Kraak de kluis - Route/week 3

15-06
15 jun 2021
Kraak de kluis - Route/week 3 Overig Wanneer: 15 jun 2021 - 30 jun 2021
De hele maand juni staat een kluis op onze accommodatie. Weet jij de code te achterhalen en onze kluis te kraken? Het derde cijfer van de kluiscode... Lees meer

Waarom heten we Generaal Michaëlis?

 

Het lijkt een wat strijdbare naam. Staat hier een generaal aan het hoofd? Atletiekvereniging Generaal Michaëlis is opgericht in 1957. In de gemeente Best was het in die tijd de gewoonte om verenigingen te vernoemen naar onze bevrijders uit de Tweede Wereldoorlog, in dit geval Generaal Michaëlis. Er is veel te vertellen over Generaal Michaëlis en andere bevrijders. Uiteraard willen we je de informatie hierover niet onthouden, klik hier om meer over onze bevrijders te lezen.

Oprichting en eerste jaren

Op 15 april 1957 werd een oprichtingsvergadering gehouden, waarvoor huis aan huis folders waren verspreid, daarnaast waren nog een 30-tal personen persoonlijk uitgenodigd. Tijdens de vergadering werden de oprichtingsplannen bekend gemaakt. Op 16 april hadden zich al 22 personen aangemeld.

In vogelvlucht door de jaren

De eerste jaren werd er getraind op een sintelbaantje. Midden jaren 60 liep het ledental op tot 150 leden, hierna volgde een daling. In 1980 telde de club 268 leden. In de jaren 80 bleef het aantal leden steeds rond de 250 schommelen.

In 1983 opende GM het eerste clubhuis d'n aanloop op sportpark de Leemkuilen en krijgt een grasbaan op het voetbalveld ter beschikking. Toen zijn ook de recreanten loopgroepen ontstaan. En werden starterscursussen gegeven voor personen die wilden beginnen met recreatief hardlopen.

Op 2 juni 1992 besloot de gemeenteraad om een nieuwe atletiekbaan aan te leggen. Op 2 april 1993 werd deze vier lanes atletiekbaan officieel in gebruik genomen en op11 juni 1994 werd het clubgebouw geopend en de nieuwe naam 'd'n Opstap' onthuld.

In 1996 steeg het ledenaantal boven de 300, een mijlpaal, die zeker ook te danken is aan de opening van de atletiekbaan.

In 2009 verwelkomden we ook ons 750ste lid. De atletiekbaan is in dat jaar uitgebreid naar zes lanes. Op 23 mei 2009 vond de officiële opening plaats. Hier waren we erg blij mee, omdat we daarmee ook de kans kregen om grote wedstrijden te organiseren.

In 2017 vierden we ons 60 jarig bestaan. In die zestig jaar is onze vereniging uitgegroeid tot een volwassen, bloeiende club, waar naast het neerzetten van een sportieve prestatie, gezelligheid hoog in het vaandel staat. Ter ere van het vijftig jarig jubileum is een jubileumboek uitgegeven, met foto's, wetenswaardigheden, leuke anekdotes, records, traditie en nog veel meer. Ter ere van het 60 jarig jubileum is dit wederom gebeurd, met de gegevens van de afgelopen 10 jaar. Te veel om op deze website prijs te geven. Maar mocht je geïnteresseerd zijn in deze jubileumboeken, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit moment hebben we ruim 200 vrijwilligers die training geven, bardiensten draaien, clubbladen en nieuwsbrieven maken, het interieur verzorgen, de website bijhouden, wedstrijden organiseren, jureren, de baan onderhouden, schilderen en klussen etc.

Dankzij de inzet van al deze mensen zijn wij een club waar een fijne sfeer heerst, waar onder begeleiding van goed opgeleide trainers een enorm aanbod is aan trainingsmogelijkheden en iedereen iets voor elkaar over heeft.

Een van de doelstellingen van de vereniging is het sportaanbod steeds aan te laten sluiten op de nieuwste ontwikkelingen. Dat betekent dat naast de traditionele atletiekonderdelen als lopen, baanatletiek en wandelen bij onze vereniging ook hedendaagse activiteiten als bijv. Bootcamp worden aangeboden. Maar ook de jongste kinderen kunnen al kennismaken met de atletiek in de Bambi-atletiek. Een bijzondere plek binnen onze vereniging wordt ook ingenomen door de (succesvolle) Specials.

GM een club om trots op te zijn!


Deel op sociale media:

Terug naar boven