VB atleten, Specials bij AV Generaal Michaëlis

Bij Generaal Michaëlis is onder de naam "specials" een groep atleten met een verstandelijke beperking actief. Iedereen vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking die graag met atletiek bezig is, is welkom. Ons motto is: "Gewoon van Gewoon kan, Speciaal wat Speciaal moet".
Deze groep traint elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur op de atletiekbaan in Best. Behalve trainen worden ook wedstrijden bezocht en zien deze atleten elkaar ook regelmatig buiten de atletiek om.

De basis is atletiek volgens de regels van de Atletiek Unie. Als iemand door zijn of haar handicap niet in staat is om deze regels te volgen, wordt gezocht naar aanpassingen die het voor de atleten weer wel mogelijk maakt om mee te doen. Behalve voor prestatiegerichte atleten (die vaak met de wedstrijdgroepen meetrainen) is er ook nadrukkelijk plaats voor atleten die het vooral belangrijk vinden om met plezier atletiek te bedrijven en als het mogelijk is ook nog aan wedstrijden mee te doen. Onze trainers hebben veel ervaring met mensen met een beperking en weten voor elk niveau interessante trainingen samen te stellen. Bij de specials wordt regelmatig getraind op kogelstoten, speerwerpen, verspringen, hoogspringen, sprinten en langere afstanden lopen waarbij we vooral aandacht hebben voor verbetering van de motoriek.

Net als bij de reguliere atletiekleden doen de specials regelmatig mee aan wedstrijden, in binnen, en afhankelijk van het niveau, zelf ook in het buitenland. Hoort een atleet bij de top acht van Nederland op enig onderdeel dan kan hij/zij ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap, kortom een programma wat aan iedereen voldoening kan bieden.


Deel op sociale media:

Terug naar boven