avgm logo desktop

16 apr 2022

Bestse Buurtkwis 2022

Overig

Wanneer: 16 apr 2022 , 17.00 uur

Zaterdag 16 april - Buurtkwis! Team GM gaat weer voor de winst

Op paaszaterdag 16 april wordt in Best de Buurtkwis gehouden en onder de naam “Team GM” hebben wij onze club weer ingeschreven om hieraan deel te nemen.

Om 17.00 uur ontvangen wij de ca. 75 zeer uiteenlopende (en veelal moeilijke) vragen en opdrachten, die we uiterlijk om 22.30 uur moeten inleveren. Het beantwoorden mag met behulp van laptop, telefoon, encyclopedieën, naslagwerken etc. Of je nou parate kennis hebt (of niet), of je goed bent met google of op welke andere manier van opzoeken/speuren/puzzelen dan ook, of als je gewoon de sfeer komt verhogen en aan wilt moedigen, iedereen is welkom! En na 2 jaar alles virtueel te hebben gedaan, kunnen we nu eindelijk weer vertrouwd in ons clubgebouw “D’n Opstap” bij elkaar komen om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Vrienden, familie en kennissen zijn ook welkom trouwens.

‘s Avonds laat wordt de uitslag en prijsuitreiking weer bij de Prinsenhof bekend gemaakt.

De vragen hebben betrekking op Best (toen en nu), muziek, radio en tv, actualiteit, geschiedenis, sport, raadsels, en algemeen.

Zin in? Geef je dan uiterlijk donderdag 7 april op via onderstaand inschrijfformulier. Vermeld daarbij naar welk van bovenstaande kennisgebieden je voorkeur uitgaat dan kun we daar de groepjes op indelen.

In de week voor de Buurtkwis hoor je meer details hoe we het allemaal gaan aanpakken om die “Bolleboos”-trofee binnen te slepen!

Aanmelden als deelnemer

Wanneer: 16 apr 2022 , 17.00 uur

Waar: Gildelaan 2, 5684 EZ, Best

16 apr 2022

AVGM 65 jaar-actie "opruimen zwerfafval"

Overig

Wanneer: 16 apr 2022 , 09.30 - 12.00 uur

Wil je ook graag samen met andere leden aandacht geven aan het 65-jarig jubileum van AVGM en meehelpen aan het opruimen van zwerafval in Best? Doe dan mee met de AVGM 65 jaar-actie op paaszaterdag! Neem gerust ook gezinsleden mee. Vele handen maken licht werk!

 

AVGM 65 JAAR JONG

Op 15 april 1957 vond de oprichtingsvergadering van onze atletiekvereniging Generaal Michaëlis plaats. De rekenaars onder u weten dan al meteen dat het nu 65 jaar geleden is. Het antwoord staat overigens ook in de kop van dit artikel. Maar al met al toch alweer een respectabele leeftijd. In mensentijd zeggen we dan dat je de AOW-leeftijd hebt bereikt en dat het nu tijd wordt om het rustiger aan te gaan doen.

Maar onze atletiekclub voelt zich nog helemaal niet oud. Ze is springlevend, bruist van energie en is dominant aanwezig in de Bestse maatschappij.

In het verenigingsleven is echter 65 jaar geen kroonjaar zoals 25, 50 of 100 jaar en eigenlijk helemaal geen reden om uitgebreid feest te gaan vieren. Toch wil het bestuur deze mijlpaal niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Via bestuurslid Tom Lassing is er in de vorige nieuwsbrief een oproep gedaan: wie heeft een idee om deze verjaardag samen te vieren?

Ondergetekende had wel een idee om samen wat te gaan doen, nog nagenietend van de opschoonactie “Natuurlijk Opgeruimd” van afgelopen september. 26 GM-leden hebben toen met hun aanhang een aantal uren de Sonse bossen geruimd van het zwerfafval. Een succesvolle actie in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland, waarmee we de landelijke en lokale pers hebben gehaald.

Zou het derhalve niet mooi zijn als wij een dag na onze verjaardag, namelijk paaszaterdag 16 april 2022, met minstens 65 GM-leden met aanhang of een veelvoud van dit aantal, minstens 65 straten in Best helemaal opschonen van zwerfafval door minstens 65 zakken vol afval te verzamelen. Het zal ons imago zeker versterken.

