Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

31-03
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Trainingen Baanatletiek: afgelast t/m 28 april 2020 Lopen: afgelast t/m 28 april 2020 Wandelen: afgelast t/m 28 april 2020 Bootcamp:... Lees meer

3 Oct 2020

Najaarswandeling 2020

Wandelen

Wanneer: 3 Oct 2020

De traditionele najaarswandeling zal weer begeleid worden door Pieter v.d. Sanden

Zet de datum vast in de agenda. Nadere details volgen t.z.t.

Wanneer: 3 Oct 2020

30 Aug 2020

Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren en B Jun.

Baanatletiek

Wanneer: 30 Aug 2020

Opnieuw organiseert AVGM de Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en B-junioren.
Dit jaar is het ook voor atleten die niet in Zuid Nederland bij een atletiek vereniging zijn aangesloten of woonachtig zijn mogelijk om deel te nemen.

Voor dit kampioenschap zijn de reglementen van de Zuid Nederlandse Kampioenschappen van kracht met een recente wijziging:
DEELNEMERS
a) Deelname aan de Open Zuid Nederlands Kampioenschappen voor Senioren en U18 mannen en vrouwen is alleen voor Senioren en Senioren en U18 mannen en vrouwen. Masters en U20 mannen en vrouwen mogen mee doen bij de Senioren.
b) Deelnemers die woonachtig zijn in de provincies Noord Brabant of Limburg of een wedstrijdlicentie hebben bij een atletiekunievereniging in de provincies Noord Brabant of Limburg strijden om het Zuid Nederlands Kampioenschap.
c) De gedelegeerde houdt zich het recht voor het programma uit te breiden of in te korten. Het aantal deelnemers zal – indien nodig – aangepast worden. Daartoe zal de gedelegeerde in voorkomende gevallen een selectie toepassen.
d) Wanneer van atleten geen beste prestatie is opgegeven zullen deze atleten als eerste afvallen.

Het complete wedstrijdreglement is te lezen in onderstaande bijlage.

Inschrijving is mogelijk van 1 april tot 22 augustus 2020, via atletiek.nu
De chronoloog die daar te vinden is, is voorlopig. De definitieve chronoloog zal zo snel mogelijk na de sluiting van de inschrijving bekend gemaakt worden.

pdf Reglement ZNK

Inschrijven

Wanneer: 30 Aug 2020

Waar: Gildelaan 2, 5684 EZ, Best

15 May 2020

Avondwedstrijd Circuit14 is afgelast

Baanatletiek

Wanneer: 15 May 2020 , 19:00 uur - 15 May 2020, 22:30 uur

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus gaat deze wedstrijd niet door.

Ook dit jaar trekken GVAC, Eindhoven Atletiek, AVV en AVGM gezamelijk op om hun atleten maar ook atleten van binnen en buiten de regio, een serie van vier mooie avondwedstrijden voor te schotelen.

Circuit 14 is al een begrip in de regio. Met enkele mooie en tot nu toe steeds spannende individuele klassementen (met dank aan onze sponsoren) en intussen veelal sterke circuitrecords, die om verbetering schreeuwen, biedt Circuit 14 zowel voor de toppers als de recreatieve baanatleten een prima gelegenheid om zich met zichzelf of andere atleten te meten.

De wedstrijden zijn:

Vrijdag 3 april GVAC Veldhoven

Vrijdag 15 mei AVGM, Best

Vrijdag 29 mei Eindhoven Atletiek, Eindhoven

Dinsdag 9 juni AVV, Valkenswaard

Inschrijven voor de wedstrijd van 15 mei van 15 januari tot en met 13 mei. Na-inschrijving mogelijk op de avond van de wedstrijd vanaf 18:00 tot 30 minuten voor de aanvang van het onderdeel.

Voorinschrijving voor de wedstrijd van 15 mei voor GM leden is gratis, bij na-inschrijving betalen zij de normale na-inschrijfkosten (€ 3,50 per onderdeel, pin betaling mogelijk).

