avgm logo desktop

Mededelingen

15-04Komende donderdagmiddag website tijdelijk niet bereikbaar (zie AVGM-bericht)

AVGM-bericht

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Bekijk dan in je browser.
AVGM Nieuwsbrief
Algemeen

Uitgave 14 september 2016
 

Jaarlijkse reanimatiecursus

Op zaterdag 8 oktober wordt, in samenwerking met Huub Oomes, weer de jaarlijkse reanimatiecursus voor beginners en voor herhalers gegeven in d'n Opstap. Deze cursus is toegankelijk vanaf junioren B. Beginners zullen zoveel mogelijk in één en dezelfde groep geplaatst worden.

Maar..., waarom zou je eigenlijk zo'n cursus volgen? Het antwoord is eenvoudig.

Wekelijks worden alleen in Nederland ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dit zijn zo'n 10.000 mensen per jaar! Een acuut hartinfarct is vaak de oorzaak van een hartstilstand. Een hartstilstand is een levensbedreigende situatie als niet onmiddellijk hulp wordt geboden.

Hulp kan bestaan uit reanimatie. Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op herstel. Als bij een hartstilstand direct wordt gestart met reanimeren zodat professionele hulpverleners van een ambulancedienst het kunnen overnemen, is de kans op volledig herstel groot.

Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar wordt een geoefend hulpverlener!

De meeste mensen worden thuis, op het werk of op straat (dus ook op de sportclub) door een hartstilstand getroffen, vaak geheel onverwacht. Als familie, huisgenoten, vrienden en buren op dat moment kunnen starten met reanimeren, zouden jaarlijks honderden levens gered worden. Reanimatie, hartmassage en mond-op-mondbeademing zijn levensreddende activiteiten. Dit is te leren; maar niet alleen uit een boekje!

Herken voortaan zelf de symptomen van een hartstilstand. Leer de vaardigheid van het reanimeren en mond-op-mondbeademing. Volg een reanimatiecursus en behoudt uw vaardigheid door jaarlijks minstens een herhalingstraining te volgen.

Aanmelden voor deze cursus kan bij Kathinka van Dijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Trainers hebben voorrang bij de aanmelding. In principe zijn er twee groepen, één om 12.00 uur en één om 15.00 uur. Beginners worden zoveel mogelijk om 12.00 uur geplaatst. Uiteraard proberen wij zo goed mogelijk rekening te houden met voorkeuren, maar vol is vol!

Kathinka van Dijk
  Atletiekvereniging AVGM
Gildelaan 2
5684 EZ Best
0499-390747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.avgm.nl
 
AVGM Nieuwsbrief Algemeen

Je bent geabonneerd met e-mail adres [email].
Abonnement direct stopzetten? klik hier.
 

Deel op sociale media:

Terug naar boven