Het idee is door het bestuur omarmd en daarom doe ik een beroep op jullie om op zaterdag 16 april allemaal om 09.30 uur naar D’n Opstap te komen. Meld je dan eerst op de website aan als deelnemer. In D’n Opstap worden dan de benodigde materialen uitgereikt en instructies gegeven, zodat we om 10 uur kunnen starten. Rond 12.00 uur eindigen we weer bij ons clubhuis. Dan zal onder het genot van enige versnaperingen (gratis!) en wat vertier de actie geëvalueerd worden en het 65-jarig bestaan gevierd worden.

Kortom, voor alle leden een unieke gelegenheid om met een plandel- en ploggingactiviteit, zoals zwerfafval verzamelen officieel heet, te laten zien dat GM niet alleen een rookvrije accommodatie heeft, maar ook bereid is Best afvalvrij te maken en zo springlevend en duurzaam in de maatschappij staat.

Vanwege materiaalcapaciteit kan men zich niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Leo van Zeeland

namens de Trash Walkers

Wanneer: 16 apr 2022 , 09.30 - 12.00 uur

Waar: D’n Opstap

2 apr 2022

AVGM-pubquiz

Overig

Wanneer: 2 apr 2022 , 20.00 uur

Vind je het ook zo leuk om aan een pubquiz mee te doen? Schrijf je dan in voor de AVGM-pubquiz op zaterdag 2 april! De quiz is voor leden en gezinsleden van leden, van 16 jaar en ouder.

Er is ruimte in ons clubhuis voor maximaal 16 teams van maximaal 6 personen per team. (minder dan 6 mag, meer helaas niet). Wie het eerst inschrijft wie het eerst maalt. Vol = vol !!

De pubquiz start om 20.00 uur, in de kantine van AVGM. 

Graag een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je teamnaam en de volledige namen van de teamleden.

Graag tot ziens op 2 april!

Wanneer: 2 apr 2022 , 20.00 uur

Waar: D’n Opstap

14 mrt 2022

Informatie- en netwerkavond communicatie

Overig

Wanneer: 14 mrt 2022 , 19:30 - 19:30 uur

Hoe zorgen we ervoor dat GM zichtbaar is voor potentiële nieuwe leden en informeren & verbinden we onze huidige leden en commissies binnen de vereniging?

Dit zijn belangrijke vragen om de samenhang en samenwerking te versterken. Essentiële elementen hierbij zijn natuurlijk de promotie en communicatie. De webcommissie, pr, social media en de werkgroep ledenontwikkeling, nodigen alle geïnteresseerde commissie leden en vrijwilligers uit voor een informatie avond.

Tijdens deze avond willen we laten zien wat onze vereniging aan promotiemiddelen heeft, wie de gezichten daarachter zijn en hoe we met elkaar op een efficiënte manier gebruik kunnen maken van deze bestaande kennis en middelen. Deze informatieavond (inclusief netwerkmogelijkheden) vindt plaats op maandag 14 maart vanaf 19:30 tot 21:30.

We heten jullie dan ook van harte welkom om onder het genot van koffie, thee en iets lekkers aanwezig te zijn bij deze eerste fysieke netwerkbijeenkomst in ons clubhuis.

Aanmelden voor deze avond doe je via de link hier onder.

Tot dan!

René Uijthoven
Herman Wester
Paul van Bree
Pieter Grootes
Koen van den Boomen
Werkgroep ledenontwikkeling

                           

Aanmelden voor de informatie- en netwerkavond

Wanneer: 14 mrt 2022 , 19:30 - 19:30 uur

Waar: Gildelaan 2, Best

11 mrt 2022

Algemene Ledenvergaderingen

Overig

Wanneer: 11 mrt 2022 , 19:30 uur

Op vrijdag 11 maart 2022 worden twee ledenvergaderingen gehouden:

 • Om 19:30 uur een extra ledenvergadering i.v.m. een statutenwijziging
 • Om 19:45 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering

De agenda’s (incl. bestuurswijzigingen), notulen van vorig jaar, ontwerp statuten en jaarverslagen vindt u op de volgende pagina: Jaarvergadering 2022. Hier staan ook de reden van de statutenwijziging en de noodzaak van een extra ledenvergadering toegelicht. Daarnaast wordt extra aandacht gevraagd voor de corona-maatregelen en wordt een preventieve zelftest voorafgaand aan het bezoek van de ledenvergaderingen aanbevolen. De vergaderstukken liggen vanaf 25 februari ook ter inzage in een map in de kantine van ons clubhuis.

