Nieuwsbrief

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Bekijk dan in je browser.
AVGM Nieuwsbrief
Algemeen

Uitgave 20 maart 2017  
 

Gezocht: Fieters, Hardlopers en Wandelaars voor de beklimming van de Mont Ventoux

Net als bij de Alpe d’Huez wordt ook de beroemde Zuid-Franse Mont Ventoux berg beklommen voor het goede doel. Echter hier wordt door de deelnemers niet alleen geld ingezameld voor het KWF in de strijd tegen kanker, maar komen ook andere goede doelen aan bod. Deze geselecteerde doelen krijgen 40% van de opbrengst. Reden waarom een aantal mensen uit Best aan deze beklimming deelnemen, met als goed doel het Bijna Thuis Huis de Vlinder. Op die manier zorgen we ervoor dat deze hospice beschikbaar blijft voor alle inwoners van Best en omgeving.

Alweer voor het vierde jaar op rij doet team De Vlinder mee aan deze beklimming en ik (Henk Plasman) heb besloten me hierbij aan te sluiten. Het team is nog op zoek naar enthousiastelingen die ook deze ultieme uitdaging willen aangaan. De beklimming van de Mont Ventoux vindt voor de wandelaars en hardlopers plaats op donderdag 31 augustus 2017. De fietsers beklimmen op vrijdag 1 september de “Kale Berg”.

mont ventoux

 ‘Het is écht een belevenis om nooit te vergeten’, aldus Jessica, die het afgelopen jaar o.a. samen met haar man aan de beklimming meedeed. ‘Elke deelnemer doet mee met een eigen verhaal en heeft een eigen doel. De één ziet het puur als een sportieve prestatie. De ander heeft affiniteit met Bijna Thuis De Vlinder in Best waar 40% van de sponsoropbrengst naar toe gaat en weer een ander loopt of fietst omdat hij of zij om persoonlijke redenen het KWF een warm hart toedraagt. De beklimming van de Ventoux is hoe dan ook een unieke ervaring en een geweldige stimulans welk doel iemand daarmee ook nastreeft.’

Op de vraag of je een ware sportfanaat moet zijn om de berg te kunnen bedwingen, laat Jessica weten dat je natuurlijk niet geheel ongetraind naar Frankrijk kunt afreizen. ‘Onze ervaring is dat, met wat voorbereiding, iedereen vanaf 14 jaar zonder probleem kan meedoen. Daarbij organiseren we wekelijks wandelingen voor onze teamleden. Wie wil kan daaraan meedoen. Niet alleen gezellig, maar het zorgt er ook voor dat je geleidelijk een goede wandelconditie op gaat bouwen’. Navraag leert dat ook de fietsers regelmatig samen afspreken. Er worden zelfs uitstapjes naar het zuiden van Limburg gemaakt om te oefenen met ‘klimmen’.

In de aanloop naar de beklimming worden door de organisatie speciale bijeenkomsten georganiseerd, waarin informatie wordt gegeven en wordt nagedacht over mogelijke sponsoracties. ‘Omdat we begrijpen dat niet iedereen makkelijk sponsorgeld werft, organiseren we vanuit het team een aantal leuke activiteiten, zoals de Valentijnsontbijt-service, Spinning Marathon en een Wie-is-de-Mol-weekend. Laat het werven van sponsorgeld dus zeker géén drempel zijn voor je deelname, want daar zorgen we gewoon als team voor’ zegt Jessica. ‘Zelfs het vervoer en het verblijf in Frankrijk worden vanuit Team De Vlinder gecoördineerd in samenwerking met de Stichting Mont Ventoux. Dus eigenlijk staat niets je in de weg om dit jaar zélf de uitdaging aan te gaan!’

Ook (misschien) meedoen? Neem dan vrijblijvend contact op met Henk Plasman (deelnemer en lid van AVGM) op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10980674 Neem voor meer informatie ook een kijkje op onze site www.bestindebenen.nl.

Personen die de actie een warm hart toedragen kunnen uiteraard ook Henk of een van de andere deelnemers sponsoren via www.grootverzettegenkanker.nl/teamdevlinder.

 

 

  Atletiekvereniging AVGM
Gildelaan 2
5684 EZ Best
0499-390747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.avgm.nl
 
AVGM Nieuwsbrief Algemeen

Je bent geabonneerd met e-mail adres [email].
Abonnement direct stopzetten? klik hier.
 

Deel op sociale media:

Terug naar boven