Alle informatie over het circuit vindt u op de site van Atletiekregio14

http://www.atletiekregio14.nl/index.php/circuit-14/19-wedstrijden/271-wedstrijdprogramma-circuit14-2020

Inschrijven voor de wedstrijd van 15 mei

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijven/32825/

Wanneer: 15 May 2020 , 19:00 uur - 15 May 2020, 22:30 uur

Waar: Gildelaan 2, 5684 EZ Best

13 May 2020

Nordic Walking dagtocht 2020 is afgelast

Nordic Walking

Wanneer: 13 May 2020

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus gaat deze wandeling niet door.

Wanneer: 13 May 2020

2 May 2020

75 jaar bevrijding Bayeuxloop 2020 is afgelast

Lopen

Wanneer: 2 May 2020

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus gaat deze loop niet door.

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding

In dit kader gaat Atletiek Vereniging Generaal Michaëlis het bevrijdingsvuur ophalen in Normandië, het gebied waar de geallieerden aan land kwamen.

Atletiekvereniging “Generaal Michaëlis”, draagt de naam van één van onze bevrijders. Dat is zeker ook de reden waarom wij ons sterk verbonden voelen met de bevrijding en mede uit respect voor onze bevrijders willen we dit uitdragen door de afstand van 675 km tussen Normandië en Best (via 's-Hertogenbosch) in estafettevorm, hardlopend, af te leggen.

 

Sportief en maatschappelijk belang

De Bayeuxloop is niet alleen een sportieve prestatie. Het is ook een prestatie van maatschappelijk belang. We moeten met elkaar blijven werken aan de vrijheid, waar destijds zo hard voor gestreden is. Als we zien hoeveel geweld er momenteel in de wereld is, blijkt dat het thema “leven in vrijheid” helaas nog steeds actueel is. Met deze estafetteloop dragen wij op onze manier bij aan de bewustwording van de waarde die we moeten hechten aan de verworven vrijheid.  

Op 2 mei vertrekken 21 lopers en hun fietsende begeleiders, verzorgers en kwartiermakers, totaal 46 personen, naar Normandië.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het vuur, via de provinciehoofdstad 's-Hertogenbosch, waar het provinciaal bevrijdingsfeest wordt gevierd, op 5 mei 2020 in Best ontstoken zal worden.

Ondersteuning vanuit de gemeenschap

Er komen veel kosten bij kijken om dit allemaal te organiseren. Wil je deze Bayeuxloop 2020 financieel ondersteunen ga dan naar:  https://www.doneeractie.nl/75-jaar-bevrijding-bayeuxloop-2020/-40258

Een eventueel positief saldo komt ten goede aan Stichting Leergeld Best en omstreken.

Wanneer: 2 May 2020

18 Apr 2020

Voorjaarswandeling 2020 is afgelast

Wandelen

Wanneer: 18 Apr 2020

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus gaat deze wandeling niet door.

Medio april houden we traditiegetrouw de GM-voorjaarswandeling:

 • Alle GM-leden (junior/senior, wedstrijdatleet/recreant, dame/heer, wandelaar/Nordic walker/Power walker, et cetera) zijn welkom; ervaring met de afstand is welkom.
 • Vertrek stipt om 9.30 uur met de trein naar Boxtel.
 • Verzamelen vanaf 9.15 uur op “station Best”.
 • Details van de wandeltocht:
    • Drie etappes van elk circa anderhalf uur; met het gebruikelijke tempo is het resultaat 23 km.
    • De omgeving is landelijk. De wegen zijn afwisselend verhard en onverhard en voeren ons langs het Leijsenven, over de Hooibrug, langs de Sint Lambertuskerk en Maria Gilde kapel. Vervolgens langs de Beekse Waterloop, het Duits lijntje en de kapel Sint Antonius Abt naar Stapelen.
    • Even na 11 uur is de koffiepauze bij Frie en Miranda.
    • Omstreeks half twee pauzeren we voor de lunch; een picknick zoals gebruikelijk.
    • Boxtel is ook het eindpunt van de wandeling.
 • Het plan is dat de trein ons omstreeks vier uur weer “thuis” heeft gebracht.