Wanneer: 11 mrt 2022 , 19:30 uur

Waar: Kantine in clubgebouw D'n Opstap

19 dec 2021

Maak jouw mooiste kerstfiguur

Overig

Wanneer: 19 dec 2021 - 27 dec 2021

Wees creatief deze kerst en maak jouw mooiste creatie door te bewegen. Heb jij het mooiste kerstfiguur gemaakt? Dan maak je kans op een toffe GM-prijs! Op 27 december maken we de winnaar bekend.

 Hoe neem je deel?

Je wandelt, fietst, hardloopt of rijdt op het moment waarop het jou uitkomt een creatieve route waarmee je een kerstfiguur maakt op de kaart. Je houdt jouw ronde bij met een sportapp, zoals Strava, Garmin Connect, etc. Van jouw resultaat maak je een screenshot en die stuur je vervolgens in via onderstaand formulier. Je mag zo vaak deelnemen als je wil en zo veel screenshots insturen als je wil, zo maak je kerst sportief!

 

Uploaden kan tot en met 26 december 2021

Upload hier je screenshot

Wanneer: 19 dec 2021 - 27 dec 2021

18 sep 2021

Spetterende bootcamp!

Overig

Wanneer: 18 sep 2021 , 10.00 uur

Na de maand van het wandelen (juli) met 3 activiteiten en de maand van de vakantie (augustus) met de zomer foto-uitdaging zal de komende maand in het teken staan van bootcamp.

Niet iedereen weet het, maar bij GM kun je ook terecht voor bootcamptraining. De trainingen worden elke dinsdagavond en donderdagavond gehouden op de atletiekbaan van GM. De bootcamptrainingen zijn geschikt voor zowel baanatleten als voor recreant lopers. Een basisconditie en de motivatie om bij de oefeningen alles te geven is voldoende. Wij zorgen er voor dat je algehele conditie en spierkracht zal verbeteren. De trainingen bereiden je voor op een urban run, survival run, obstacle run of mud race. Het is een zeer goede aanvulling op de andere trainingen en prima te combineren met bestaande trainingsschema's.

Om de bootcamp verder te promoten zullen wij (de 4 bootcamptrainers) een (extra) interessante training geven. Dat doen we op zaterdag 18 september en plaats van handeling is het Wilhelminapark. Daar zullen wij 3 sessies van ca 1 uur gaan begeleiden en wel om 10:00 uur, om 11:30 uur en om 13:00 uur. Alle leden van GM, maar ook niet leden zijn van harte welkom om aan deze activiteit deel te nemen. We verwachten wel dat de deelnemers enige mate van getraindheid hebben (dat je ca 2-3 km kunt hardlopen).

Wil je graag meedoen, meld je dan – uiterlijk 15 september - via onderstaand aanmeldformulier aan en kom tijdig (ca 10 minuten voor aanvang) in sportkleding naar het Wilhelminapark. We verzamelen bij de brug midden in het park. Wij zorgen voor iets gezonds na afloop en uiteraard zijn we dan beschikbaar om vragen van je te beantwoorden.

Zien we je op 18 september?

Bas, Harm, Marcel en Nicolai

Inschrijven

Wanneer: 18 sep 2021 , 10.00 uur

Waar: Brug in het Wilhelminapark

26 jun 2021

AVGM-Kwis - Geannuleerd

Overig

Wanneer: 26 jun 2021 , 17:00 - 22:30 uur

Helaas hebben we moeten besluiten om de AVGM-Kwis niet door te laten gaan. Reden hiervoor is een te laag aantal inschrijvingen (2 teams). We doen in het najaar een nieuwe poging.

 

Strijd op zaterdag 26 juni vanuit huis, met een team, mee voor de winst! We organiseren dan namelijk de AVGM-Kwis.

Hoe ziet deze avond eruit?

 • Om 17.00 ontvang je per e-mail een doe-opdracht. Voor deze opdracht heb je namelijk ruim de tijd nodig om hem te laten slagen.
 • Om 19.30 starten we met een korte aftrap via MS Teams. De link ontvang je op 26 juni per e-mail.
  Je kunt hieraan deelnemen zonder software te installeren. We zullen dan kort de opzet van de quiz bespreken.
 • Direct na de aftrap ontvang je per e-mail de eerste vragenset. Samen met je team probeer je er zoveel mogelijk juist te beantwoorden. Voor de vragen van ronde 1 heb je tot 19.45 uur om de antwoorden in te sturen.
 • Om 20.45 uur (en geen minuut later) start een korte online vragenronde, ook weer via MS Teams. Zorg dat je deze ronde niet mist. Je ontvangt om 20.45 uur ook de vragenset voor ronde 2.
 • Uiterlijk om 21.55 uur stuur je ook de antwoorden van vragenronde 2 in.
 • We starten op dat moment met het nakijken van de antwoorden. Tussen 22.15 en 22.30 uur vindt online de prijsuitreiking plaats.

