avgm logo desktop

Peter Cras300    

Maandagavond - Duurloop

 

Mail voor meer informatie

 

Mijn naam is Alex Boerdam en sinds december 2017 ben ik lid van GM. Na het volgen van een starterscursus bij Decathlon was het voor mij duidelijk dat ik door wilde gaan met hardlopen en via de doorstarters bij GM kon ik mijn afstand uitbreiden en tempo verhogen. Inmiddels heb ik meerdere halve marathons gelopen.

In 2020 heb ik de interne opleiding ALT2 ( Assistent Looptrainer 2) gevolgd. Ik vind het leuk om training te geven. Vaak heb ik nu een rol bij het starters en doorstarters programma als (assistent-) trainer. Ook vervang ik wel trainers bij ziekte of vakantie. Ik vind het erg belangrijk om (vooral) zelf actief te kunnen blijven lopen. Graag wilde ik daarom nog een derde training in de week volgen en eerlijk gezegd liever niet op de baan. Vandaar het starten van de groep om maandagavond 19.30 uur, waarbij iedereen welkom is.

Hopelijk snel tot ziens bij GM.

Nancy Booij 

Woensdagavond - power walking

Mail voor meer informatie

(kies wandelen)

 

Ik ben Nancy Booij, getrouwd met Jim en we hebben een zoon van 21 en een dochter van 18. Ik ben zo’n 25 jaar lid geweest bij GM als hardloper, heb jaren met veel plezier hard gelopen in verschillende loopgroepen, in 2006 een halve marathon gelopen, maar daarna toch maar besloten om het op 10 km per week te houden.

Na een operatie in 2018 was het niet meer verstandig om het hardlopen weer op te pakken, via via ben ik in aanraking gekomen met powerwalken…dat is een combinatie van flink doorwandelen met spierversterkende oefeningen tussendoor. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn en je hoofd leeg te maken.

Dat beviel me zo goed, was toch iets pittiger dan gewoon wandelen en het voelt toch als sporten !!!

Aangezien ik de sfeer bij GM miste heb ik een gesprek gehad om powerwalken te introduceren, mooie tussenvorm van  wandelen en hardlopen, er is belangstelling genoeg voor dus vandaar hebben we nu een gezellige club op  woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. De trainingen beginnen bij het clubhuis van GM.

Dus als jullie zin hebben, jullie zijn van harte welkom.

 

Tom Lassing         

 Baanatletiek

 Mail voor meer informatie

 (Kies Baanatletiek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Lassing         

Trainer Recreatie en Plezier groep

C en D-jeugd 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2006 bij AVGM, eerst als vader/hulptrainer in het bos en vanaf april 2007 als hulptrainer op de baan. In seizoen 2009/2010 het officiële niveau 3 trainersdiploma behaald. Zelf ben ik in mijn jeugd atleet geweest in mijn toenmalige woonplaats Zeist. Verschillende keren clubkampioen geweest, maar buiten de club nooit verder gekomen dan 'derde van de provincie Utrecht'. Ik was dus wel lekker bezig, maar had vooral het postuur niet om echt door te breken. Ik ben nog altijd zelf ook actief als atleet en normaal gesproken doe ik ook zelf nog mee met de verschillende onderdelen. In de leeftijdscategorieën 40+, 45+ en 50+ heb ik verschillende clubrecords op mijn naam staan.

Heel bewust ben ik in 2016 de Recreatie en Plezier groep van jongens en meisjes D en C gaan trainen. Een groep atleten die geen verplichting hebben om aan enkele aangewezen wedstrijden mee te doen. Een groep ook waarbij ik als trainer vooral ga voor het plezier tijdens de training. Ik ben daar behoorlijk creatief in en ze doen dan ook vaak dingen die op het oog weinig met atletiek te doen lijken te hebben, maar die wel leuk en uitdagend zijn.

Ik moet toegeven dat het me drie maanden heeft gekost om voor mezelf de modus te vinden om het zelf ook leuk te vinden. Je wilt namelijk wel dingen bereiken, maar als plezier de boventoon voert, dan is prestatie(verbetering) niet bij alle atleten mogelijk. Het is dus steeds een aftasten welke atleet wel uitgedaagd wil worden tijdens de training en welke er die dag geen zin in heeft en liever een beetje loopt te lambakken. Aan mij als trainer de uitdaging om toch iedereen tevreden naar huis te laten gaan. Zoals gezegd, dat was drie maanden ervaring op doen en was voor mij een enorm zware periode... Ook ik was opgeleid als klassieke atletiektrainer waarbij prestatie de boventoon voerde.

Ik denk dat ik het nu echter wel in de vingers heb en mijn insteek is dan ook dat als er atleten ontevreden naar huis gaan, dat ik het dan beter had kunnen doen. Ik evalueer dan mijn training en hoop het een volgende keer beter te doen.

Binnen de club ben ik ook bestuurlijk heel actief en zit in de nodige commissies. In 2018 kreeg ik vanwege deze vele werkzaamheden de GM beker uitgereikt.

Henk Plasman         

Wandelen Mail voor meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Henk Plasman en op 9 maart 2018 ben ik toegetreden tot het bestuur van AVGM. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven, maar sinds 1984 woonachtig in Best, getrouwd met Gea en samen hebben we twee dochters en sinds 2 november een kleinzoon. In 1996 ben ik lid geworden bij AVGM.

Midden jaren tachtig van de vorige eeuw ben ik begin met wandelen en na twee maanden van voorbereiding volbracht ik mijn eerste Kennedymars. Daarmee was ik bevangen van het wandelvirus. Vierdaagsen van Nijmegen en Apeldoorn, Kennedymarsen en zelfs Nijmegen-Rotterdam over 160 km. Aangezien het wandelen me erg makkelijk af ging en ik bij wandeltochten steeds bij de eerste voorin mee wandelde, wist men mij te verleiden om mee te doen aan prestatietochten en later aan snelwandelwedstrijden. In de negentiger jaren heb ik - als amateur - een aardige carrière als snelwandelaar gehad. Met als hoogtepunten Nederlands Kampioen op de 50 km (1998) en Europees Kampioen Masters op de 30 km (1997). Als lid van de Nederlandse selectie heb ik in vele Europese landen aan wedstrijden deelgenomen en ben ook deelnemer geweest tijdens de IAAF World Cup Racewalking in Monterry (Mexico), Beijing (China) en Podebrady (Tsjechie). Nog altijd ben ik in het bezit van een tiental Nederlandse Records bij de Masters.

Na mijn actieve wedstrijdperiode – waarin ik zes tot zeven dagen per week trainde - ben ik mij gaan toeleggen op het geven van hardloop- en wandeltrainingen en het organiseren van wedstrijden. Zo heb ik 25 jaar het wandeltrainingsweekend bij wandelsportvereniging OLAT georganiseerd. Na het volgen van de modules Atletiek trainer Algemeen en Lopen heb ik een aantal jaar de MiLa-lopers bij AVGM getraind. Vervolgens heb ik de cursussen “jury algemeen” en “jury snelwandelen” met goed gevolg doorlopen. Daarom ben ik nu ook regelmatig actief als nationaal jurylid snelwandelen bij nationale kampioenschappen. Vorig jaar ben ik geslaagd voor de opleiding Allround Wandelsportinstructeur. In het najaar is er contact geweest vanuit het bestuur van AVGM en na een proefperiode heb ik besloten mij beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie.

.


Deel op sociale media:

Terug naar boven