan deze atleten naar hun eigen groep. Wanneer de groep te groot is om in te werken dan wordt deze verder opgesplitst in sprint, springen en werpen.
Specialisatie hoogspringen bij Adri Raaimakers, Adri is regiotrainer hoogspringen en zullen er op de dinsdagavond veel hoogspringers naar GM komen. GM atleten die één keer in de week als specialisatie hoog willen springen en het niveau hebben voor deze groep, kunnen die training het beste op donderdagavond inplannen omdat de groep dan minder groot is. De hoogspringers werken bij Adri in. Op dinsdagavond is Johan van Wijgerden de assistent-trainer bij het hoogspringen.
Een aantal atleten hebben aangegeven op meerdere onderdelen te willen trainen maar niet op alle onderdelen. Deze atleten worden ingedeeld bij de meerkampgroep en wanneer die groep op een onderdeel gaat trainen waarop een atleet niet wil trainen dan kan de atleet in overleg bij een andere specialisatie mee trainen.

De atleten die nog niet aangegeven hebben waarop men wil gaan trainen kunnen dit nog doorgeven aan hun trainer en de coördinator.

Bostraining.

Op zaterdag 12 oktober beginnen de bostrainingen weer. Iedere zaterdagmorgen van 9:30 ± 10:45u wordt er een bostraining gegeven. Deze training is voor al onze jeugdleden. Zij worden in groepen op niveau ingedeeld en vertrekken dan met hun trainers de bossen in.
Vertrek bij de parkeerplaats bij het Joe Mann natuurtheater.
* Kleding; zie trainingen algemeen.

Tijdens de bostraining krijgen de atleten van de trainers te horen wanneer een bostraining niet doorgaat. Dit komt ook op de GM internet site te staan onder: Baanatletiek / Afgelasting van de training.
Ook de ouders en verzorgers die willen trainen kunnen aansluiten bij een van de groepen. Zo kan men ook wat aan de conditie doen en misschien besluiten om te gaan lopen met een van de recreantengroepen. Daarnaast zoeken we nog ouders die als begeleider mee willen gaan omdat er voor sommige groepen maar één trainer staat en we voor de veiligheid meer volwassenen bij de groepen willen hebben. Het mooie ervan is, is dat u ook aan uw conditie werkt.

Vertrekpunt van de bostrainingen is de parkeerplaats bij het Joe Mann natuurtheater, te bereiken via de Sonse weg.

Trainingen algemeen.

Het kan voorkomen dat gedurende het seizoen kinderen doorstromen naar de volgende categorie.
Dit kan zijn door het niveau van een kind of omdat een groep te groot wordt.
Mocht uw kind door de groepsindeling ineens niet meer bij een vriendje of vriendinnetje ingedeeld zijn of mocht er om een andere reden een probleem zijn op de geplande indeling neem dan contact op met Adri en er wordt dan naar een oplossing gezocht.

Of het nu vriest, regent of sneeuwt, de training gaat zoveel mogelijk door. Eventuele afgelastingen, zoals afgelopen jaar door de overvloedige sneeuw, staan op de GM internet site onder Baanatletiek / Afgelasting van de training: .

LET OP;
In het winterseizoen is het erg belangrijk dat de atleet voldoende aangekleed is. Je kunt beter iets uit moeten doen dan iets tekort komen. Ouders, verzorgers en atleten let daar extra op, dit is heel belangrijk!

Op de atletiekbaan voelt het tijdens de herfst-, winter- en lente maanden, door de ligging, behoorlijk koud aan. Een windjack, legging en handschoenen (met losse vingers, geen wanten) en 2 paar sokken is al een goed wapen tegen de kou.

Vakantie.
Tijdens de kerstvakantie en de carnavalsvakantie zijn er geen trainingen.

Wedstrijden.

GM prijzen
Atletiek is een wedstrijdsport en daarom promoten we bij GM de atleten om aan wedstrijden mee te doen. Hiervoor hebben we verschillende prijzen voor in het leven geroepen. Dit zijn: Hans Maas Prestatiebeker, PR – trofee voor B junioren en ouder, PR – trofee voor C en D junioren, PR trofee voor de Pupillen.
Vanaf dit seizoen is de PR competitie dus gesplitst tussen de CD junioren en de Pupillen in verband met de Pupillen competitie nieuwe stijl.
Daarnaast is er de eisenkaart en niet te vergeten de belangrijkste De Jac van Eindhovenbeker waarvoor je zeker ook aan wedstrijden moet deelnemen. Zie de GM site onder Baanatletiek/GM prijzen voor een gedetailleerde beschrijving.

Wedstrijdkalender
De wedstrijdkalender komt op de GM internet site www.avgm.nl.
In het winterseizoen zijn er een tweetal soorten wedstrijden; nl. de indoorwedstrijden die in een zaal of indooratletiekbaan worden gehouden en de crossen die in de bossen of op velden gehouden worden.
Wedstrijddeelname vinden wij als vereniging heel belangrijk, zowel wedstrijden bij GM als ook buiten Best. Het wedstrijdbezoek is goed voor de ontwikkeling van de atleet. Probeer aan een aantal wedstrijden mee te doen. Zijn er redenen waarom dat niet zou kunnen overleg dan met jouw trainer.

GM kent in het winterseizoen een eigen crosscompetitie, de Broos van Erp crosscompetitie. Net zoals de competitie wedstrijden zijn wij van mening dat de vier wedstrijden van de Broos van Erp cross een verplichtend karakter hebben...
Daarnaast doen we als vereniging ook mee aan de Kempische crosscompetitie, hiervoor komen boekjes te liggen in het clubhuis.
Het hele zomerseizoen telt mee voor de PR-competitie. Voor een aantal technische onderdelen kan men in het winterseizoen al de eisen behalen voor de Eisenkaart. Welke eisen inmiddels gehaald zijn kun je zien op de GM site.

Inschrijven voor wedstrijden.
De baanatletiek heeft een eigen wedstrijdsecretariaat die u kunt bereiken met mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De uitnodigingen voor wedstrijden worden via email per nieuwsbrief aangekondigd en komen ook op onze webpagina te staan onder wedstrijdinfo. Daarnaast worden briefjes uitgedeeld voor de belangrijke wedstrijden.

Inschrijfgeld en reisgeld
De wedstrijden van onze eigen vereniging zijn gratis. Voor de uitwedstrijden wordt er door de organisatie voor elk onderdeel, meerkamp of cross inschrijfgeld gevraagd, hoeveel dat dit is staat op de uitnodiging. Daarnaast wordt er een bedrag aan reiskostenvergoeding gevraagd indien jouw ouders of verzorgers niet zelf rijden. Het bedrag dat wordt gevraagd heeft met de afstand te maken die gereisd moet worden. Ook dit bedrag kunt u op de uitnodiging terug vinden.

Wij wensen alle atleten, ouder/verzorgers en trainers een sportief, gezond en vooral leuk atletiekseizoen 2014-2015 toe.

Ook wil ik Ben Saris en Henk van Hak heel veel succes met het coördinatorschap toewensen.

Clubhuis D'n Opstap 0499 390747

Namens de baanatletiek,
Adri Raaimakers

  Atletiekvereniging AVGM
Gildelaan 2
5684 EZ Best
0499-390747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.avgm.nl
 
AVGM Nieuwsbrief Baan

Je bent geabonneerd met e-mail adres [email].
Abonnement direct stopzetten? klik hier.
 

Deel op sociale media:

Terug naar boven