Algemeen

BEST - Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid zijn daar waar nodig aanpassingen doorgevoerd in de maatregelen die van kracht zijn op onze accommodatie en rond onze trainingen. Over de impact voor de trainingen waaraan je deelneemt word je via de gebruikelijke communicatiekanalen van jouw trainingsgroep geïnformeerd.

De algemene maatregelen op onze website zijn bijgewerkt n.a.v. de laatste stand van zaken. In het corona-menu vind je de algemene informatie over de maatregelen op onze accommodatie en de eisen en richtlijnen die gelden rond onze trainingen.

tekst AVGM / MN

Lopen

BEST - Zondag zou eigenlijk de dag van de Marathon Eindhoven moeten worden. Toch kwam er een virtuele versie, waarbij de beleving via de app zoveel mogelijk nagebootst werd. Inclusief het aftellen, het startschot, de aanmoedigingen onderweg, tussentijden en klassering. Je kon zelfs vooraf je eigen hardlooproute uitstippelen met de ingebouwde routeplanner. En zo kon je zondag tijdens de NN Running Day virtueel lopen in Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Almere, Maastricht of Groningen. Jolanda Visser van AV Generaal Michaëlis, gehaasd door Peter Cras, liep in een tijd van 1.44.27 uur de Eindhovense halve marathon. Met ruim 8 minuten onder haar beste tijd finishte Jolanda moe, maar meteen opgetogen over haar prestatie. De omstandigheden waren immers prima. Een beetje wind met een zonnetje maakte de weg vrij voor die supertijd. Ze eindigde als eerste vrouw en 37e in totaal van de 150 deelnemers in haar wave van 9.00 uur.

fotobijschrift Jolanda Vissers loopt een pr van 8 minuten op de halve marathon

tekst Pieter Grootes

Algemeen

BEST - Ook dit jaar doen we als vereniging weer mee met Rabo ClubSupport. Jouw stem is hierbij geld waard! Het aantal stemmen dat we ontvangen bepaalt namelijk wel deel van het beschikbare bedrag naar onze vereniging gaat.

Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.

Meer informatie over deze actie lees je in het hierover verzonden AVGM-Bericht.

fotobijschrift Rabo Clubsupport

tekst Martin Nijkamp

Cross

BEST - AV Generaal Michaëlis houdt zondag 11 oktober de 579e AVGM Conditio Trimloop. Deze wordt met coronamaatregelen gelopen in de bossen bij het Joe Mann natuurtheater. Er is keus uit afstanden van 3000 of 6700 meter. De start is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur aan de kassa van het natuurtheater. Junioren tot en met 15 jaar betalen € 1,00, overigen € 2,50. Controleer voor de laatste informatie avgm.nl.

tekst Pieter Grootes

Baanatletiek

BEST - Bij atletiekvereniging Generaal Michaëlis kunnen ook 4 tot 6-jarigen terecht. Bij de Bambie-atletiek leren ze op een speelse manier lopen, springen en werpen. “Het blijft wel voorbereiden op de echte atletiek”, zegt begeleider Rick Bezemer, combinatiefunctionaris bij het Heerbeeck College. Trainers en GM-leden Tom van Schijndel en Jantine Strikwerda hebben geen moeite ze bezig te houden.

De eerste oefening is ook een beetje een wedstrijdje tussen twee teams. Tweetallen sprinten op en neer om maar zoveel mogelijk trainingshoedjes van de start naar de ‘overkant’ 30 meter verderop te brengen. Eén voor één natuurlijk. “Go, go, go!”, roept Rick. “Ga maar.” Dan is er bijna een botsing als eentje stiekem te vroeg vertrekt. Trainer Tom rent ook een paar keer mee. Matteo (5) heeft niet door dat hij via een grote omweg rent, als hij meer oog heeft voor de vader van zijn vriendje Chris dan de groeiende stapel hoedjes aan de overkant, zo van kijk mij eens rennen. Zelf is Matteo er pas voor de derde keer bij, zijn klasgenoot Chris (5) al ruim een jaar. “We gaan het nu iets moeilijker maken”, probeert Rick de groep te overstemmen. Na een korte uitleg kan je met een stel memory-kaarten aan de ‘overkant’ extra punten verdienen door per keer twee gelijke kaarten te ontdekken.

Hoogspringen en rennen

Dan is het tijd voor het hoogspringen. Voor de hoogspringmat wordt een elastiek gespannen. Dat blijkt lastig: alle soorten sprongen komen voorbij. Chris probeert er eerst overheen te stappen, even later probeert hij het met een voorwaartse duikvlucht. Zijn broertje, nog te jong om echt mee te doen, staat inmiddels ook te popelen voor een poging. Jelte (6) probeert het als een ‘echte’ hoogspringer achterover en landt met de billen eerst op de mat, de voeten nog hoog in de lucht. Een ander doet een landing, gevolgd door een koprol. Het levert gelijk een high-five op. Als trainer Tom het op grote hoogte voordoet en achter het elastiek blijft haken, wordt hij meteen uitgelachen. “We gaan rennen”, probeert Rick na een kwartier het hoogspringen te beëindigen. “Ja, lekker!”, roept Jelte. Ondanks zijn lichamelijke beperking doet hij fanatiek aan alles mee, al anderhalf jaar. Het rennen is een sprint over zo’n 50 meter, maar dan wel eerst op de buik op de baan liggen. Dus, eerst zo snel mogelijk overeind te komen en dan snel weg. De training van drie kwartier is zo om.

Zelf meedoen

Meedoen? Kom het eerst een paar keer proberen, elke woensdagmiddag om 15.30 uur op de atletiekbaan in Best. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanaf november wordt er in sporthal Heivelden getraind. Trainers Rick, Tom en Jantine hebben elke keer weer een verrassend programma.

fotobijschrift Chris (5) bij het hoospringen. Trainer Jantine kijkt toe.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

Algemeen

BEST - Zoals je vast wel weet doen we dit jaar als vereniging ook weer mee met de Grote Clubactie. Onze jeugdleden verkopen loten voor 3 euro per stuk. Hiervan gaat maarliefst 2,40 euro naar onze club! Bovendien maak je zelf kans op mooie prijzen, tot wel 100.000 euro!

We zijn hard op weg om ons doel te halen en misschien zelfs wel te overtreffen. Dat is heel mooi, want dit betekent een mooie extra opbrengst voor onze clubkas.

Help jij ons met het halen, of zelf overtreffen van ons doel? Je kunt lopen kopen bij onze pupillen, zowel via hun verkoopboekje als online. Wil je direct online loten kopen, of heb je onze verkopertjes gemist en wil je toch mee doen? Dat kan via deze link!

fotobijschrift Help ons doel te overtreffen!

tekst Martin Nijkamp
foto Petri van Horrik

Algemeen

BEST - Vanwege het toenemend aantal Corona gevallen heeft de Rijksoverheid op 28 september 2020 nieuwe nationale maatregelen afgekondigd.  Voor de accommodatie van AVGM zijn dit de twee belangrijkste wijzigingen:

 • De kantine en het terras zijn per direct gesloten.
 • Publiek kunnen we niet meer toelaten op onze accommodatie.

Kijk voor de actuele maatregelen bij AVGM op https://www.avgm.nl/corona-info

Helaas hebben we ook moeten besluiten het jeugdkamp van 3 en 4 oktober 2020 te annuleren. Erg spijtig voor alle deelnemers en vrijwilligers, maar gezien de huidige situatie en nieuwe maatregelen is het niet mogelijk om dit kamp te laten plaatsvinden. De deelnemers ontvangen zo snel mogelijk hun inschrijfgeld terug.

We roepen iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. Spreek elkaar er ook op aan als dat nodig is. Zo dragen wij als AVGM gezamenlijk ons steentje bij om Corona weer terug te dringen en te kunnen blijven sporten.

tekst Ingrid Wouters

27-09-2020 Clubkampioenschappen GM Best

Clubkampioenen:

Meerkamp: Msen: Tonnie de Benis; Mmas: Demian Pot; Vsen: Ilonka de Bresser; JA: Tom Michielsen; MA: Sarah vd Stam; JB: Noah Terhoeve; MB: Sterre Robben; JC: Orlando Louwers; MC: Ilse vd Wiel; JD: Rens Timmermans; MD: Milou Keulstra; JPA1: Rens Timmermans; MPA1: Tess Aerts; JPA2: Stijn Pero; MPA2: Sophie Amelie Luijbrechts; JPB: Levi van Schalen; MPB: Silke Wouters; JPC: Maurits Lammers; MPC: Nyma van Agt; JPM: Sam Vasen; MPM: Eva van Meerten. 1000m: JPA1: Niek Hoogland, MPA1: Dani Pesuwarissa; JPA2: Stijn Pero, MPA2: Joyce van Sluisveld, JPB: Tim van Lieshout, MPB: Silke Wouters; VB-atleten: Msen: Martijn de Laat (100m, 400m, ver), Henry Vermeer (kogel); Vsen: Marianne Verdonk (100m, 400m, ver, kogel). Voor de complete uitslag zie avgm.nl.

Baanatletiek

BEST - Ook de jaarlijkse clubkampioenschappen van atletiekvereniging Generaal Michaëlis waren anders dan anders. Geen gezellig samenzijn na afloop, geen barbecue. Voor de VB-atleten was het tegelijk de eerste en laatste wedstrijd van het zomerseizoen. “De Special Olympics afgelast, die wedstrijd in België ging niet door. Ik was wel weer toe aan een wedstrijd”, zucht Sjoerd van den Heuvel.

De 100 meter sprint, de 400 meter, kogelstoten en verspringen stond er voor de atleten met een verstandelijke beperking op het programma. Sjoerd van den Heuvel, al ruim twintig jaar lid, bereidt zich nog altijd serieus voor: “Eindelijk weer een wedstrijd.” Marianne Verdonk valt hem bij. Ze kijkt nauwlettend toe als haar afstand bij het kogelstoten officieel wordt opgemeten. Haar ogen springen afwisselend van het meetlint in de kogelsector naar de verse afdruk in het gravel. Het werd ruim 7 meter met de kogel van 4 kilo. En dat terwijl ze nu vooral lange afstanden loopt. Carlijn van Erp benaderde het Nederlandse record in haar klasse op de 400 meter tot op twee seconden. En Henry Vermeer, in het verleden vooral actief als langeafstandsloper, had nu na 15 jaar weer brons als resultaat in een meerkamp. “Het was een wedstrijd waarbij ieder weer dicht bij zijn of haar beste prestatie uitkwam, dus al met al een groot succes na zo lang zonder wedstrijden”, aldus hun trainers.

A-pupil Sophie Amelie Luijbregts verbeterde het clubrecord vortexwerpen tot 36 meter. Bij de mannen masters evenaarde Demian Pot het bijna 40 jaar oude clubrecord op de 100 meter sprint.

fotobijschrift VB-atleet Sjoerd van den Heuvel bij het kogelstoten.

tekst Pieter Grootes
foto Yves Dhondt

Algemeen

BEST - Aanstaande zondag, 27 september 2020, organiseren we onze clubkampioenschappen. Op dit moment wordt een regenachtige dag voorspeld.

Schuilen
De beschikbare ruimte om te schuilen voor de regen is i.v.m. de corona-maatregelen op onze accommodatie zeer beperkt.  We adviseren je om vooral een eigen paraplu mee te nemen, zodat we mogelijke drukte onder bijvoorbeeld de patio of in de kantine kunnen vermijden!

Schuilen in de materiaalruimtes en doorgangen is niet toegestaan.

Aanvullende (regionale) maatregelen
Het is op dit moment echter nog niet bekend of er nieuwe coronamaatregelen worden getroffen voor Noord-Brabant. Als dit het geval is en deze maatregelen invloed hebben op de wedstrijd, dan zullen wij je hiervan op de hoogte brengen via onze website en social media kanalen.

Maatregelen op onze accommodatie en tijdens de wedstrijd
We attenderen je graag nogmaals op de coronamaatregelen die op onze accommodatie van kracht zijn. Deze informatie is terug te lezen op de 'corona-info'-pagina op onze website. Hier vind je ook het aanvullende protocol voor onze onderlinge wedstrijden.

We verzoeken je de maatregelen te respecteren en gehoor te geven aan aanwijzingen van de organisatie. Laten we er, ondanks de bijzondere omstandigheden, samen verder vooral een gezellige en sportieve dag van maken!

