Nieuwsbrief

s deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Bekijk dan in je browser.
AVGM Nieuwsbrief
Baan

Uitgave dag maad jaar

Competities 2013

Informatie over de verschillende competities.

Beste atleten, ouders en trainers,

Via deze nieuwsbrief willen wij iedereen informeren over de competities. Vanaf 2012 moeten we rekening houden met grote veranderingen in diverse competities. U heeft dat vorig jaar mee kunnen maken. Om
het voor iedereen gemakkelijker leesbaar te houden is deze nieuwsbrief opgesplitst in 2 groepen; 1. De competitie voor pupillen, 2. De competitie voor junioren en senioren.

Per competitie leggen we kort uit aan welke regels we moeten houden. Daarmee kan je ook zien wat er veranderd is.

Ook staan de competitiedata voor 2013 daarbij in. Naar deze wedstrijden gaat GMmet diverse ploegen. De atleten komen voor de vereniging uit. Het inschrijfgeld wordt dan ook door de vereniging betaald. Deelname aan competitiewedstrijden zijn verplicht, maar mocht je om een of andere reden niet mee kunnen doen dan moet de atleet zich bij zijn trainers afmelden voor de bepaalde competitiewedstrijd. Daarom nu al de definitieve data zodat iedereen hier rekening mee kan houden. Voor iedere competitiewedstrijd verzamelen we ons bij
het clubhuis van GM vanwaar vertrokken wordt.

Ook aan ouders het verzoek om met de competitiedata rekening te houden. Mocht u zelf niet mee kunnen dan is dat geen probleem. Uw kind kan altijd met iemand anders meerijden. Er zijn ook trainers en wedstrijdbegeleiders aanwezig die op de kinderen passen.

Hoewel atletiek een individuele sport is, vinden wij als commissie Baanatletiek (voorheen TCB) dat de  competitiewedstrijden uitermate geschikt zijn om het groepsgevoel te verbeteren. Wij gaan er van uit dat jullie het met ons eens zijn en rekenen op massale deelname. Wellicht wordt dat "wij gevoel" dan ook nog vertaald in finales.

1. De competitie voor pupillen:

Binnen atletiek regio 14 (regio waar Best in valt) en regio 15 (regio rond Den Bosch) is door de Atletiek Unie  gevraagd om verder de pilot te draaien van 4 pupillenwedstrijden nieuwe stijl, zie ook: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=2847

Daar is in ieder geval door regio 14 en 15 gehoor aan gegeven. Er zijn 4 wedstrijden binnen regio 14 afgesproken waarvan alle wedstrijden (4) de pupillencompetitiewedstrijden vervangen. GM doet niet mee aan de competitiefinale oude stijl. In de andere regio's gaan ze dit jaar ook pilot wedstrijden houden om ook daar met de nieuwe vorm kennis te maken.

De data van de nieuwe wedstrijden zijn als volgt:
20 april; EA Eindhoven
11 mei; AVR Reusel
8 juni; GVAC Veldhoven
14 september; GM Best

Inschrijving gaat per team van 6-11 personen per categorie (PupA, PupB, PupC/Mini). Een onvolledig team wordt samengevoegd door de organiserende vereniging bij een team van een andere vereniging.

Teams bestaan uit minimaal 2 jongens en minimaal 2 meisjes van dezelfde categorie. Per team worden 2 begeleiders aanbevolen. Dat kunnen ouders en/of trainers zijn. Onze voorkeur gaat uit naar ouders zodat de trainers zich bezig kunnen houden met aanwijzingen geven. Omdat er dit jaar gestreden gaat worden om de beste teams zullen de trainers hierop hun ploegen indelen. Maar ook is er een individueel klassement. Na de vierde wedstrijd wordt de eindstand opgemaakt met een prijsuitreiking.

Er worden ongeveer 8 onderdelen uitgevoerd binnen 3 a 3,5 uur. Ervaring met andere pilotwedstrijden zoals vorig jaar tonen aan dat dit goed mogelijk is.

Informatieavond maandag 15 april.

Op 15 maart tijdens de training geven we informatie over de competitiewedstrijden voor pupillen. Ouders
en verzorgers die mee willen helpen met het begeleiden of het jureren van een van de teams kunnen zich aanmelden bij Ton van de Sande, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoeveel teams van GM er daadwerkelijk komen is pas duidelijk na de inschrijving van de atleten. We verwachten in ieder geval minimaal 3 teams (1 voor elke categorie) maar waarschijnlijk zullen er per categorie
meerdere teams worden ingeschreven . Per team heb je minimaal 1 ouder als jurylid en 1 ouder als begeleider nodig.

Zorg dat je erbij kunt zijn en houdt de (maximaal slechts) drie data van de competitie vrij.

Wanneer je een PR neer zet tijdens een competitiewedstrijd, dan krijg je daar extra punten voor de PR-competitie.

Heel veel succes met de voorbereidingen.