 

Aanmelden kan tijdens een training of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een belletje naar 31 02 63. Op de dag zelf ben ik bereikbaar op 06 – 30 10 18 44.

met een zonnige wandelgroet, Pieter v.d. Sanden

Wanneer: 18 Apr 2020

6 Apr 2020

Avondwedstrijden pupillen en junioren D zijn afgelast

Baanatletiek

Wanneer: 6 Apr 2020 , 18.00 uur - 8 Apr 2020, 20.00 uur

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus gaan deze avondwedstrijden niet door.

Op 6 en 8 april worden de eerste avondwedstrijden van het jaar gehouden. Op beide dagen hebben alle atleten pupillen en junioren D een avondwedstrijd. Deze wedstrijden zijn o.a. om de atleten kennis te laten maken met atletiek als wedstrijdsport. Daarnaast kunnen ze punten halen voor de PR – competitie en hun Eisen halen voor de Eisenkaart. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig maar wel met jury die ervoor zorgen dat iedereen met een geldige poging de onderdelen verlaat.

Om deze wedstrijd tijdens de trainingsuren plaats te laten vinden zijn er verschillende opstartmomenten. Sommige categorieën beginnen wat vroeger dan andere. Om 20.00 uur zijn ook de laalste onderdelen afgewerkt.

De atleten moeten zich van te voren inschrijven voor beide avonden, via de website van atletiek.nu. Er zijn geen kosten aan verbonden. Hieronder staan de links naar de inschrijving op 6 en 8 april en een uitleg hoe de inschrijving via atletiek.nu werkt.

Veel onderdelen staan op het programma en om e.e.a. in goede banen te leiden vragen we de ouders of ze mee kunnen helpen met jureren of om een groepje te begeleiden.

Ben Saris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) is coördinator van de jury. Als u wilt begeleiden svp contact opnemen met Petri van Horrik: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geef daarbij aan bij welke categorie u wilt helpen, zodat u bij uw eigen kind ingedeeld wordt.

 

Handleiding inschrijven via atletiek.nu

Inschrijven voor maandag 6 april

Inschrijven voor woensdag 8 april

Wanneer: 6 Apr 2020 , 18.00 uur - 8 Apr 2020, 20.00 uur

Waar: Gildelaan 2, 5684 EZ Best

27 Mar 2020

Discozwemmen Vennenbos is afgelast

Baanatletiek

Wanneer: 27 Mar 2020 , 17.45 - 21.00 uur

Ditt zwemfestijn is weer voor alle PUPILLEN, JUNIOREN, WEDSTRIJDATLETEN EN TRAINERS.

Voor deze personen zullen de entreekosten door GM worden betaald. Indien toezicht gewenst is, dient dit zelf geregeld te worden. Ook willen we ouders, overige gezinsleden en andere GM-leden de gelegenheid bieden om mee te gaan zwemmen.
De kosten voor ouders en andere (gezins)leden zijn € 7,25 per persoon en zullen bij aankomst in het zwembad aan de organisatie betaald moeten worden.

Tijd
Op vrijdag 27 maart 2020 zal ons uitstapje naar het Vennenbos in Hapert plaats vinden.
We verwachten jullie daar om 17.45 uur. Het discozwemmen begint om 18.00 uur.

Het zwembad  van het Vennenbos sluit om 21.00 uur.

Vervoer
Iedereen dient op eigen gelegenheid naar het Vennenbos te komen. We roepen de hulp in van ouders/begeleiders om onze atleten naar het zwembad te brengen. De personen die geen vervoer hebben kunnen dit bij ons melden. Wij zorgen dan dat er vervoer geregeld wordt.
Het Vennenbos is gevestigd aan: Schouwberg 7 te Hapert. Telefoon: 0497 38 93 25.