Tot zondag!

tekst Wedstrijd Organisatie Commissie

Algemeen

BEST - Trainer Theo de Koning is tachtig jaar geworden. Zeventig daarvan staan in het teken van de atletieksport. Bij het vroegere PSV-atletiek beleefde hij in de jaren tachtig zijn gloriejaren als bondstrainer voor de meerkamp. En al ruim twintig jaar is hij trainer bij AV Generaal Michaëlis, en zelfs wat langer bij het Veldhovense GVAC. Nog altijd verzorgt hij bij elkaar driemaal per week de hordetraining. “Die mijlpaal wilden we met ons clubje niet ongemerkt voorbij laten gaan.”

“Kijk”, zegt Theo de Koning, terwijl hij glunderend zijn fotoboek over de tafel toeschuift. “Dit heb ik net van m’n atleten gekregen.” Zijn dertien atleten bij GM hebben dan al de nodige voorpret beleefd, van idee tot eindresultaat. Het fraaie fotoboek is een caleidoscoop van blijvende herinneringen geworden; van speciale sportmomenten, persoonlijke boodschappen en foto’s. Met vooral veel foto’s van de horden. ‘Keep calm and hurdle on’ staat er dan ook op de speciaal voor zijn verjaardag vervaardigde sweater. Er spreekt waardering uit voor ‘opa Theo’, zoals hij vaak wordt aangesproken. Het is de weerslag van dat hij anderen steevast met jongeman of jongedame aanspreekt, ook al zijn ze de zestig of zeventig ruim gepasseerd. Waardering is er ook voor de afwisseling tijdens de training. Zoals net, met vier horden in een vierkant en dan met paren ritmisch overstappen, merkt zijn pupil Ilonka de Bresser op. “Of als er een lastige oefening voorgedaan moet worden, pikt hij er heel slim een atleet uit die het toevallig goed kan”, weet Irmgard Goud, die dag zelf actief als hulptrainer.

Loopbaan

“Wist je dat ik vanaf het eind van de jaren vijftig, vlak na de oprichting, een paar jaar lid was van Generaal Michaëlis?” De Koning werd daarna sportinstructeur bij de marine, volgde tot vier jaar geleden alle denkbare trainerscursussen, werd bondstrainer, wedstrijdleider en scheidsrechter en verzorgde vele buitenlandse trainingsstages. “In totaal hebben mijn atleten bij NK’s, EK’s en WK’s ruim tweehonderd medailles behaald. Ik was soms wel vier, vijf maanden per jaar in het buitenland.”

Ook bij GM behaalden zijn atleten vanaf de eeuwwisseling NK-medailles op de hordenummers: Nicky van de Clundert, Pim Schout en vijf jaar geleden nog Bram Elevelt. Maar ook op de 400 meter vlak, met Rob Janssen en Koen Bolink. En VB-atlete Marianne Verdonk, die alleen al 35 maal een medaille (horden, sprint, 200 en 400 meter) won op een EK of WK. “Theo verstaat als geen ander de kunst om Marianne op het juiste moment te laten pieken”, zei haar mede-trainer en vader Riny Verdonk eens.

Gemotiveerd

Terecht is hij trots op die successen. Maar wat kan De Koning dan nu nog zo motiveren? “Yes!”, riep hij onlangs nog met gebalde vuist, toen hij tijdens de training de talentvolle Milou Keulstra (13), de jongste van zijn groep, voor het eerst in een vloeiende driepas over de horden zag vliegen. “Dat zijn dan van die speciale, kleine momenten dat ik met plezier thuiskom na de training.” Het houdt hem op de been, het motiveert hem. Dat ontging ook eerder in de jaren tachtig zijn dochter niet, toen pa ‘wel erg vaak van huis was voor de atletiek’. Hier moest wel iets bijzonders aan de hand zijn. Ruim vier jaar geleden is De Koning mede op haar voordracht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een hoge ‘koninklijke’ onderscheiding, gewoonlijk voorbehouden voor olympische medaillewinnaars.

De laatste jaren riep hij geregeld, ik stop ermee als ik tachtig word. En nu het zover is? “Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Want, wat als ik nu thuis ga zitten?” De twijfel slaat toe. Net nu hij die onmiskenbare verjaardagsboodschap meekrijgt: ‘Keep calm and hurdle on’.

fotobijschrift De verjaardagsboodschap voor Theo de Koning: ‘Keep calm and hurdle on’.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

20-09-2020 Energie Flex Meeting Barendrecht

MD: Lotte Aerts meerkamp 60m 9,42, 60mH 12,47, discus 21,03, kogel 10,46, ver 3,95, 2082 pnt (11);
JPA: Casper Deij meerkamp 60m 10,67, kogel 4,46, ver 2,97, 997 pnt (14), 600m 2.34,83 (11);
MPA: Tess Aerts meerkamp 60m 10,77, kogel 6,76, ver 3,11, 1160 pnt (18);
MPC: Lisa Deij meerkamp 40m 8,49, kogel 3,79, ver 2,35, 721 pnt (2), 600m 2.57,68 (4).

20-09-2020 Nazomerwedstrijd Zuiderpark Den Haag

MD: Milou Keulstra 150m 20,15 (1), speer 32,80 (1), hoog 1,38 (2).

20-09-2020 10EM van Cranendonck

V35: 2. Jolanda Visser 10EM 1.20.57.
M40: 1. Peter Eshuis 10EM 1.01.00;
M60: 3. Peter Cras 10EM 1.20.59;

19-09-2020 NSK Baan Nijmegen

Msen: Tom van Schijndel speer 40,56 (12), ver 5,33 (14), Luuk Schot hoog 1,80 (6), Tonnie de Benis 800m 2.06,35 (14), Matthijs vd Broek 5000m 17.44,90 (18);
Vsen: Emma vd Valk hoog 1,45 (7).

19-09-2020 Athletics Champs Hengelo

JPA: Casper Deij 60mH 12,8, hoog 1,00, kogel 4,10, duur 1250, polsver 3,40, vortex 9,00, 212 pnt.

18-09-2020 Track Meeting Wageningen

MB: 10. Veerle van Erp 1500m 5.29,79.

Algemeen

NIJMEGEN/DEN HAAG/ARDENNEN/HENGELO/CRANENDONK -  

De gretigheid waarmee de atleten van AV Generaal Michaëlis in onzekere tijden weer wedstrijden bezoeken is opvallend, ook omdat het vaak niet naast de deur is. Luuk Schot werd zesde met hoogspringen bij de kampioenschappen voor studenten. D-junior Milou Keulstra verbeterde het clubrecord 150 meter. En Addie van der Vleuten liep weer 100 Engelse mijl in de Ardennen.

Dichter bij huis waren drie GM’ers actief op de tien Engelse mijl in Cranendonck en werden 1, 2 en 3 in hun leeftijdsklasse. Peter Eshuis won de categorie van Masters M40 in 1.01.00 uur en was tweede in totaal op die afstand van 16 kilometer en 90 meter. Peter Cras haasde Jolanda Visser naar de tweede plaats bij de Masters V35, voor haar een persoonlijke record van 1.20.57.

Bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen heeft Luuk Schot zijn beste prestatie bij het hoogspringen verbeterd tot 1,80 meter, waarmee hij zaterdag in Nijmegen de zesde plaats behaalde.

Milou Keulstra, voor de derde opeenvolgende week op wedstrijd, won zondag in Den Haag de 150 meter in een nieuw clubrecord. Ook won de D-junior het speerwerpen.

Net als vorig jaar liep Addie van der Vleuten de Great Escape trail over 100 Engelse mijl, ruim 160 kilometer door de Ardennen. Vorig jaar behaalde hij de achtste plaats in ruim 28 uur. Het parcours was weliswaar nieuw, rond Petite Mormont, maar ‘verrassend, even mooi, maar zeker ook even zwaar’ volgens de organisatie. Bij de start met 165 deelnemers, zaterdagmorgen 4 uur, was het nog donker. Addie kon lang in een groepje lopen en gaandeweg zijn positie verbeteren van 19 (5 uur), 13 (10 uur) tot hij na 16 uur in een groepje van drie op de achtste plaats kwam te lopen. Vier uur later was hij los. Hij had voor zichzelf een doel van 24 uur voor ogen. “De laatste 50 kilometer was het kicken als je weet dat het gaat lukken”, laat Addie moe maar voldaan weten. De helft was al uitgevallen, de overigen hadden nog maximaal 12 uur te gaan.

A-pupil Casper Deij had zaterdag de hele reis naar Hengelo over voor een laatste Athletics Champs wedstrijd van het seizoen. In het inspirerende Fanny Blankers-Koen Stadion won zijn team ook de afzonderlijke pendel-estafette. Persoonlijke records behaalde Casper bij de onderdelen ‘meters maken’, ofwel de duurloop van 6 minuten en het polsstokverspringen. Een dag later was hij alweer in Barendrecht: “Geen Athletics Champs deze keer, dus maar één poging voor de sprint en drie bij ver en kogel. Jammer, want meestal heb ik wat meer pogingen nodig om goed te presteren.”

fotobijschrift De deelnemers aan de 10EM van Cranendonck Peter Cras, Jolanda Visser en Peter Eshuis.

tekst Pieter Grootes

Algemeen

BEST - Ook dit jaar doen we als vereniging weer mee met de Grote Clubactie. Onze jeugdleden verkopen loten voor 3 euro per stuk. Hiervan gaat maarliefst 2,40 euro naar onze club! Bovendien maak je zelf kans op mooie prijzen, tot wel 100.000 euro!

Je kunt lopen kopen bij onze pupillen, zowel via hun verkoopboekje als online. Wil je direct online loten kopen, of heb je onze verkopertjes gemist en wil je toch mee doen? Dat kan via deze link!

fotobijschrift We doen weer mee!

tekst Martin Nijkamp
foto Petri van Horrik

Baanatletiek

BEST - Op zondag 27 september 2020 organiseren we onze Clubkampioenschappen 2020. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor alle pupillen, junioren, senioren, masters en specials van AVGM. Om deel te nemen is vooraf inschrijven verplicht en is na-inschrijven niet mogelijk.

Let op! Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 20 september 2020!  

Voor meer informatie, het tijdschema en om jezelf in te schrijven kun je terecht op Atletiek.nu

tekst Koen van den Boomen

13-09-2020 Nationale Meerkamp CD-junioren Zoetermeer

MD meerkamp 60mH-hoog-speer-ver-kogel-600m-pnt: 6. Milou Keulstra 10,34-1,40-34,52-4,42-10,71-1.48,99-3285; 18. Lotte Aerts 12,50-1,30-30,30-4,02-10,89-1.46,51-2871.

13-09-2020 Rondje Rijen

M35: 3. Peter Eshuis 10km 35.28.

12-09-2020 Snelwandelen Drunen

Msen: Henk Plasman 1000m 5.05,80 (7), 2000m 10.31,80 (7), 3000m 15.45,20 (6);
Vsen: Anja Deij 1000m 7.54,10 (6);
JPA: Casper Deij 400m 2.50,60 (1), 600m 4.24,60 (1).

12-09-2020 NK U20/18 Amersfoort

MA: 12. Channelyn Ambrosiussen 400m 1.04,94.

12-09-2020 De September Wedstrijd Tilburg

Msen: 5. Tonnie de Benis 600m 1.29,78.

Baanatletiek

ZOETERMEER -  

Ze was zaterdagmiddag laat lekker een eindje aan het wielrennen. Totdat haar mobieltje afgaat. Huh, wie belt er nou? “Mam, ik heb wéér een pr met de speer. En het verst van allemaal”, schettert het vol ongeloof door de speaker. Milou Keulstra heeft dan in Zoetermeer net de eerste dag van de NK meerkamp erop zitten. Zondag eindigt ze na zes nummers op plaats 6, Lotte Aerts op plaats 18.

Het zijn twee boegbeelden van AV Generaal Michaëlis, de 13-jarige Milou Keulstra en Lotte Aerts. Al jaren domineren beide D-junioren de regionale hardloopwedstrijden. Milou is zichzelf opnieuw aan het uitvinden: wat kan ik nog meer naast het lopen? Lotte daarentegen traint vooral de middellange afstand. Ze eindigt tijdens de NK meerkamp op de afsluitende 600 meter op de derde plaats, direct gevolgd door Milou. Met een enorme versnelling loopt Lotte zelfs een persoonlijk beste tijd, en dat na twee dagen van ontregelende inspanning. Ook haar speer reikt verder dan ooit. Voor Milou is het met speerwerpen, naast de winst, vooral de voorsprong op de nummer 2 die indruk maakt. Om ook in het klassement nog een paar plaatsen te pakken, was het op de 600 meter alles of niets.

fotobijschrift Saai, een NK met nauwelijks publiek, maar Milou (713) en Lotte hebben lol.

