avgm logo desktop

Mededelingen

15-04Komende donderdagmiddag website tijdelijk niet bereikbaar (zie AVGM-bericht)

AVGM-bericht

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Bekijk dan in je browser.
AVGM Nieuwsbrief
Algemeen

Uitgave 25 januari 2017
 

Bevrijdingsvuur estafetteloop 2017

Op 4 mei 2017, zal een vertegenwoordiging van onze atletiekvereniging voor de 10e keer het bevrijdingsvuur gaan ophalen in Wageningen. Wij gaan op 4 mei 2017 omstreeks 21.00 uur met een touringcar naar Wageningen.
Na het melden in de tent op de Dreijen zal omstreeks 23.20 uur een welkomstwoord en toespraak vanuit de Gemeente Wageningen zijn. Het bevrijdingsvuur wordt om middernacht ontstoken door de Burgemeester van Wageningen.
Deze overhandigt vervolgens de fakkel met het vuur aan de Commissaris van de Koningin van een van de provincies, waarna deze het vuur overhandigt aan de lopers uit alle provincies.

Nadat alle deelnemende teams het Vrijheidsvuur hebben ontvangen, verspreidt het zich als een "lopend vuurtje" door heel Nederland. Dit is een indrukwekkend symbool van nationale eenheid.
Aangezien wij het vuur niet alleen ophalen voor de Gemeente Best maar ook voor het provinciaal bevrijdingsfestival in Den Bosch, mogen wij al snel starten. Waarschijnlijk omstreeks 0.30 uur.
Wij gaan vanuit Wageningen via Arnhem over de John Frostbrug (van "Een brug te ver") naar Nijmegen. In Nijmegen wordt omstreeks 04.00 uur een korte rust gehouden in Hotel Belvoir bij de Waalbrug waarna wij weer verder zullen gaan.

Dit jaar zullen wij om 13:30 het bevrijdingsvuur overhandigen aan een prominente Nederlander in Den Bosch bij het provinciaal bevrijdingsfestival. Hierna zullen wij weer genieten van de traditionele Bossche bollen en eventueel een glaasje bier.
Vervolgens zullen wij de route voortzetten richting Best waar wij in ons clubgebouw een korte pauze zullen hebben (douche gelegenheid en ‘etenstijd’).
Om 19:00 zullen wij weer op de ABAB parkeerplaats zijn om daarna via de traditionele route, eventueel weer begeleid door de oude legervoertuigen van Wheels, te lopen richting het bevrijdingsfestival van Best.
Hier zullen wij het vuur rond 19:30 overhandigen aan de burgemeester van Best.

Er zal telkens in estafettevorm worden gelopen door twee lopers die samen +/- 2.5 km lopen. Zij zullen vergezeld worden door twee fietsers. Iedere loper zal waarschijnlijk om de +/- 1.5 uur moeten lopen. In totaal zal een loper tussen de 15-25km lopen.
Aangezien wij de hele nacht doorlopen en een ieder het zonder nachtrust zal moeten stellen, zal alles een behoorlijke aanslag zijn op het lichaam. Een ieder zal aan het einde van de dag dan ook zéér vermoeid huiswaarts keren. 

Voor meer informatie zie:

Indien je geïnteresseerd bent om als loper deel te nemen aan dit evenement en je kan minimaal 10km aaneengesloten hardlopen, neem dan contact op met ondergetekende voor 2 februari 2017.
Op dit moment zijn we met 20 personen en willen we met maximaal 25 personen deze reis gaan ondernemen, oftewel wie het eerst komt.....

Norbert de Zeeuw
Teamcaptain Bevrijdingsvuurestafetteloop AVGM - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis
M: 06-50742364
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.avgm.nl

  Atletiekvereniging AVGM
Gildelaan 2
5684 EZ Best
0499-390747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.avgm.nl
 
AVGM Nieuwsbrief Algemeen

Je bent geabonneerd met e-mail adres [email].
Abonnement direct stopzetten? klik hier.
 

Deel op sociale media:

Terug naar boven