Voorbereiding

Tussen 23 juni 19.00 uur en 26 juni 16.00 uur haalt 1 teamlid op onze accommodatie een zakje op dat je nodig hebt om de doe-opdracht uit te kunnen voeren. Combineer dit bij voorkeur met een training. Meer informatie hierover verschijnt 23 juni op onze website.

Wie mogen meedoen?

Je stelt jouw eigen team samen (maximaal ca. 5 personen). We vinden het leuk als je samen met andere GM'ers een team vormt, maar natuurlijk mogen ouders, kinderen, broertjes, zusjes of de buurman ook meedoen. De enige eis is dat minimaal de teamcaptain lid is van onze vereniging.

Corona-maatregelen

Aan deze activiteit kun je samen met jouw team, vanuit de tuin, aan de keukentafel, of op de bank deelnemen. We verzoeken je wel om de corona-maatregelen en het advies m.b.t. het maximum aantal bezoekers van 4 personen te respecteren.

Inschrijven

 • Inschrijven is mogelijk t/m 25 juni 23.59 uur.
 • Let op: je moet dan wel in de gelegenheid zijn om op zaterdag het zakje met benodigdheden voor de doe-opdracht op te halen.
 • Inschrijven doe je d.m.v. het online inschrijfformulier.

Wanneer: 26 jun 2021 , 17:00 - 22:30 uur

25 jun 2021

Algemene Ledenvergadering 2021

Overig

Wanneer: 25 jun 2021 , 20:00 uur

De algemene ledenvergadering wordt gehouden op vrijdag 25 juni 2021 om 20:00 uur in sociaal-cultureel centrum 't Tejaterke, Max de Bossustraat 1, 5684 CG Best.

Vergaderstukken
De agenda, notulen van vorig jaar en jaarverslagen vindt u op de volgende pagina: vergaderstukken jaarvergadering. De stukken liggen ook ter inzage in een map in de kantine van het clubhuis.

Aanmelden
In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden voor de jaarvergadering vereist. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Vacature bestuurslid baanatletiek
De functie bestuurslid baanatletiek is vacant. AVGM is dringend op zoek naar iemand die het bestuur komt versterken en zich de komende periode inzet voor de baanatletiek bij onze vereniging. Meer informatie vindt u op de vacaturepagina.

Ingrid Wouters - de Haan
Secretaris AV Generaal Michaëlis

Wanneer: 25 jun 2021 , 20:00 uur

Waar: Sociaal-cultureel centrum 't Tejaterke, Max de Bossustraat 1, 5684 CG Best

22 jun 2021

Kraak de kluis - Route/week 4

Overig

Wanneer: 22 jun 2021 - 30 jun 2021

De hele maand juni staat een kluis op onze accommodatie. Weet jij de code te achterhalen en onze kluis te kraken?

Het vierde (en laatste) cijfer van de kluiscode kun je als volgt vinden:

 • Loop of wandel de route van week 4
 • In deze route zijn 5 cijfers verstopt
 • Onthoud de cijfers op volgorde van de route

Route week 4:

Ronde Oirschot

Rekensleutel voor cijfer 4 van de kluiscode:

Nummer 1 = A
Nummer 2 = B
Nummer 3 = C
Nummer 4 = D
Nummer 5 = E

Formule:

Cijfer 1 = klik hier voor de route van week 1
Cijfer 2 = klik hier voor de route van week 2
Cijfer 3 = klik hier voor de route van week 3

Let op: in week 3 zijn de cijfers achterstevoren geplakt. Hoe je het cijfer berekent is aangepast in het evenement van week 3.

Cijfer 4 = A - B * ( C : D ) + E

Kraken van de kluis & winnaar:

Vanaf 22 juni kun je met de door jou bij elkaar gepuzzelde kluiscode proberen de kluis te openen. Lukt het je de kluis te openen, dan tref je in de kluis een opdracht. Deze opdracht stuur je samen met de kluiscode in via onze website. Uit deze inzendingen volgt een winnaar.

Deelnameformulier:

Klik hier om de kluiscode en jouw antwoord op de opdracht in te sturen.

--------------------------------------------

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door De Raat - Security Products

Deelnameformulier - Code en antwoord insturen

Wanneer: 22 jun 2021 - 30 jun 2021


Deel op sociale media:

Terug naar boven