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen

Lopen

RIJEN - Peter Eshuis (40) zag zijn marathondebuut van maart de mist ingaan, want afgelast. Het thuis stiekem vervaardigde spandoek kon onbenut de kast in. Goed verstopt, dat wel. In juni liep hij de marathon alsnog, maar solo in een respectabele tijd. Nu was het weer tijd voor een echte wedstrijd: een tien kilometer in Rijen. Een echte wedstrijd werd het zondag nog niet helemaal. “De startnummers waren ingedeeld op streeftijden, elke vijf seconden werden twee lopers weggeschoten”, zegt Peter Eshuis. “Dat werkte goed. Ik kon er zelfs een paar die eerder gestart waren inhalen.” De verrassing kwam later, toen zijn kinderen met het vers gestreken spandoek langs de kant stonden: Hup Peter! Die kwam alsnog goed van pas, schreeuwen vanaf de kant mocht immers niet. De beker was er toch ook maar vast opgezet, en terecht: het werd de derde podiumplaats bij de Masters M35 in een pr van 35.28 minuten. “Ging goed, lekker total loss, constant gelopen, maar niet kunnen versnellen.”

tekst Pieter Grootes

Wandelen

DRUNEN - Nog nooit zijn er in de ruim 60-jarige geschiedenis van GM op een dag zoveel uitslagen snelwandelen binnengekomen. De wedstrijd in Drunen kwam op de kalender voorbij. Kom, laten we het gewoon proberen, dacht de familie Deij. De uitnodiging om eerst een korte clinic te volgen is aangenomen. Na een leuke les met tips, gevolgd door een warming-up, heeft A-pupil Casper Deij beide jeugdafstanden gewonnen. Plus twee nieuwe clubrecords neergezet. “Het is best moeilijk. Je moet echt anders bewegen met je knieën en voeten. Je hele houding is anders dan bij de sprint. Leuk om een keer gedaan te hebben.” Ook Henk Plasman, houder van alle clubrecords, was zaterdag in het beetje internationale veld met drie afstanden van de partij, ook met clubrecords bij de Masters M60.

tekst Pieter Grootes

Algemeen

BEST - Door de Coronamaatregelen en alles wat er mee samenhangt, hebben wij helaas moeten besluiten de reanimatielessen die gepland stonden voor oktober 2020 niet door te laten gaan. De NRR (Nationale Reanimatie Raad) heeft besloten dat de geldigheid van de reanimatiediploma’s automatisch met een jaar verlengd wordt. Op dit moment is nog niet te overzien wanneer de cursussen wel plaats kunnen vinden.

Graag wijzen wij jullie op de app van de Nederlands Hartstichting waar jullie zelf een herhalingsles kunnen belijken.

Hopelijk tot snel, Huub Oomes en Kathinka van Dijk

tekst Kathinka van Dijk

Algemeen

BEST - Er komt heel wat kijken bij het organiseren van een wedstrijd. Een van de belangrijke zaken is dat alles goed geadministreerd wordt. Dat geldt zowel vooraf (binnenkomende aanmeldingen volgen en startnummers klaarmaken) als tijdens de wedstrijd (uitslagen verwerken) en ook achteraf is er vaak nog wat af te werken. Een groot deel is geautomatiseerd, maar er blijft altijd nog wat handwerk over. Onze vereniging heeft meerdere wedstrijdsecretarissen, zodat je als vrijwilliger niet bij iedere wedstrijd present hoeft te zijn. Een van die vrijwilligers is Jo van Meurs, die het inmiddels ruim 12 jaar heeft gedaan en nu heeft besloten om er mee te stoppen.  Daarom zijn we op zoek naar iemand die het gaat overnemen.
Belangrijk is dat je goed met een PC overweg kunt en dat je accuraat bent.
Als wedstrijdsecretaris maak je deel uit van de WOC (Wedstrijd-Organisatie-Commissie), die eenmaal per maand vergadert.  

Lijkt het je wat of wil je nog meer informatie?
Neem dan contact op met Leo van der Staak (voorzitter WOC), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 06-33350761.

tekst Marleen Smulders

06-09-2020 Zuid-Hollandse Kampioenschappen C/D-junioren Barendrecht

JC1: Orlando Louwers meerkamp 100m 12,41, 600m 1.38,00, 100mH 15,86, kogel 9,51, ver 4,96, 3243 pnt (4), hoog 1,70 (1).
MD2: 2. Milou Keulstra meerkamp 60m 8,59, 600m 1.49,93, 60mH 10,53, kogel 11,35, ver 4,38, 2795 pnt (2), speer 32,77 (1); Lotte Aerts meerkamp 60m 9,33, 600m 1.47,14, 60mH 13,26, kogel 11,09, ver 4,08, 2345 pnt (20), speer 26,31 (4).

05-09-2020 Zuid-Hollandse Kampioenschappen pupillen Barendrecht

JPA2: Stijn Pero meerkamp 60m 9,60, hoog 1,25, kogel 8,29 (6).

05-09-2020 NSK Teams Hengelo

Msen: Tom van Schijndel speer 45,23 (6), 200mH 28,90 (11).

Baanatletiek

BARENDRECHT - Maar liefst een kwart van de driehonderd atletiekverenigingen in Nederland was vertegenwoordigd bij de Open Zuid-Hollandse kampioenschappen meerkamp, die afgelopen weekend in Barendrecht werden gehouden. Voor Milou Keulstra (13) van AV Generaal Michaëlis was het dus een mooie laatste test voor de officieuze NK meerkamp voor D-junioren, komend weekend in Zoetermeer. De meerkamp sloot ze af met de tweede plaats; ze won het speerwerpen als los onderdeel.

Het speerwerpen won Milou met ruim 1,5 meter voorsprong. En met de meerkamp eindigde ze op de tweede plaats van vijftig deelnemers. Ze weegt haar kansen voor de officieuze NK meerkamp: “Gelukkig is de speer komend weekend wél deel van de meerkamp.” Ook met de 600 meter denkt ze veel punten binnen te halen. Ze eindigde daarmee zondag immers op de tweede plaats, achter haar clubgenote Lotte Aerts. Ook Lotte is toegelaten tot dit NK en vertrouwt vooral op haar 600 meter. Daarnaast is ze sterk met speerwerpen en kogelstoten. Afgelopen weekend behaalde ze pr’s met kogelstoten, verspringen en speerwerpen. De nationale zeskamp, verspreid over twee dagen, bestaat komend weekend uit 60 meter horden, hoogspringen, speerwerpen, verspringen, kogelstoten en de 600 meter.

A-pupil Stijn Pero (11) had een dag eerder twee persoonlijke records behaald op dezelfde wedstrijd. Met kogelstoten kwam hij tot 8,29 meter; het hoogspringen sloot hij af met 1,25 meter. En de 60 meter sprint dan? “Die moet de volgende keer ook sneller kunnen.” Van 26 deelnemers eindigde Stijn met zijn meerkamp op de zesde plaats.

fotobijschrift Milou Keulstra (midden) won het speerwerpen, op de meerkamp werd ze tweede.

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen

Algemeen

BEST - De Corona-informatie op onze website is sterk gewijzigd en aangepast aan de recente ontwikkelingen.

Je vindt alle corona-gerelateerde informatie in het geactualiseerde corona-info menu. Het nieuwsbericht met openingstijden en afgelastingen is komen te vervallen.

tekst Paul Hoen

29-08-2020 Blokmeerkamp C/D-junioren Gemert

JC: 12. Orlando Louwers 100m 12,54, 100mH 16,35, speer 18,82, hoog 1,65, ver 4,57, 2918 pnt.
MD: 6. Lotte Aerts 60m 9,23, 600m 1.46,96 (pr), 60mH 12,75, kogel 10,55 (pr), ver 3,97, 2361 pnt.

Lopen

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis start donderdag 10 september met de Yakult Start to Run training. Hier leer je binnen 7 weken 25 minuten aan een stuk hardlopen. Twijfel je nog? Dan is er donderdag 3 september eerst nog de vrijblijvende proeftraining: dé kans om je te laten overtuigen.

“Bij de proeftraining delen we na een uitgebreide uitleg de groep in vieren”, legt trainer Kathinka van Dijk uit. “De fysiotherapeut wijst met demo’s en oefeningen op het belang van een juiste houding. De podotherapeut laat met filmpjes zien hoe belangrijk passende loopschoenen zijn. De masseur legt uit dat ook beginnende lopers met massage blessures kunnen helpen voorkomen. En de vierde groep gaat de baan op om te ervaren wat een looptraining precies inhoudt. Steeds na een kwartier schuiven de groepen door.” Nieuwsgierig geworden? Kom donderdagavond 3 september om 19.30 uur naar de atletiekbaan in Best. Vanwege de coronaregels is vooraf aanmelden voor de proeftraining ook nodig. De zeven wekelijkse trainingen - met ook huiswerk - volgen een week na de proeftraining, iedere donderdag om 19.30 uur vanaf de atletiekbaan.

Voor meer informatie en inschrijven ga je naar yakultstarttorun.nl. Gebruik de vouchercode ‘goedgevoel’ voor 7,50 euro korting. En mail voor de proeftraining naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

fotobijschrift De inschrijving Start to Run hardlooptraining sluit deze week.

tekst Pieter Grootes
foto Atletiekunie

23-08-2020 Zomer sprinten/horden Tilburg

Vsen: Sanne Kastelijn 100m 14,28, 200m 29,88 (6).
JC: Orlando Louwers 100m 12,81 (2), 200m 25,93 (2).

22-08-2020 Trackmeeting Eindhoven

JA: Matthijs vd Broek 3000m 9.59,63 (11).
MD: Milou Keulstra 60m 8,77 (4), kogel 10,50 (4), ver 4,57 (2); Lotte Aerts 1000m 3.21,73 (2), kogel 10,44 (5), ver 3,92 (7).
JPA: Casper Deij 60m 10,92 (17), 1000m 4.48,92 (10), kogel 4,69 (16), ver 3,07 (15, pr).
MPA: Tess Aerts 60m 10,91 (11), kogel 6,03 (6), ver 2,89 (13).
MPC: Lisa Deij 40m 8,64 (5), 600m 3.02,89 (5, pr), kogel 3,10 (3), ver 1,99 (4).

Baanatletiek

EINDHOVEN / TILBURG - Matthijs van den Broek en Tonnie de Benis zijn er zaterdagavond in Eindhoven beiden in geslaagd hun pr te verbeteren op de 3000 meter. De trainer is blij dat het baanatletiekseizoen weer volop aan de gang is deze coronasportzomer, waar de wedstrijdprikkel zo belangrijk is voor motivatie en verbetering van de prestaties. Tijdens de training lopen beide jongens al prima, maar in de wedstrijd moeten de trainingsrondjes ombuigen in resultaat. Op een avond met veel wind lukte het Matthijs, mooi meegetrokken in een groepje, om de rondjes zoals gepland constant in 80 seconden te lopen. Dat resulteerde in een tempo van 3.20 min/km. Met een eindschot lukte het de A-junior om voor het eerst met 9.59,63 onder de 10-minutengrens te duiken. Tonnie liep met afwisselend kopwerk in de wind zijn rondjes in de geplande 78 seconden op een constant tempo van 3.15 min/km. Dat leverde hem met 9.46,20 minuten een mooie verbetering van 9 seconden op van zijn pr. De trainer kan weer tevreden terugkijken op een mooi avondje atletiek.

Eerder die dag was de temperatuur goed, maar weer die wind... A-pupil Casper Deij merkte tijdens zijn 60 meter sprint al dat het net niet helemaal lekker ging. Daar waren de windmetingen ook duidelijk: 2,5 en zelfs 3,7 m/s tegen. Ook bij de 1000 meter was dat terug te zien in zijn tijd. Deze wedstrijd was hij supertrots op zijn verspringen. Hij heeft zijn pr met 22 centimeter verbroken. “Het ging echt lekker!” Voor zijn jongere zus Lisa was het de eerste grote wedstrijd. Het onderdeel kogelstoten had ze nog nooit gedaan, zelfs nog nooit getraind. Ze was supertrots op haar 3,10 meter: “Wat is zo'n kogel van 2 kilo toch zwaar!” Wat de C-pupil wel het hele jaar door getraind heeft, was haar conditie. En dus haalde ze een erg mooie pr op de 600 meter. Ze kon nauwelijks geloven dat ze bijna 12 seconden van haar oude tijd had afgehaald. Het sprinten ging minder: er stond een enorm harde wind tegen. Bij de tweede poging gaf de windmeter zelfs 4,9 m/s aan.