Namens de TCB, trainers en de ploegleiders,

Ton van de Sande en Adri Raaimakers

Trainerscoördinatoren Baanatletiek AV GM

2. De competitie voor junioren en senioren

De competitie voor junioren en senioren is ook ingrijpend veranderd. Er zijn geen verschillende divisies meer bij de junioren C en D en ook geen gebiedsfinale. Na drie voorronde wordt het klassement opgemaakt om te
bepalen welke ploegen er naar de landelijke finale mogen. Bij de A junioren zijn er twee voorronde om te bepalen welke ploegen er naar de landelijke finale mogen.
Bij de senioren zijn er meerdere divisie waarbij de mogelijkheid aanwezig is om te promoveren of te degraderen. Voor de derde divisie waarin onze mannen seniorenploeg zit moeten wij de ploeg ieder jaar aanmelden. Voor de divisies hoger is de ploeg automatisch aangemeld. Onze vrouwen seniorenploeg zit al jaren in de tweede divisie.

Op de avond voor de competitiewedstrijd mogen we maximaal 3 wijzigingen doorgeven en op de wedstrijddag geen. Het mag duidelijk zijn dat de trainers zich moeten houden aan de ploegopstelling die zij eerst vooraf aan de atleten en ouders doorgeven en dus vaststaat. Laat je clubgenoten dan ook niet in de steek en doe mee.

Elke vereniging kan per categorie voor januari van het nieuwe jaar één of meerdere jongens- en meisjesploegen
inschrijven bij de juniorenploegen. Doet men in één categorie met meerdere ploegen mee dan mag een atleet niet in een andere ploeg uitkomen. Bijvoorbeeld: GM zou drie ploegen MD inschrijven dan mogen we de atleten van de ene ploeg niet inzetten in een andere MD – ploeg. Per ploeg mogen de atleten in deze competitie maximaal aan 3 onderdelen mee doen waarbij men 1 estafetteploeg van 4 atleten moet inschrijven. De atleten die in de estafetteploeg zitten mogen dus ook nog aan 2 andere onderdelen mee doen. De trainers mogen op de loopnummers 3 en op de technische nummers 2 atleten per onderdeel opstellen. De trainers van GM bepalen welke atleten op welk onderdeel worden ingezet en maken de ploegopstelling. Hierbij kijkt men met welke opstelling men de meeste punten kan behalen. Er mogen geen pupillen aan deze competitie mee doen en ook geen B junioren of ouder. D junioren mogen wel met de C junioren mee doen. Zij moeten dan wel met de voor die competitie geldende regels, afstanden en gewichten, mee doen. Hierbij geldt ook dat wanneer je in een ploeg zit je daarna niet met een andere ploeg mag meedoen.

Bij de A junioren mogen ook B junioren meedoen. In de seniorenploegen mogen ook A en B junioren en masters opgesteld worden, zo ook atleten met een handicap. Wij zullen om de ploegen zo sterk mogelijk te kunnen maken dan ook atleten uit de verschillende categorieën opstellen.

GM heeft de volgende categorieën één ploeg ingeschreven; meisjes junioren D (MD), jongens junioren D (JD), meisjes junioren C (MC), jongens junioren C (JC), meisjes junioren A (MA), jongens junioren A (JA), vrouwen senioren en mannen senioren.

Het competitiereglement kan je vinden via deze link: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=113.

De mannenploeg heeft tussentijds een promotie naar de tweede divisie gemaakt omdat er daar ploegen
zijn die niet meer meedoen en de mannenploeg door hun goede eindklassering vorig jaar hiervoor als eerste in aanmerking kwam.

De data van de competitiewedstrijden zijn als volgt:

Poule 5; Vrouwen seniorenploeg aangevuld met MA, MB en VB. Tweede divisie.
21 april; GM Best
2 juni; GM Best
16 juni; AV Weert
Eventueel 15 september; Promotie / degradatie, de finale.

Poule 5; Mannen seniorenploeg aangevuld met JA, JB en Masters. Tweede divisie.
21 april; GM Best
2 juni; GM Best
16 juni; AV Weert
Eventueel 15 september; Promotie / degradatie, de finale.

Poule 33: Jongens en meisjes junioren A aangevuld met junioren B.
12 mei; 't Jaspersport Someren
23 juni; Spado Bergen op Zoom
Eventueel 8 september; finale NK Teams.

Poule 62: Junioren C/D ploegen.
20 april; PH Vught
25 mei; LGD Deurne
22 juni; De Keien Uden
Eventueel14 september; finale.

Zorg dat je erbij kunt zijn en houdt de (maximaal slechts) drie data van de competitie vrij.

Wanneer je een PR neer zet tijdens een competitiewedstrijd, dan krijg je daar extra punten voor de PR-competitie.

Heel veel succes met de voorbereidingen.

Namens de TCB, trainers en de ploegleiders,

Ton van de Sande en Adri Raaimakers

Trainerscoördinatoren Baanatletiek AV GM
  Atletiekvereniging AVGM
Constantijnlaan 2
5684 CZ Best
0499-390747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.avgm.nl
 
AVGM Nieuwsbrief Baan

Je bent geabonneerd met e-mail adres [email].
Abonnement direct stopzetten? klik hier.
 

Deel op sociale media:

Terug naar boven