Powerwalking

Bij GM kunt u niet alleen terecht voor baanatletiek, hardlopen, zaalsport, bootcamp, nordic walking en wandelen, maar óók voor powerwalking. Deze relatief nieuwe tak van sport binnen GM is gestart op 24 april 2019.

Powerwalking is lopen in een stevig tempo. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Powerwalking is geen hardlopen. Uit testen is gebleken dat mensen die aan powerwalking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo.

powerwalking
Vertrekpunt

De groep vertrekt vanaf ons clubhuis D'n Opstap aan de Gildelaan 2 in Best. Naderhand staat hier koffie of een drankje te wachten.

Kom daarom gerust een keer langs en maak gebruik van ons kennismakingsaanbod om vier keer gratis mee te wandelen.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Nancy Booij (06-12640034) of Henk Plasman (06-10980674).

 

Lidmaatschap

Als u lid wordt profiteert u niet alleen van de wekelijkse training powerwalking maar wordt u via de Atletiekunie tegelijkertijd automatisch lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Voor de hoogte van de contributie en de manier om lid te worden, zie lidmaatschap.

Enkele andere voordelen zijn:

  • In het voorjaar en in het najaar een dagvullende wandeling in ons Brabantse land.
  • Er wordt altijd getraind: zomer en winter en weer of geen weer, een trainer staat op u te wachten.
  • Een sportmedisch team met fysiotherapeut/podotherapeut/chiropractor staat u bij met raad en daad.

Bent u al lid? Zonder extra kosten kun je je dan bij ons aansluiten, zowel ad hoc bijvoorbeeld bij extreem heet weer of gewoon een keer voor de gezelligheid als voor de langere termijn. Want als (recreant) hardloper is het powerwalken een welkome aanvulling bij de terugkeer van een blessure. Niet alleen blijf je in beweging maar ook het contact met de vereniging blijft in stand. En verder kun je bij een van de wandelgroepen, bijvoorbeeld aan het einde van je hardloopcarrière, nog vele jaren plezier beleven.


Deel op sociale media:

Terug naar boven