C-junior Orlando Louwers heeft zondag in Tilburg op de 200 meter zijn pr met bijna 3 seconden verbeterd tot 25,93, ondanks de stevige tegenwind op de laatste 100 meter. Op de 100 meter zat er vanwege die tegenwind, met ook nog eens regen, geen verbetering van zijn beste tijd in.

fotobijschrift Orlando Louwers liep in Tilburg 2 seconden onder zijn pr op de 200 meter.

tekst Pieter Grootes
foto Fred Louwers

15-08-2020 Next Generation Athletics Nijmegen

Msen: 17. Tonnie de Benis 800m 2.07,72;
Vmas: 1. Ingrid Wouters discus 29,96.

15-08-2020 Wedstrijd sen/jun Sittard

JA: 1. Luuk Schot hoog 1,76;
JC: 2. Orlando Louwers hoog 1,60.

Baanatletiek

SITTARD / NIJMEGEN - De atletiekwedstrijden zijn alweer een tijdje aan de gang, maar het verloop is in deze coronatijd nogal grillig. Vaak kunnen eerst alleen eigen atleten inschrijven; met nog een week te gaan mogen dan ineens ook anderen meedoen. Daarbij moeten ze zich houden aan steeds wisselende regels van het RIVM, de Atletiekunie, maar vaak ook nog eens van de lokale gemeente. Kortom, de atleten AV Generaal Michaëlis mogen eigenlijk al blij zijn dat ze mee kunnen doen. En dan maar hopen op voldoende tegenstand voor een echte wedstrijd. En met een beetje geluk kan ook de trainer mee.

In Sittard verbeterde A-junior Luuk Schot zijn beste prestatie met hoogspringen met een centimeter. Senior Tonnie de Benis is op de weg terug na een lange blessureperiode. Eindelijk liep de student zaterdag in Nijmegen weer een wedstrijd met tempohardheid, met slechts drie seconden boven zijn persoonlijk record: “Een pr zit er later dit seizoen nog wel in.”

tekst Pieter Grootes

Lopen

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis start weer met de populaire Yakult Start to Run training.

Direct voorafgaand aan deze hardloopcursus van zeven weken wordt donderdag 3 september eerst een vrijblijvende proeftraining gehouden. Twijfel je nog? Dan is dit dé kans om je te laten overtuigen. Vanwege de coronaregels is vooraf aanmelden voor deze proeftraining ook nodig.

Thomas van Kessel (56) gaat met een zucht zitten, alvorens hij na de avondtraining zijn verhaal doet. “Ja, vanmorgen vroeg had ik ook al gelopen en verder veel gefietst.” Hij hoort bij de eerste caronageneratie van de Yakult Start to Run training die afgelopen januari van start ging.”Daarvoor liep ik ook wel. Maar,” zo benadrukt Thomas, “ik miste de stok achter de deur. Die is er nu wel. Bovendien, het is nu veel leuker. Met veel techniek, de loopscholing, het letten op de ademhaling. En je leert veel andere lopers kennen.” Nu, acht maanden later, heeft hij al 10 kilometer gehaald met twee keer per week hardlopen. En laatst voor het eerst een intervaltraining gedaan. “Met hardlopen was ik eigenlijk vanaf nul begonnen. Daarnaast blijft ik gewoon aan fitness doen, alleen de loopband kan ik nu laten schieten. Wat me verder opviel? Dat er vooral veel vrouwen meedoen. En dat de trainers sommigen moeten afremmen. Eentje liep te hard van stapel, die raakte dan ook gelijk geblesseerd.”

De tien binnen het uur

Mirjam van der Lee (51) is een ‘herintreder’. “De Start to Run training heb ik drie jaar geleden al eens gedaan”, legt Mirjam uit, die al acht jaar lid is van Generaal Michaëlis. “Daarna was het steeds op en af met hardlopen.” Het keerpunt kwam toen ze vorig jaar oktober voor de derde keer de 10 kilometer in Eindhoven liep. Het grote doel – de 10 kilometer binnen het uur – werd ondanks dat ze er voor haar gevoel ‘goed voor getraind’ had, alwéér niet gehaald. “Ik ga niet vooruit, ik stop ermee, ik kan het niet.” Mirjam dreigde in een neerwaartse spiraal te raken, tot ze zich afgelopen februari bij de ‘doorstarters’ van de januari-groep aansloot. Nu traint ze al een half jaar tweemaal per week, óf met de groep, óf via de app. “De 13 kilometer heb ik al gehaald. Nu nog de tien binnen het uur. Dat doel blijft”, weet ze.

Proeftraining

Maar hoe ziet die proeftraining eruit? “Na een uitgebreide uitleg delen we de groep in vieren”, legt trainer Kathinka van Dijk uit. “De fysio wijst met demo’s en oefeningen op het belang van een juiste houding. De podotherapeut laat met filmpjes het belang van passende loopschoenen zien. Met voorbeelden laat de masseur zien dat ook de beginnende loper met massage blessures kan helpen voorkomen. De vierde groep gaat de baan op en leert wat een training precies inhoudt. Na een kwartier schuiven de groepen door, zodat ieder vier stations passeert. Het is een bewezen concept.” Belangstelling? Kom donderdag om 19.30 uur naar de atletiekbaan in Best. De zeven wekelijkse trainingen met ook huiswerk volgen wekelijks na de proeftraining, steeds donderdagavond om 19.30 uur vanaf de atletiekbaan, te beginnen op 10 september. Het doel van de cursus is om binnen 7 weken 25 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen in je eigen tempo.

Voor meer informatie en inschrijven ga je naar yakultstarttorun.nl. Gebruik de vouchercode ‘goedgevoel’ voor 7,50 euro korting. Of mail (voor de proeftraining) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

fotobijschrift Mirjam van der Lee en Thomas van Kessel van de eerste coronageneratie Start to Run.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

06-08-2020 Track Meeting Utrecht

Msen: Tonnie de Benis 400m 56,56 (13).

08-08-2020 Limietenwedstrijd Breda

Msen: Stijn Groen 400mH 1.10,89 (4), Tonnie de Benis 3000m 10.17,37 (1);
Vsen: Ilonka de Bresser 400mH 1.10,63 (5);
MB: Veerle van Erp 800m 2.37,67 (2);
JC: Orlando Louwers hoog 1,62 (1), 100m 12,48 (4).

Baanatletiek

BREDA - Natuurlijk werd er bij de 36 graden van zaterdag rekening gehouden met langzamere tijden op de loopnummers. Toch werd er relatief weinig ingeleverd ten opzichte van de persoonlijke records van de atleten van AV Generaal Michaëlis. Zo was B-junior Veerle van Erp (16) tijdens de Limietenwedstrijd in Breda slechts twee tot vier seconden langzamer dan haar recente prestaties op de 800 meter. Op haar beste tijd van ruim een jaar geleden verloor ze negen seconden, al komt dat ook door gebrek aan wedstrijdritme: het was pas haar derde 800 meter van dit seizoen. Senior Tonnie de Benis was het dapperst van allemaal door de 3000 meter te winnen.

Churandy Martina won in Breda de 200 meter, al had deze populaire Nederlandse topsprinter rond deze tijd liever zijn kunstje op de Spelen in Tokio vertoond.

tekst Pieter Grootes

31-07-2020 Zomer Verspringen Tilburg

Lotte Aerts ver 4,07.

Baanatletiek

TILBURG - D-junior Lotte Aerts heeft vijdagavond haar persoonlijk record bij het verspringen verbeterd tot 4,07 meter. Op het programma stond alleen verspringen, met alle leeftijdsklassen ook nog eens door elkaar.

tekst Pieter Grootes

26-07-2020 Atledo Track Running Dongen

JPA: Casper Deij 60m 10,59 (4), 600m 2.28,30 (5).

Baanatletiek

DONGEN - Casper Deij (9) moest zondagmorgen vroeg eerst nog even zoeken naar zijn blauw-witte clubtenue van AV Generaal Michaëlis. Die was sinds zijn vorige wedstrijd, een indoor in februari, onderop de stapel beland en lag niet - zoals gewoonlijk - voor het grijpen. Eindelijk stond er in Dongen dan weer een baantournooi voor A-pupillen op het programma. En ook al was het aanbod met maar twee onderdelen beperkt, hij had er enorm veel zin in: “Mooi om mijn afstanden weer eens echt te laten meten.” En die afstanden waren de 60 meter sprint en de 600 meter middellange afstand. Op de anderhalve ronde op de baan was hij vier seconden sneller dan ooit. Casper: “Het weer was goed, het tempo ook.” Op de sprint verbeterde hij zijn pr op de baan: “Indoor was ik begin dit jaar op de 60 meter nog ietsje sneller.”

fotobijschrift Casper Deij was sneller op de 60 en 600 meter.

tekst Pieter Grootes
foto Anja Deij-Provoost

18-07-2020 Track Meeting Utrecht

MB: 17. Veerle van Erp 800m 2.33,42.

18-07-2020 Super Sub Meerkamp Alphen a/d Rijn

MD2: Milou Keulstra 60m 8,54 (2), 60mH 10,75 (3), kogel 10,37 (3), ver 4,47 (2).

18-07-2020 Try Out Vught

MD: 1. Lotte Aerts 800m 2.29,88.

17-07-2020 Horden-Sprint Wedstrijd Rotterdam

MD: Lotte Aerts 60m 9,19 (19), 60mH 13,09 (15).

 

Baanatletiek

BEST - Eigenlijk zijn de ranglijsten die Atletiekvereniging Generaal Michaëlis bijhoudt van de clubrecords weer een beetje saaier geworden. Met name bij de langere loopnummer van de meisjes D-junioren: 300, 400,  800, 1500 en 3000 meter en de 1000 meter steeple chase. Als het aan de 13-jarige Lotte Aerts ligt, zal haar lange erelijst voorlopig nog standhouden. Zaterdag haalde ze in Vught ruim twee seconden van haar 800-meterclubrecord van eind vorig jaar af. De vrijdagavond ervoor liep ze in Rotterdam een persoonlijk record op de 60 meter sprint.

Evenzo heeft haar trainingsmaatje Milou Keulstra, ook tweedejaars D-junior, in de clubrecord-ranglijsten van de Athletics Champs bij de pupillen haar sporen nagelaten. Zaterdag behaalde ze in Alphen aan den Rijn tweemaal de tweede plaats (60 meter sprint, verspringen) en tweemaal de derde plaats (60 meter horden, kogelstoten), terwijl er per onderdeel toch wel vijftien deelnemers waren.

B-junior Veerle van Erp was zaterdag op de 800 meter twee seconden sneller dan een week eerder op de Utrechtse atletiekbaan.

tekst Pieter Grootes

Lopen

EINDHOVEN - >‘Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer onbelemmerd genieten van dit prachtige evenement’

De voor het najaar geplande Marathon Eindhoven gaat in verband met de coronacrisis niet door. De 37ste editie staat nu een jaar later op het programma: op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021.

,,Erg spijtig deze afgelasting, maar ook de enige juiste beslissing,’’ zegt Edgar de Veer, sinds 2009 organisator van het populaire Brabantse evenement. ,,Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch het marathonweekeinde op 10 en 11 oktober zowel feestelijk als veilig te laten verlopen. Wij zijn tot het besluit gekomen in nauw overleg met de gemeente Eindhoven.’’

De beperkende richtlijnen van de overheid betreffende Covid-19 zijn weliswaar iets versoepeld, maar onder meer de anderhalvemeterregel is onverminderd van kracht. De organisatie heeft bovendien een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

Monique List, wethouder binnenstad: ,,Het is buitengewoon jammer voor al die lopers, jong en oud, die zich hebben verheugd op de Marathon Eindhoven, maar de volksgezondheid komt vanzelfsprekend op de eerste plaats. Het coronavirus is nog niet weg. Hopelijk kunnen wij volgend jaar met z’n allen weer onbelemmerd genieten van dit prachtige, voor iedereen toegankelijke evenement.’’

