Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren

29-08
29 aug 2021
Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren Baanatletiek Wanneer: 29 aug 2021 , 11.00 uur
AVGM organiseert de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en B-junioren. Voor dit kampioenschap zijn... Lees meer

Geocachen in Best!

17-07
17 jul 2021
Geocachen in Best! Wandelen Wanneer: 17 jul 2021 - 15 aug 2021
Het laatste evenement in de maand van het wandelen is een Geocaching evenement voor alle GM’ers en introducées. Dit is een leuke en actieve manier om de zomer... Lees meer

Generaal Michaëlis

Het lijkt een wat strijdbare naam. Staat hier een generaal aan het hoofd? Atletiekvereniging Generaal Michaëlis is opgericht in 1957. In de gemeente Best was het in die tijd de gewoonte om verenigingen te vernoemen naar onze bevrijders uit de Tweede Wereldoorlog, in dit geval Generaal Michaëlis. Er is veel te vertellen over Generaal Michaëlis en andere bevrijders. Uiteraard willen we je de informatie hierover niet onthouden, pdfklik hier om meer over onze bevrijders te lezen.

Tot op heden is er geen reden of behoefte om deze naam te wijzigen of aan te passen. Een stukje noodzakelijke herinnering aan de Tweede Wereldoorlog kunnen wij op deze wijze, via een sportvereniging, in stand houden.

In 2007 vierden we ons 50 jarig bestaan. In die vijftig jaar is onze vereniging uitgegroeid tot een volwassen, bloeiende club, waar naast het neerzetten van een sportieve prestatie, gezelligheid hoog in het vaandel staat. Ter ere van dit vijftig jarig jubileum is een jubileumboek uitgegeven, een prachtig boek met feiten, foto's, cijfers, bekers, onderscheidingen, vele leuke anekdotes, records, tradities, prestaties en nog veel meer. Dat er in die vijftig jaar veel gebeurd is, mag duidelijk zijn. Te veel om op deze website prijs te geven. Maar mocht je geïnteresseerd zijn, het jubileumboek (auteur Ben Saris) is een echte aanrader!

Ons trainerskorps heeft een omvang voor ruim 70 personen, waarvan al zo'n dertig voor de jeugdatleten. Naast onze jeugd zijn vele groepen recreatieve hardlopers, binnensporters, wandelaars, en Nordic wandelaars een aantal keren per week actief bezig met hun conditie.

Gesteund door al deze vrijwilligers kunnen wij al deze faciliteiten aan onze leden bieden. Onze leden trainen, besturen, sporten, geven training, draaien bardiensten, klussen, verzorgen clubbladen, haast te veel om op te noemen. Onze leden houden de vereniging draaiende.

En daar zijn we trots op!

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven