Nieuwsbrief

Is dit bericht niet goed te lezen? Bekijk dan in je browser.
avgm logo desktop AVGM-BERICHT
Algemeen

Uitgave 30 april 2019

Bevrijdingsvuur estafette loop 4/5 mei 2019Bevrijdingsvuurloop

Atletiekvereniging Generaal Michaëlis gaat dit jaar voor de dertiende keer op rij het bevrijdingsvuur halen in Wageningen.

Na de dodenherdenking op 4 mei in het Kruispark vertrekken de lopers naar Wageningen vergezeld door vier fietsers en ondersteuners.

In Wageningen zullen zij rond middernacht het bevrijdingsvuur in ontvangst nemen en om ongeveer half één in estafettevorm richting Arnhem vertrekken. Na Arnhem zal zoveel als mogelijk de Market Garden route gelopen worden via Nijmegen, Grave, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Son en Breugel naar Best.

Ook de voertuigen van Wheels geven weer acte de présence. Zij vertrekken om 11:15 uur van het Dorpsplein naar ‘t Boshuys om zich daar bij de lopers te voegen. Liefhebbers kunnen met Wheels vanaf het Dorpsplein meerijden naar ‘t Boshuys om samen met de voertuigen van Wheels de lopers te begeleiden naar Quatre Bras.

Vanaf Quatre Bras rennen de GM-atleten om 11:45 uur, vergezeld door de fietsers, andere hardloopliefhebbers en Wheels naar het Dorpsplein.

De route die zo afgelegd wordt gaat via de Nieuwstraat, Raadhuisplein, Nazarethstraat, en Hoofdstraat naar het Dorpsplein / Koetshuisplein.

De GM-atleten zullen rond 12:15 uur de Koetshuistuin binnenkomen. Na de toespraak van burgemeester Hans Ubachs wordt het bevrijdingsvuur dan ontstoken. Daarna vertrekt de atletengroep naar het provinciale bevrijdingsfestival in ’s-Hertogenbosch. Ook daar wordt het bevrijdingsvuur met medewerking van de GM-ers ontstoken.

Daarna weer in estafettevorm terug naar Best voor een gezamenlijke maaltijd en een drankje wat nagenieten van een bijzondere inspanning.   

  Atletiekvereniging AVGM
Gildelaan 2
5684 EZ Best
0499-390747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.avgm.nl
 
AVGM-BERICHT Algemeen

Je bent geabonneerd met e-mail adres [email].
Abonnement direct stopzetten? klik hier.
 

Deel op sociale media:

Terug naar boven