De Marathon Eindhoven powered by ASML heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een gemoedelijk stadsfeest; bovendien innovatief en met een fraai, snel parcours. Met vorig jaar in totaal 23.500 inschrijvingen. Op uitgaanscentrum Stratumseind is de interactie tussen lopers en het enthousiaste publiek uniek. De toeschouwers kunnen de lopers daar bijna letterlijk aanraken – maar juist dat is dit jaar helaas ongepast.

De aangeschafte startbewijzen voor de editie van oktober dit jaar blijven geldig voor de Marathon Eindhoven van 2021. De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover per e-mail persoonlijk bericht.

Voor de duizenden lopers die dit jaar hebben uitgekeken naar de Marathon Eindhoven is er een uitnodigend alternatief: de 1ste virtuele editie. Edgar de Veer: ,,Er komt een revolutionaire app, waarbij de beleving van het evenement op bijzondere wijze wordt nagebootst. Binnenkort volgt meer informatie.’’

tekst Pieter Grootes

11-07-2020 Hurdles/sprint start-up Epe

MD: Milou Keulstra 60m 8,50 (2), 60mh 10,59 (3), 150m 20,63 (3); Lotte Aerts 300m 46,43 (1), 300mH 58,18 (1).

Baanatletiek

EPE - Lotte Aerts heeft zaterdag tijdens haar eerste officiële wedstrijd van het baanseizoen het 300-meterclubrecord van AV Generaal Michaëlis verbeterd. Ze was ruim drie seconden sneller dan haar clubgenote Veerle van Erp drie jaar geleden bij de D-junioren. Ook won de 13-jarige in Epe de 300 meter horden. D-junior Milou Keulstra behaalde in dezelfde wedstrijd de tweede plaats (60 meter sprint) en tweemaal de derde plaats (60 meter horden en 150 meter).

Ook B-junior Veerle van Erp was na vier maanden ‘verplichte rust’ verheugd weer op de 800 meter uit te kunnen komen. Ze was slechts vijf seconden langzamer dan een jaartje geleden. Tijdens de populaire Track Meeting, vrijdagavond in Utrecht, was het aantal deelnemers evenwel beperkt en mochten de atleten slechts aan één onderdeel meedoen.

Voor alle GM-atleten was de laatste wedstrijd begin maart de afsluiting van het cross-seizoen.

tekst Pieter Grootes

10-07-2020 Track Meetings Utrecht

V-IPC35: 1. Carlijn van Erp kogel 3,57;
MB: 10. Veerle van Erp 800m 2.35,24.

Algemeen

BEST - Hallo beste clubleden,

Het gaat me niet lukken om iedereen persoonlijk te bedanken, daarom wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling tijdens en na mijn verblijf in het ziekenhuis. Het deed mij en mijn naaste goed om alle kaarten - bloemen - telefoontjes en zeker ook de persoonlijke gesprekken die er waren, en nog dagelijks zijn, te ervaren. Inmiddels ga ik naar de therapie en doe iedere dag wandelen - fietsen en de nodige oefeningen. Dat gaat gezien de omstandigheden naar wens, maar dat het herstel lang zal duren ben ik me terdege van bewust! Ik ga er echter voor en op het einde van het jaar hoop ik weer redelijk te kunnen functioneren. Nogmaals mijn dank en tot ziens!

Groetjes Leo Spanjers

tekst Leo Spanjers

Algemeen

BEST - Sinds maart heeft Nederland te maken met corona-maatregelen. Binnen onze vereniging hebben we voor zover we weten twee corona-besmettingen gehad.

We dienen ons wel te realiseren dat deze corona-maatregelen voor onze medemens bedoeld zijn, zodat deze niet onnodig blootgesteld wordt aan dit verschrikkelijke virus. Dat jij sommige maatregelen zelf erg overdreven vindt is daarbij niet van belang en zelfs egoïstisch.

Door het bestuur, de trainers, Koen en Martin en vele anderen wordt enorm veel tijd gestoken in het maken van protocollen en het vertalen in concrete maatregelen. Dat de RIVM-richtlijnen en de bijbehorende adviezen van de Atletiekunie steeds wijzigen, maakt dit alleen maar lastiger.

Niet iedereen binnen GM houdt zich netjes aan de aanwijzingen. Vaak onbewust, vanuit een soort gewoonte. Soms echter wel bewust. Dat kan niet en getuigt van weinig respect. Niet alleen voor diegenen die deze maatregelen hebben aangebracht, maar ook voor de kwetsbaren binnen GM.

Mijn oproep is daarom:

Houd je op onze accommodatie aan de GM-maatregelen!!

Samen kunnen we het corona-virus temmen.

 

 

tekst Paul Hoen

Lopen

MIERLO - Van vrijdagnacht vijf uur tot zaterdagnacht drie uur was hij aan het hardlopen. Over de Gulbergen in Mierlo, op en af. Liefst 221 keer. Addie van der Vleuten uit Best maakte daarmee net zoveel hoogtemeters als wanneer hij de Mount Everest op de grens van Nepal en Tibet op zou lopen. 'Everesting', heet deze uitdaging. Wereldwijd waren er tot nu pas 132 everestingpogingen gedaan. Addie liep met Eibert de Koning uit Oisterwijk. Die moest vlak voor het einde uitgeput opgeven, maar Addie redde het. "Ik hoop dat ik over een week weer een beetje fit ben."
Ondanks de slopende uitdaging was Addie zondagochtend alweer bijtijds wakker. "Ik heb niet veel geslapen, dit kwam door mijn onrustige benen", legt hij uit. "Mijn spieren zijn werkelijk overal verzuurd."
Hij noemt de run over de Gulbergen 'echt afzien'. "Ik had zelf verwacht dat het iets sneller zou gaan." Dit idee was gebaseerd op de statistieken van lopers die een paar weken terug de helft van de afstand hadden afgelegd.
Maar Eibert en hij hadden veel last van de hitte. "Op de helft van de afstand hadden we negen uur gelopen. Toen wisten we al dat het een lange dag zou worden, haha. De eerste zeventien uur ging het nog redelijk vlot. Daarna ging het tempo ietwat achteruit. Ons shirt was continu zeiknat. We waren de hele tijd aan het zweten. We hebben daardoor wat langere pauzes moeten pakken om goed te blijven eten en drinken, want we verloren zoveel vocht! Ik heb in totaal minimaal dertien liter gedronken om het vochtverlies aan te vullen."

'Ik was helemaal leeg'
Rond twee uur zaterdagnacht moest Eibert afhaken. "Hij haalde het net niet. Hij kwam denk ik veertien keer op en neer tekort", vertelt Addie. "Hij stortte he-le-maal in. Hij ging bovenop de bult liggen en kon echt niks meer. Hij wilde slapen. Het is mooi geweest, maak jij het maar af, zei hij me."
En dat deed Addie. "Al zat ik er zelf op dat moment ook goed doorheen. Ik was helemaal leeg na al die uren." Daarom liep zijn vriendin de laatste tien stukken op en neer met hem mee. Dit is volgens Addie de zwaarste sportieve uitdaging die hij ooit is aangegaan. "Ik loop ook weleens heel lange afstanden, maar dit is veel zwaarder", benadrukt hij. "Je bent met everesting continu in beweging. Bij een gewone langeafstandsloop kun je bij een verzorgingspost even wat rust pakken. Dan kun je even naar binnen, zitten op een stoel en even eten en drinken. Nu stonden we continu in de zon op die bult. Voortdurend naar boven stampen - 41 à 42 hoogtekilometers - en dan weer naar beneden."
En als je naar beneden gaat, kun je geen rust pakken. "Dan móet je rennen, en het is echt een steile afdaling. Die spier naar je knie span je als je naar beneden gaat continu aan. Die voel ik nu heel erg goed. En naar boven hiken is ontzettend zwaar. Je hebt te maken met een maximaal stijgings- en dalingspercentage van 25 procent. Je bent blij als je boven bent."

'Geen idee wanneer ik me weer top voel'
In totaal heeft Addie nu 8853 hoogte- en daalmeters op de Gulbergen achter de rug. "Ik heb geen idee wanneer ik me weer top zal voelen", geeft hij eerlijk toe. "Ik ga aankomende week in ieder geval niet lopen, alleen maar rustig fietsen. En dan hoop ik dat ik over een week weer een beetje fit ben."

Bron: Omroep Brabant

fotobijschrift Addie van der Vleuten in actie op de Gulbergen in Mierlo

tekst Peter de Bekker, Omroep Brabant
foto Erik van Kempen - Oh Shoot!

Lopen

BEST - Eind vorig jaar besloot Peter Eshuis (40), lid van AV Generaal Michaëlis, zich een doel te stellen: de hele marathon van ruim 42 kilometer lopen. Nog geen week voor de geplande marathon van Amstelveen sloeg eind maart het coronanoodlot toe. Evenement afgelast, clubtrainingen afgelast. Wat nu? Via een trainingsapp liep Peter Eshuis vorige week in zijn eigen ‘Corona Marathon Solo’ een toptijd van 2.46.28 uur. “Ik had deze uitlaatklep voor geen goud willen missen.”

Als voormalig wedstrijdzwemmer was Peter Eshuis gewend ergens naar toe te werken. Toen hij zich drie jaar geleden bij GM aansloot, genoot hij met volle teugen van de vooruitgang: “Progressie maken is leuk.” Na het opvoeren van de trainingsomvang werd eind vorig jaar het eerste doel gehaald: de halve marathon onder de 1 uur en 20 minuten. Tijdens zijn zevende halve marathon liep de bijna twee meter lange loper 1.18.30. Nog geen maand had Peter Eshuis nodig om zijn volgende doel vast te pinnen: de hele marathon.

Dan dringt zich de vraag op: waarom na een voltooide marathontraining van drie maanden weer van voor af aan beginnen? Hij had er zelfs het cross-seizoen voor laten schieten. Peter Eshuis raakt zelfs een beetje emotioneel: “Je realiseert je dan pas hoe stressvol die corona is, zeker in een jong gezin met opgroeiende kinderen. Je bent vader en onderwijzer tegelijk.” De trainingen in de buitenlucht werden weldra een welkome uitlaatklep. “M’n vrouw Janneke ging erin mee, als constante begeleider op de fiets, wat ze anders bijna nooit deed. Samen genieten van de afleiding.”

De datum, vrijdag 19 juni, stond vast. Een geschikte route van 42 kilometer en 195 meter, via de Zessprong, Aarle, Lennisheuvel, de Kampina en de Oisterwijkse bossen en via Aarle weer terug, was verkend. Na wat inlopen was om 9.00 uur de start. “Ik had een richttijd van 2 uur en 45 minuten, gebaseerd op de trainingen en hartslag. Ruim 15 kilometer per uur. De eerste 30 kilometer ging makkelijk”, zegt Peter, die maximaal 34 kilometer aaneen had getraind. “De laatste 5 kilometer was het vechten, de kuit voelde strakker, tegen kramp aan, maar het tempo is gelukkig niet ingezakt.”

“Shit, 20 seconden sneller dan m’n pr uit 1997...”, klonk het na afloop in de met de duimen omhoog  exploderende groepsapp. Die tijd was, toen er gemiddeld veel sneller werd gelopen dan nu, goed voor de vijfde plaats bij de NK voor Masters M40, met slechts een tweetal minuten van het podium. “Ik ben dan ook heel blij met die tijd”, zegt Peter. “Ondanks dat weinigen ervan wisten, had ik aan supporters bij start en finish geen gebrek. Halverwege de Kampina verraste Bart van Linder me, door in tegengestelde richting zijn training af te werken. Een welkom verzetje.”

“De ruim tachtig trainingen en 1200 kilometer samen werden een belangrijke houvast en uitvlucht in turbulente tijden. Dan ga je vanzelf de gewone dingen om je heen meer waarderen”, sluit Peter zijn marathonavontuur af. “Zo hebben we als stimulans tijdens elke training een bloem op de foto vastgelegd. De ruim honderd foto’s vormen nu een indrukwekkend corona-collage, maar bovenal een blijvende herinnering. Janneke, bedankt!”