Overige informatie
Voor consumpties en kluisje moet je zelf zorgen. Het huren van een kluisje kost € 1,00 dat geld krijg je terug.
Het is wel aan te raden om een kluisje te nemen evt. met zijn tweeën.

Aanmelden
Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier hieronder.

De aanmelding moet uiterlijk vrijdag 20 maart 2020 zijn ingeleverd.

Wanneer u vragen heeft of wanneer u vindt dat er zaken zijn waar we rekening mee moeten houden, kunt u contact opnemen met Joep Wiltschek: telefoon 0621521512 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven

Wanneer: 27 Mar 2020 , 17.45 - 21.00 uur

Waar: Schouwburg 7, 5527 JH Hapert

15 Mar 2020

Indoor clubkampioenschappen zijn afgelast

Baanatletiek

Wanneer: 15 Mar 2020 , 10.00 - 16.40 uur

I.v.m. de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus zijn deze kampioenschappen afgelast.

Beste trainers en atleten,

Graag nodigen wij jullie uit voor de clubkampioenschappen indoor die, zoals gebruikelijk gezamenlijk door AVV, GVAC en GM georganiseerd worden.

Ook dit jaar zal deze wedstrijd in Best gehouden worden en wel op zondag 15 maart in Sporthal Naastenbest aan de Prinses Beatrixlaan te Best.

De volgende meerkampen staan op het programma:

 • ABCD junioren Sprint - hoog en kogel.
 • Pupillen A Sprint - kogel - horden - hoog.
 • Pupillen C en Mini’s : Sprint - hoog - med.bal en horden.
 • Geen indoorkampioenschappen voor senioren en masters dit jaar!

De wedstrijd voor de junioren duurt van 10.00 uur tot ca.13.20 uur.
De wedstrijd voor pupillen duurt van 13.00 uur tot ca. 17.00 uur

Ik wil jullie er op wijzen dat de zaal niet betreden mag worden met vuile schoenen en schoenen met zwarte zolen. Wil je daar rekening mee houden?

Inschrijven kan rechtstreeks via de link inschrijven hieronder, tot en met zondag 8 maart.

Geen na-inschrijving.

Wij rekenen op een grote opkomst.

Voor eventuele vragen:
Gonja van de Ven
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06 4209 1958

Inschrijven

Wanneer: 15 Mar 2020 , 10.00 - 16.40 uur

Waar: Prinses Beatrixlaan 27, 5684GJ, Best

26 Jan 2020

Joe Mann Wandelevent

Wandelen

Wanneer: 26 Jan 2020 , 08.00 - 14.00 uur

Gelijktijdig met de 63ste Joe Mann Bosloop zal op 26 januari het 1e Joe Mann Wandelevent plaatsvinden.

In navolging van o.a. GVAC is invulling gegeven aan een formule waarbij de wandeltocht wordt gecombineerd met de cross, die onderdeel is van de Kempische Crosscompetitie. En zo stond al vrij snel de datum en de naam vast: zondag 26 januari 2020 en “Joe Mann Wandelevent”. Voor de start- en finishlocatie is gekozen voor het Boshuys, Sonseweg 39 in Best. Hier zijn voldoende faciliteiten om de wandelaars een goede startplek te bieden. En deze locatie ligt natuurlijk midden in de prachtige natuur van de bossen en heide tussen Best en Son. Daarbij is deze locatie toch kort genoeg bij de start van de cross, zodat het wandelen eventueel te combineren zal zijn met het aanmoedigen van de hardlopers.

Er is gekozen voor 3 afstanden met ieder een eigen route. De afstanden en starttijden staan hieronder. Afmelden voor alle afstanden is uiterlijk om 14:00 uur.

21 km: 8:00-9:30 uur

14 km: 8:00-10:30 uur

7 km: 8:00-11:30 uur

Voor nadere informatie kun je ook terecht op onderstaande wandelagenda van de KWBN

Wandelagenda KNWB

Wanneer: 26 Jan 2020 , 08.00 - 14.00 uur

Waar: Sonseweg 39, Best


Deel op sociale media:

Terug naar boven