 

fotobijschrift Peter Eshuis tijdens de laatste marathonmeters met supporters

tekst Pieter Grootes
foto Janneke Eshuis

Algemeen

BEST - Op vrijdag 26 juni heeft de Atletiek Unie een gewijzigd protocol verspreid, weliswaar nog onder enig voorbehoud. Als bestuur bespreken we dit protocol intern en de bedoeling is dat wij op maandag 29 juni de wijzigingen in onze eigen protocollen zullen aanbrengen. De meest actuele informatie wordt altijd op de site weergegeven. 

tekst Paul Hoen

Algemeen

BEST - Volgens de Atletiekunie trekken minimaal een miljoen mensen enkele keren per week de hardloopschoenen aan. Met de geldende sportbeperkingen is dat aantal alleen maar omhoog geschoten: de conditie moet tenslotte toch op peil worden gehouden. Maar hoe doe je dat dan op een verantwoorde manier? Buiten hardlopen is een van de weinige sporten die ‘coronaproof’ is.

Kathinka van Dijk van AV Generaal Michaëlis: “Onze eerstvolgende starterscursus is mogelijk pas in september.” Nieuwe leden zijn echter altijd welkom, ook nu. Een maand vrijblijvend uitproberen blijft de basisregel. Dat geldt voor alle onderdelen die bij de atletiekvereniging Generaal Michaëlis beoefend kunnen worden: naast hardlopen, baanatletiek, bambie-atletiek, bootcamp en wandelen. Inclusief alle variaties: Nordic-wandelen en het relatief nieuwe powerwalking. Combineren van meerdere onderdelen mag altijd.

Natuurlijk gelden nog de nodige beperkingen: jeugd tot en met 18 jaar mag bij elkaar, voor overigen geldt de 1,5-meterregel. En er is geschoven met tijdstippen en locaties, dus ook naar buiten de baan. De bootcampers vermaken zich ook prima op de Oirschotse Hei of het Oude Meer om de drukte te ontlopen. En het vooraf aanmelden blijft, om te zorgen voor voldoende trainers met kleine groepen.

“Ondanks het huidige passen en meten, willen we juist nu onze verantwoordelijkheid als vereniging om beginnende sporters verantwoord te begeleiden niet ontlopen”, zegt Kathinka van Dijk namens het bestuur. Daarbij verwijst ze naar de gediplomeerde trainers en de sportmedische begeleiding. “En je merkt na een maandje proefdraaien dat iedereen weer blij is bij te kunnen kletsen.”

Voor meer informatie en contactgegevens ga je naar www.avgm.nl.

fotobijschrift Een sliert hardlopers bij het Oude Meer

tekst Pieter Grootes
foto Peter Cras

Algemeen

BEST - Op de parkeerplaats is tijdelijk door de gemeente Best een wachtzone ingericht. Dit is gedaan om meer ruimte te kunnen bieden aan wachters, zodat zij niet op straat hoeven te staan. Dit is veiliger omdat er ook auto's de parkeerplaats op rijden.

Meer informatie over deze maatregel lees je op onze website, bij de algemene corona-maatregelen.

 

 

fotobijschrift Bord 'Ingang wachtzone'

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - Ruim 7 weken hebben we niet samen mogen sporten. Om jullie te stimuleren toch in beweging te blijven hebben we wekelijks een challenge georganiseerd.

Na een week van veel overleg en het steeds maar weer bekijken van alle ingezonden foto’s is de jury
uiteindelijk tot een conclusie gekomen. Het was een zeer zware opgave die veel discussie binnen de jury vereiste om tot overeenstemming te komen.

Waar is op gelet?
Er is gekeken naar o.a. originaliteit, welke foto de jury deed lachen, welke foto de jury ontroerde, en
welke foto technisch haast perfect was.

De uitslagen lagen dicht bij elkaar, en omdat niet iedereen een eerste prijs kan winnen is de eindconclusie dat iedereen de tweede prijs heeft gewonnen. Een viertal deelnemers krijgt de eerste prijs uitgereikt, dat zijn:

 • Mieke de Blois
 • Karin van Lochem
 • Peter Cras
 • Ben Saris.

Dan is er een prijs toegevoegd voor de uitdaging die de laatste zondag van de challenges spontaan ontstond en waarbij challenge 7 werd uitgebreid met de woorden "atletiek vereniging". De route van 43 kilometer die daarvoor is afgelegd door Koen van den Boomen en Martin Nijkamp wordt met een 5e prijsje beloond.

Deze vijf prijzen zullen op nog nader te bepalen (foto)moment aan de winnaars overhandigd worden.

Aan alle deelnemers: bedankt voor jullie deelname aan de (foto)challenges!

fotobijschrift Atletiek vereniging Generaal Michaelis in straatnaambordjes

tekst Kathinka van Dijk
foto Koen en Martin

Algemeen

BEST - Nadat de jeugd tot en met 18 jaar al bezig was met buitensport zijn op 18 mei de volwassenen ook weer gestart met hun sport. Door de 1,5 meter regel is er veel ruimte op de baan nodig en moesten er groepen uitwijken naar andere dagen.

Ook voor de loopgroepen had één en ander wel wat impact. Voor de intervaltrainingen op maandag en dinsdag is op de atletiekbaan helaas geen ruimte. De groepen moesten uitwijken naar locaties in de wijk. De bootcampgroepen van Marcel, Nicolai en Harm starten op diverse “buiten” locaties, zoals bijvoorbeeld de Oirschotse Heide of het Oude Meer bij Son.

De wandelaars en de powerwalkers starten ook externe locaties, de Nordicwalkers deden dit altijd al, en de loopgroepen hanteren iets verschoven starttijden en soms ook andere startlocaties. De verschuiving in de starttijden is nodig om zo min mogelijk kruisverkeer met de baanatleten of brengende/wachtende ouders (ook zij mogen niet op de baan) te hebben. Kortom een puzzel die van trainers en hun sporters om flexibiliteit en creativiteit vraagt. De zondagmorgengroep is de enige groep die zonder hinder van andere sporters kan trainen. Uiteraard geldt voor hen ook de 1,5 meter regel.

Omdat de groepen maar uit 8 mensen inclusief de trainer bestaan zijn ook onze assistent-trainers hard nodig, sommigen werden daarbij helaas een beetje in het diepe gegooid. Maar zij hielden zich moedig staande. De reacties op het hervatten van de trainingen waren in ieder geval positief.

Na nog een kleine logistieke afstemming op maandag, zodat ook de tennissers van het naast onze baan gelegen complex hun terrein op en af konden, verliep de eerste week zonder verdere problemen.

tekst Kathinka van Dijk

Baanatletiek

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis is voorzichtig begonnen met de trainingen: de jeugd tot 18 jaar al vanaf woensdag 6 mei, de overigen vanaf maandag 18 mei. Om zo ver te komen is er veel, heel veel werk verzet. “Kinderen en ouders reageren enthousiast”, meldt bestuurslid Carola Janssen, die nauw betrokken was bij de voorbereidingen. “Al blijft het ervaring opdoen en waar nodig bijstellen.”

Voorzitter Paul Hoen kijkt tevreden terug op het werk dat de laatste weken is verzet: “Protocollen, draaiboeken, inrichting van de accommodatie. Zo is er eenrichtingsverkeer van en naar de fietsenstalling en toiletten. Het belangrijkste zijn de positieve reacties van kinderen en ouders, daar doen we het tenslotte voor. Dat zie je aan de grote opkomst, ook van de trainers zelf. Want het blijft vrijwilligerswerk.”

Bestuurslid Carola Janssen: “Toen half april de eerste berichten kwamen dat de maatregelen voor het sporten van de jeugd versoepeld zouden worden, zijn we meteen aan de slag gegaan. Er was nog geen beleid voor coronamaatregelen, helemaal niks. Met de hoofdtrainers hebben we alles doorgenomen: welke onderdelen, wel of geen materialen, verschoven starttijden.” Eind april lag er een eerste protocol, een ‘goede match’, waar ieder, ook de gemeente Best, achter stond. “Het is eigen beleid aangevuld met richtlijnen vanuit de Atletiekunie”, lacht ze trots. “We hebben zelfs een speciale instructiesessie op de baan gehad. Met handschoenen en 1,5-meterhesjes voor de trainers.”

Ook de bambi’s, de 4 tot 6-jarigen, die de herstart van de trainingen ingeluid hebben, snappen de regeltjes. Vanaf maandag 18 mei zijn de lopers en overige atleten weer welkom op de baan. “Al moet iedereen zich wel vooraf aanmelden, want er is een maximum aantal atleten per trainer”, sluit voorzitter Paul Hoen af. “Ik weet nu zelfs dat een baan 1,22 meter breed is, voor als lopers elkaar willen inhalen.” Kijk voor de uitgebreide richtlijnen op avgm.nl/corona-info.

fotobijschrift De ‘materiaal-mannen’ Martin Nijkamp en Koen van den Boomen hebben veel werk verzet

tekst Pieter Grootes

Algemeen

BEST - Het is weer tijd voor een nieuwe challenge en... zoals het er nu uitziet de laatste omdat we 18 mei ook weer starten met onze wandel- en looptrainingen.

CHALLENGE WEEK 7

Deelnemen aan deze challenge kan van 10 mei 2020 tot en met 17 mei 2020.

OPDRACHT

Fotografeer straatnaambordjes. De eerste letters van de bordjes moeten samen "GENERAAL MICHAËLIS" vormen.

Voorwaarden:

 • De 'Ë' mag een gewone "E" zijn.
 • Een straatnaam mag maar eenmaal worden ingezet. In totaal stuur je dus een compilatie in van 17 foto's van straatnaambordjes, met 17 verschillende straatnamen.
 • Google Streetview e.d. doen niet mee.

TRAIN VEILIG

We vragen je nog steeds rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Hou je aan de minimale afstand van 1,5 meter tot anderen.

INSTUREN VAN JE FOTO'S

Je kunt je foto's delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - Via onze website proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom het corona-virus in relatie tot onze vereniging.

Indien er nieuws is, bijvoorbeeld n.a.v. een persconferentie van de overheid, dan zal dit op de gebruikelijke manier via de nieuwsbrieven en nieuwsberichten van GM worden gedeeld.

Nieuw tijdelijk menu op de website

Baanatletiek gaat per 6 mei weer straten met trainingen voor de jeugd. We begrijpen dat er veel vragen zijn over de maatregelen en bijvoorbeeld aangepaste trainingstijden en trainingsvormen. Daarom hebben we op onze website nu ook een apart gedeelte 'corona-info' ingericht waar alle beschikbare informatie te vinden is. Je vindt deze informatie in het hoofdmenu.

Zodra dit aan de orde is kan aan dit menu eenvoudig informatie worden toegevoegd voor onze andere disciplines.

Afgelastingen en openingstijden

De actuele stand van zaken voor onze hele vereniging m.b.t. trainingen, activiteiten, evenementen en openingstijden van onze accommodatie wordt regelmatig bijgewerkt in het nieuwsbericht "Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus". Dit nieuwsbericht blijven we updaten zodra er nieuwe informatie is.

Als op het laatste moment een specifieke training wordt afgelast, bijvoorbeeld i.v.m. slecht weer of als gevolg van niet beschikbaarheid van een trainer, dan wordt zoals gebruikelijk een mededeling op de website geplaatst.

 

fotobijschrift Nieuw tijdelijk menu op de website

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - Het is weer tijd voor een nieuwe challenge! Iedere zondag delen we een nieuwe uitdaging, waaraan je een week lang deel kunt nemen. Als deelnemer maak je kans op een leuk prijsje.

CHALLENGE WEEK 6

Deelnemen aan deze challenge kan van 3 mei 2020 tot en met 10 mei 2020.

OPDRACHT

Maak je mooiste natuurfoto ooit bij een beek, poel of ven.

Voorwaarden:

 • Er moet minimaal ook een boom of boomstam op de foto staan
 • Een dier(tje) erbij levert bonuspunten op
 • Het mag geen oude foto zijn, dus op de foto moet de datum van deze week te zien zijn met de letters GM erbij. Dit mag gewoon op een papiertje geschreven zijn.
 • Zend maar 1 foto in.

TRAIN VEILIG

We vragen je rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Voer deze challenge dus in je eentje uit en spreek niet af met je loopgroepje. Ga je met 2'en lopen, hou je dan aan de minimale afstand van 1,5 meter.

INSTUREN VAN JE FOTO'S

Je kunt je foto's delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

tekst AVGM / MN

Baanatletiek

BEST - Hoogspringtrainer Adri Raaimakers: “Alles in het belang van je atleten.”

“Goh, wat heeft die trainer een grote groep”, dacht Adri Raaimakers (61) ruim vijfentwintig jaar geleden, toen hij zijn kinderen naar de atletiekbaan bracht. “Zou ik kunnen meehelpen?” Na een eerste cursus was hij amper twee jaar later al coördinator van de junioren. Inmiddels hoort hij bij de top van de hoogspringtrainers in Nederland: “Investeren in jezelf doe je in het belang van je atleten.”

Er ging eerst nog tien jaar overheen voordat Raaimakers zich ging toeleggen op het hoogspringen. “Dat had van begin af aan al m’n voorkeur: er zit veel in, het is moeilijk, met veel korte bewegingen. Daar kan ik m’n ei wel in kwijt, dacht ik.” Heel toevallig ontdekte GM-lid Sietske Noorman juist in die periode haar talent voor het hoogspringen. In amper drie jaar tijd begeleidde Raaimakers haar naar haar eerste nationale titel bij de senioren, als zestienjarige junior dan.

Natuurlijk bleef hij al die tijd in zichzelf investeren. Noorman verhuisde na haar nationale en internationale doorbraak naar Sittard, waar de van oorsprong Moldavische Gina Dubnova destijds de regiotrainingen verzorgde. Van haar leerde Raaimakers de ‘kneepjes van het vak’. Naast het lezen van boeken, laatst nog ‘Anatomie van de wendbaarheid’, struint hij geregeld het internet af: “Ik zoek alles waar ik maar beter van kan worden. Je komt dan veel kennis tegen, ook uit het Sovjet-tijdperk.”

Onlangs rondde hij op sportcentrum Papendal de cursus Topcoach Atletiek af, samen met dertig andere toptrainers. “Dat was vijftien weekenden lang theorie en praktijk, over het lichaam, trainen, voeding, biomechanica en psychologie. Sowieso was er een intake-gesprek”, vult Raaimakers aan. “Je moest al wél wat hebben laten zien.” Naast vroeger Sietske Noorman, heeft Raaimakers nu ook oud-Bestenaar en meervoudig Nederlands kampioen Sven van Merode onder zijn hoede.

Al zes jaar is Raaimakers verantwoordelijk voor het hoogspringen bij Regionaal Trainings Centrum Atletiek Midden en West Brabant. “Ik begeleidt nu negen atleten, waaronder een paar van net buiten Brabant. GM-leden Emma van de Valk, Luuk Schot en Orlando Louwers zijn er ook bij.” Doel is om deze talentvolle atleten van 15 tot 19 jaar door te laten stromen naar een EK of WK voor junioren. “In principe trainen we tweemaal per week in Rijen. Daarnaast trainen ze in overleg bij hun eigen vereniging, soms ook in Best. Bijvoorbeeld als de kennis of faciliteiten bij de thuisclub ontbreken.”

Raaimakers heeft er een dagtaak aan: tweemaal per week een halve dag voor de centrale trainingen, logboeken bijhouden, afstemmen met de verenigings-trainers, planning van de vaardigheden. En de schema’s zelf, zes trainingen per week: kracht, techniek, snelheid, kracht, herstel, vermogen. En dan afhankelijk van de periode van het jaar. “Normaal werk je ergens naar toe. Nu is het vooral improviseren, ook voor de atleten zelf. Ik geef ze oefeningen die ze thuis kunnen uitvoeren, voor de afzet bijvoorbeeld. Maar ze inspireren elkaar ook. Met matrassen als hoogspringmat, met een koord tussen de bomen, met een rugzak vol flessen water de trap op voor de stabiliteit en balans.”

Tegelijkertijd beseft Raaimakers juist nú zijn eigen kwetsbaarheid: “Ik heb een astmatische longaandoening, waardoor ik voor het werk afgekeurd ben.” Het ‘full-time’ trainerschap is daarmee een zinvolle en welkome levensinvulling geworden, al 25 jaar. “M’n laatste training was begin maart. Nu ga ik zeker geen risico lopen voor m’n gezondheid. Dan maar werken aan een protocol, voor als we wél weer echt aan de slag mogen”, besluit Raaimakers. “Alles in het belang van de atleten.”

fotobijschrift Adri Raaimakers, erelid en 25 jaar trainer bij Generaal Michaëlis

tekst Pieter Grootes

Algemeen

BEST - Het is weer tijd voor een nieuwe challenge! Iedere zondag delen we een nieuwe uitdaging, waaraan je een week lang deel kunt nemen. Als deelnemer maak je kans op een leuk prijsje.

CHALLENGE WEEK 5

Deelnemen aan deze challenge kan van 26 april 2020 tot en met 3 mei 2020.

OPDRACHT

Fotografeer het volgende:

 1. Attentie
 2. Brug
 3. Dijk
 4. Kamp of Kampen
 5. Boom
 6. Hei
 7. Kerk
 8. WhatsApp
 9. Start
 10. Verboden
 11. Beveiligd
 12. Zone
 13. Bedrijf
 14. Regio
 15. Vergeet-me-nietje van de Alzheimerstichting

Voorwaarden:

 • De foto’s moeten buiten gemaakt zijn
 • Er mogen geen twee dezelfde voorwerpen/objecten op één afbeelding staan, iedere foto moet op andere plek genomen zijn
 • Heb je niet alle 15 foto's kunnen maken? Stuur dan in wat je wel hebt! Je inzending is altijd welkom en ook met minder dan 15 foto's kun je punten verdienen
  (maak wel enkele collage's van de foto's, en stuur niet 15 losse door)

TRAIN VEILIG

We vragen je rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Voer deze challenge dus in je eentje uit en spreek niet af met je loopgroepje. Ga je met 2'en lopen, hou je dan aan de minimale afstand van 1,5 meter.

INSTUREN VAN JE FOTO'S

Je kunt je foto's delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - Tijdens de persconferentie op 21 april is bekend gemaakt dat de regels ten aanzien van sporten door jongeren tot en met 12 en in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar versoepeld mogen worden. Daar zijn we als vereniging natuurlijk heel blij mee. Wat het concreet betekent voor onze trainers, jonge sporters en ouders werken trainers en bestuur nu verder uit. Als vereniging moeten we in de uitwerking in ieder geval ook eventuele vragen vanuit de gemeente en adviezen vanuit de Atletiekunie volgen.

Op het moment dat we weten hoe we het sportaanbod voor de jeugd de komende periode gaan organiseren, laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk weten via de site, social media en trainers. We gaan er vanuit dat iedereen ons even de ruimte geeft om een goed en veilig plan uit te werken. Een vriendelijk verzoek dan ook om nu nog niet actief trainers te bevragen. Onze trainingsaccommodatie blijft gesloten totdat we een plan hebben dat veilig en uitvoerbaar is. We verwachten hiervoor ongeveer twee weken nodig te hebben, onder voorbehoud van afstemming met de gemeente en de Atletiekunie.

Voor volwassenen (baan, hardlopen en wandelaars) blijven alle huidige beperkende maatregelen van kracht.

tekst Paul Hoen

Algemeen

BEST - Het is weer tijd voor een nieuwe challenge! Iedere zondag delen we een nieuwe uitdaging, waaraan je een week lang deel kunt nemen. Als deelnemer maak je kans op een leuk prijsje.

CHALLENGE WEEK 4

Deelnemen aan deze challenge kan van 19 april 2020 tot en met 26 april 2020.

OPDRACHT

Loop, wandel, fiets (of hoe je wil, als het maar actief is) een figuur, zoals het voorbeeld van baanatleet Matthijs dat je bij dit bericht ziet staan.

Klik hier voor het voorbeeld als je de mobiele website bekijkt.

Het is voor deze opdracht niet persé nodig om een sporthorloge te dragen. Wel heb je een app, zoals Strava, nodig op je telefoon. Een screenshot van je route kun je vervolgens insturen.

Bij deze opdracht wordt creativiteit beloond! Je hoeft dus niet het voorbeeld na te lopen: maak vooral een origineel eigen figuur.

TRAIN VEILIG

We vragen je rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Voer deze challenge dus in je eentje uit en spreek niet af met je loopgroepje. Ga je met 2'en lopen, hou je dan aan de minimale afstand van 1,5 meter.

INSTUREN VAN JE SCREENSHOT

Je kunt je screenshot delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

fotobijschrift Voorbeeld

tekst AVGM / MN
foto Matthijs

Baanatletiek

BEST - Door onze trainer Dennis is een leuke AVGM-versie van Ganzenbord gemaakt, met sportieve opdrachten om uit te voeren. Er zijn 2 versies:

 1. AVGM Pupillen Ganzenbord
 2. AVGM Junioren Ganzenbord

Zodra je het speelbord geprint hebt is het enige wat je nodig hebt is een dobbelsteen en pionnen voor de deelnemers.

Koen en onze mascotte Mike hebben het vast uitgeprobeerd. Hoe dat ging zie je in dit filmpje.

Veel speelplezier!

#blijfbewegen
#blijfgezond

tekst AVGM / MN

Overig

BEST - Met de grote tekst die recent als boodschap op ons middenveld is gemaakt zijn we opgenomen in de uitzending van 'Hart onder de riem' op Omroep Brabant.

Wil je het stukje kijken? Dit is de link naar de uitzending:
https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/1077/Hart-Onder-de-Riem/aflevering/3180747

Ons stukje zit op ongeveer 1:37.42 in de uitzending.

De dronevideo zelf vind je ook op Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=Pl5FEPSMAhA

 

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - Het is weer tijd voor een nieuwe challenge! Iedere zondag delen we een nieuwe uitdaging, waaraan je een week lang deel kunt nemen. Als deelnemer maak je kans op een leuk prijsje.

CHALLENGE WEEK 3

Deelnemen aan deze challenge kan van 12 april 2020 tot en met 19 april 2020.

OPDRACHT

Maak tijdens een activiteit de volgende foto's:

 • Maak 4 foto's van het woord Best. Op de foto's moet duidelijk te zien zijn dat ze op een andere plaast genomen zijn
 • Woon je niet in Best, dan mag je deze opdracht ook uitvoeren met de naam van je eigen woonplaats

Je mag zelf weten hoe je de activiteit uitvoert, dus of je gaat lopen of bijvoorbeeld wandelen.

TRAIN VEILIG

We vragen je rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Voer deze challenge dus in je eentje uit en spreek niet af met je loopgroepje. Ga je met 2'en lopen, hou je dan aan de minimale afstand van 1,5 meter.

INSTUREN VAN JE FOTO'S

Je kun je foto's delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - De invloed van de Corona pandemie op medisch, sociaal en economisch gebied is ongekend en onwerkelijk; zowel in Nederland als elders op de wereld. Wat betekent dit voor onze GM-leden?

Op medisch gebied zijn er GM-ers actief in de gezondheidszorg en ook in andere vitale beroepen. Deze beroepsgroepen werken “gewoon” door, zelfs onder deze fysiek en geestelijk zeer zware omstandigheden. Terecht dat er voor hun wordt geapplaudisseerd.  Deze vorm van topsport wordt ook geleverd door diegenen die met dit virus worden besmet en vervolgens op de IC vechten voor hun leven.

Op sociaal gebied is in deze periode van sociale onthouding natuurlijk ook een aantal zaken compleet anders. Thuiswerkende ouders, die ook onderwijstaken uitvoeren. Extra aandacht is ook gewenst voor onze alleenstaande familieleden of kennissen in verzorgingscentra. Als lid van vereniging GM mis je de gezellige GM-activiteiten en trainingen. De periode van lockdown duurt in ieder geval tot en met 28 april.

Op economisch gebied is vooral de terugval in bedrijfsactiviteiten en de grote angst voor economisch minder goede tijden vertaalt zich in onzekerheid van werk en dus inkomen.

Ieder van ons wordt op een of ander manier geconfronteerd met bovenstaande effecten. Sterkte en succes met deze uitdagingen.

Op onze website zien jullie het meest actuele overzicht van afgelastingen en activiteiten. In ieder geval tot en met 28 april zijn we “gesloten”. Dus de accommodatie is gesloten en alle trainingen en activiteiten gaan niet door. Zodra er wijzigingen zijn worden deze op onze website vermeld.

De Atletiek Unie heeft ook besloten dat alle competities van het aankomend atletiek seizoen zijn afgelast.  Wellicht dat er in het najaar nog mogelijkheden zijn voor enkele baanwedstrijden, maar dat wordt pas later besloten.

Er komt natuurlijk een moment dat deze Corona pandepidemie voorbij is. Tot die tijd zal ieder zelf  moeten werken aan conditie en vaardigheden. Atletiek is een individuele sport en biedt dus ook goede mogelijkheden om dit op eigen initiatief te doen. Als vereniging kunnen we dit stimuleren en faciliteren. Hier volgen een aantal voorbeelden.

 • Yakult start to Run: Trainingsschema’s zijn verspreid via onze website. De afsluitende 5km-test gebeurt op afspraak en wordt vastgelegd incl. een analyse video.
 • Binnen onze loopgroepen is gestart met een foto-wedstrijd. Gezien de vele positieve reacties is hier vervolgens een AVGM Corona Challenge van gemaakt. Info over deze challenge kun je vinden via: https://www.avgm.nl/nieuws/al-het-nieuws/3052-challenge-week-2 (week-2; tot 12 april) en https://www.avgm.nl/nieuws/al-het-nieuws/3053-challenge-week-3 (week 3; vanaf 12 april).
 • Onze bootcamp trainer Marcel Reintjes geeft iedere donderdag om 19.30 uur online training vanuit de achtertuin, heb je belangstelling neem dan contact op met jouw trainer voor de link.
 • Trainers en deelnemers van de diverse loopgroepen houden elkaar op de hoogte van trainingen via hun groepsapp. Wil je dus op de hoogte blijven, volg dan vooral @avgm_best op Instagram, of like onze Facebookpagina facebook.com/generaal.michaëlis
 • Bij de pupillen is gestart met het delen van filmpjes en tips . De coördinatoren gaan samen met de trainers onderzoeken ook andere acties. Houd onze website en jouw mailbox goed in de gaten.
 • Bestuursvergadering en commissievergaderingen gaan zo veel mogelijk door en vinden via beeldverbinding op internet plaats.

Ken jij GM-ers die in deze crisis tijd  extra steun kunnen gebruiken of heb je nog suggesties voor het verbeteren van de service aan onze leden, laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Let goed op jezelf en je naasten! Train thuis en blijf gezond  (https://youtu.be/Pl5FEPSMAhA )

Namens het bestuur,

Paul Hoen

tekst Paul Hoen

Algemeen

BEST - Het zijn bijzondere tijden en samen trainen vanuit onze mooie vereniging is helaas even niet mogelijk. Moet je dan al die weken stil zitten? Nee! En we dagen je uit om mee te doen aan onze challenge.

Iedere zondag delen we een nieuwe uitdaging, waaraan je een week lang deel kunt nemen. Als deelnemer maak je kans op een leuk prijsje.

CHALLENGE WEEK 2

Deelnemen aan deze challenge kan van 5 april 2020 tot en met 12 april 2020.

OPDRACHT

Maak tijdens een activiteit de volgende foto's:

 • 3 getallen, waarvan je een som maakt (optellen/aftrekken) en de uitkomst 100 is
 • Een foto met daarop een beer in een vensterbank
 • Een foto van rood hart voor het raam

Je mag zelf weten hoe je de activiteit uitvoert, dus of je gaat lopen of bijvoorbeeld wandelen.

TRAIN VEILIG

We vragen je rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Voer deze challenge dus in je eentje uit en spreek niet af met je loopgroepje. Ga je met 2'en lopen, hou je dan aan de minimale afstand van 1,5 meter.

INSTUREN VAN JE FOTO'S

Je kun je foto's delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - Het zijn bijzondere tijden en samen trainen vanuit onze mooie vereniging is helaas even niet mogelijk. Moet je dan al die weken stil zitten? Nee! En we dagen je uit om mee te doen aan onze challenge.

Iedere zondag delen we een nieuwe uitdaging, waaraan je een week lang deel kunt nemen. Als deelnemer maak je kans op een leuk prijsje.

CHALLENGE WEEK 1

Deelnemen aan deze challenge kan van 29 maart 2020 tot en met 12 april 2020. De challenge van week 2 loopt van 5 april 2020 tot en met 12 april 2020 en alle volgende challenges zullen steeds een week duren.

OPDRACHT

Maak tijdens een activiteit de volgende foto's:

 • Een selfie
 • Een foto waarop bloesem te zien is
 • Een foto van een dier
 • Een foto waarin het getal 67 zit

Je mag zelf weten hoe je de activiteit uitvoert, dus of je gaat lopen of bijvoorbeeld wandelen.

TRAIN VEILIG

We vragen je rekening te houden met de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Voer deze challenge dus in je eentje uit en spreek niet af met je loopgroepje. Ga je met 2'en lopen, hou je dan aan de minimale afstand van 1,5 meter.

INSTUREN VAN JE FOTO'S

Je kun je foto's delen in de WhatsApp-groep die speciaal voor deze challenge is aangemaakt. Om hieraan deel te nemen volg je deze link: https://bit.ly/AVGMcoronaChallenge

Je bepaalt zelf of je na het doorsturen van jouw foto's de groep weer verlaat, of dat je deelnemer blijft. Als je de groep verlaat ontvang je de foto's die andere deelnemers doorsturen niet. Je kunt altijd opnieuw lid worden van de groep via de link om foto's door te sturen.

PRIVACY

Op deze challenge is onze privacy-verklaring van toepassing. Als je deelneemt aan de WhatsApp-groep is jouw telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers aan de groep. Foto's die je deelt kunnen daarnaast worden gepost op onze website en social-media kanalen.

tekst AVGM / MN

Algemeen

BEST - In verband met het coronavirus wordt de pubquiz van zaterdag 18 april a.s. uitgesteld tot na de zomervakantie.

Te zijner tijd zal een nieuwe oproep geplaatst worden voor de inschrijving.

Met vriendelijhke groet,

Cor Bressers

tekst Cor Bressers

Algemeen

BEST - Vandaag zijn door het RIVM voor geheel Nederland aanvullende maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Eén van de maatregelen is dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Vanuit GM geven we gehoor aan deze oproep. Hierom is door het bestuur besloten om in ieder geval tot en met 31 maart al onze trainingen en activiteiten af te gelasten. Dit houdt in dat de gehele accommodatie (dus zowel de baan, als het clubhuis, het krachthonk en de kantine) gesloten blijven.

We gaan uit van jullie begrip voor dit besluit.

Algemene ledenvergadering
Ook onze algemene ledenvergadering wordt uitgesteld. Een nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie
Voor meer informatie over het corona-virus verwijzen we door naar de website van het RIVM.

Nieuws en updates
Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn zal dit o.a. via onze website en Facebook worden gecommuniceerd.
De meest actuele samenvatting m.b.t. afgelastingen en de openingstijden van onze accommodatie lees je hier.

tekst Martin Nijkamp

Algemeen

BEST - Het corona-virus houdt ons steeds meer bezig. Dit heeft ook impact voor onze vereniging. Zo is vanochtend besloten om onze indoor clubkampioenschappen af te gelasten. Voor overige activiteiten en evenementen geldt dat we nauwlettend het advies van het RIVM volgen.

Onze trainingen
Het RIVM adviseert mensen in onze provincie vooralsnog om thuis te blijven en contact met anderen te beperken als zij milde ziekteklachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts) hebben. We verzoeken iedereen met klem om bij ziekteverschijnselen (of bij twijfel) thuis te blijven.

Voel je jezelf gezond, ben je niet verkouden, heb je geen klachten aan je luchtwegen, geen koorts en ben je recentelijk niet in de risicogebieden (Italië, China, inclusief Hong-Kong, Zuid-Korea, Iran) geweest, dan zijn er geen beletsels om gewoon aan trainingen en andere activiteiten op onze accommodatie deel te nemen.

Vooralsnog gaan onze trainingen in principe dus gewoon door.

Meer informatie
Voor meer informatie over het corona-virus verwijzen we door naar de website van het RIVM.

Nieuws, updates en afgelastingen
Indien we meer maatregelen moeten treffen zal dit o.a. via onze website en Facebook worden gecommuniceerd. Check dus voordat je naar onze accommodatie komt of er updates zijn.

De meest actuele samenvatting m.b.t. afgelastingen en de openingstijden van onze accommodatie lees je hier.

 

tekst Martin Nijkamp

Algemeen

BEST - Helaas hebben we zojuist het besluit moeten nemen om onze indoor clubkampioenschappen af te gelasten omwille van het corona-virus.

We vinden dit erg vervelend, maar geven hiermee gehoor aan de oproep van o.a. NOC*NSF om alle sportevenementen in Brabant voorlopig te schrappen en aan de oproep van het RIVM om maatregelen te nemen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te perken.

Hoewel we het besluit betreuren vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. Wij rekenen op jullie begrip.

Actuele informatie
De meest actuele samenvatting m.b.t. afgelastingen en de openingstijden van onze accommodatie lees je hier.

tekst Martin Nijkamp

09-03-2020 Eindstand Kempische Cross Competitie

M45: 4. Ron Dielhof;
JA: 1. Matthijs vd Broek;
JB: 1. Mats Keulstra;
JC: 3. Dario Delgado;
MB: 2. Veerle van Erp;
MC: 2. Ilse vd Wiel, 4. Eliza Dielhof, 6. Sanne vd Wiel, 7. Daniëlle Vis;
JD: 2. Bram van Stiphout, 7. Finn van Hest, 13. Jorben van Hest, 20. Rob vd Wiel;
MD: 1. Milou Keulstra, 2. Veroline Sanders, 3. Avalon Sanders, 14. Lisa vd Wiel;
JPA: 5. Lars van Stiphout, 9. Stan Beenker.

08-03-2020 Nationale Pupillen Indoor Apeldoorn

JPA2: 22. Stijn Pero 60m 9,34, kogel 7,89, hoog 1,20, 600m 2.11,65, 1998 pnt; 46.
MPA1: 46. Tess Aerts 60m 10,85, kogel 5,99, hoog 1,05, 600m 2.37,51, 1349 pnt.

Cross

BEST - Acht van de negen bekerwinnaars na de prijsuitreiking van de Kempische Cross Competitie, zondag in Eindhoven.

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen

Indoor

APELDOORN - Stijn Pero en Tess Aerts van AV Generaal Michaëlis hebben zondag meegedaan aan de Nationale Pupillen Indoor in het Omnisport te Apeldoorn. Beiden hadden een kleine tachtig deelnemers in hun klasse. Stijn behaalde de 22e plaats; de tweedejaars A-pupil liep voor de derde keer dit seizoen een clubrecord op de 60 meter sprint. Ook op de 600 meter liep Stijn een persoonlijk beste tijd. Eerstejaars A-pupil Tess eindigde op de 46e plaats.

Aanstaande zondag worden in sporthal Naastenbest, samen met AVV Valkenswaard en GVAC Veldhoven, de indoor-clubkampioenschappen gehouden.

tekst Pieter Grootes

Lopen

DEN HAAG - Onze “kersverse” assistent looptrainer Alex Boerdam had een missie. Nadat de vorige editie van de City Pier City run vanwege weersomstandigheden niet door kon gaan, wilde hij nu een tijd binnen de twee uur neerzetten. Het was koud, er stond wind, kortom niet de meest ideale omstandigheden. Maar missie geslaagd, zelfs een PR. Einddtijd 1.52.58.

tekst Kathinka van Dijk

29-02-2020 NSK Indoor Apeldoorn

Msen: 5. Gijs Tops 1,80, 11. Luuk Schot (BM) 1,75;
Vsen: 14. Emma vd Valk (BM) 1,45.

29-02-2020 Indoor Open LK Athletics Champs Roermond

JPA meerkamp: 21. Casper Deij 35m 6,7, 35mH 7,6, kogel 5,40, hurkhoog 0,90, 159 pnt.

01-03-2020 NK Cross (Nationaal Crosscircuit) Emmeloord

MD: 6. Lotte Aerts 1500m 6.22.

Informatief

BEST - We zijn verheugd om de nieuwe editie van de AVGM Nieuwsbrief  aan te mogen kondigen. 

In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderdelen:

 • Van de redactie
 • Jaarvergadering
 • WhatsApp Klusjesgroep
 • ReP groep
 • Wandelen/Nordic Walking/Powerwalking, jaarprogramma 2020
 • Voeding en hardlopen
 • GM–voorjaarswandeling op zaterdag 18 april
 • Jury cursus en bijscholing
 • 1e Joe Mann Wandelevent; meer dan geslaagd!
 • Buurtkwis
 • Vacatureoverzicht vrijwilligers

Veel leesplezier en voor vragen, opmerkingen en kopij voor de volgende uitgave over twee maanden kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

tekst Paul van Bree


Deel op sociale media:

Terug naar boven