Vacatureoverzicht vrijwilligers

Hieronder een overzicht van de vacatures bij onze vereniging.

Wil je graag een steentje bijdragen als vrijwilliger, maar er staat hier geen vacature bij die bij je past? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator Marleen Smulders Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 0499-390298. Ook voor algemene vragen of opmerkingen over vrijwilligerstaken binnen de vereniging kun je bij haar terecht.

 

Sinds enkele jaren zijn kleuters van vier tot zes jaar ook welkom bij onze vereniging. Ze trainen in de zomermaanden op de atletiekbaan van 15.00 – 15.45 uur en van oktober tot maart in de gymzaal op woensdag van 17.00 – 17.45 uur. Deze aankomende atleten kunnen op speelse wijze kennismaken met de atletieksport.

In verband met het stoppen van onze huidige coördinator, hebben we dringend behoefte aan een nieuwe coördinator voor deze groep. Kort samengevat is het je taak te zorgen dat alles rondom de trainingen soepel verloopt. Je bent het aanspreekpunt voor de ouders, de trainers en de atleten en je vangt nieuwe leden op. Een keer per jaar organiseer je samen met de trainers op verschillende plaatsen in de wijk een bambi-sessie, om nóg meer kinderen enthousiast te maken.

Een paar keer per jaar lever je wat informatie aan de pers-coördinator van GM, zodat hij in Groeiend Best een artikel kan schrijven om de bambi atletiek verder onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er contact met het Heerbeeck College, omdat de combinatie functionaris (vacature) van het Heerbeeck College de hoofdtrainer van de bambi’s is.

Vind jij het leuk om te organiseren en ga je graag om met atleten? Dan ben je hier echt op zijn plaats. Je zult ongeveer 0.5 tot 1 uur per week bezig zijn met deze vrijwilligerstaak.


Belangstelling of wil je meer informatie:
Neem dan contact op met de voorzitter baanatletiek,
Carola Jansen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-5104 6553 (na 17 uur).

Jaarlijks wordt bij GM een reanimatie-training gegeven. Dit wordt al heel wat jaren door Kathinka van Dijk georganiseerd, maar zij wil voor komend jaar graag het stokje aan iemand anders overdragen. Het is een klus die één keer per jaar geregeld moet worden, dus het is te overzien wat betreft de hoeveelheid tijd. Lijkt het je wel iets om het te organiseren? Neem dan contact op met Kathinka om te horen wat het precies inhoudt. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 06 28036663

Wil jij opgeleid worden tot trainer hardlopen?

Zonder enthousiaste trainer is het hardlopen een stuk minder leuk. Op meerdere dagen kunnen we nieuwe trainers inzetten, dus hierbij een oproep aan belangstellenden om zich te melden.
Als hardlooptrainer begeleid je een groep recreanten. Behalve het plannen van de route, zorg je ook dat de trainingsopbouw klopt, je houdt de groep in de gaten en zorgt dat alle deelnemende atleten mee kunnen, je houdt een warming-up en cooling-down, kortom je begeleidt de training vanaf het begin tot het eind. Ben je zelf (beginnend) hardloper dan heb je vast al wel enig idee wat daar bij komt kijken.
We streven naar verjonging van het trainerscorps, daarom hopen we dat vooral jonge atleten (tot ongeveer 45 jaar) gaan reageren op deze oproep.
Je wordt natuurlijk niet meteen in het diepe gegooid, maar je krijgt een opleiding waarbij de kneepjes van het vak je deskundig worden bijgebracht. Dus je leert er zelf ook weer een boel van.

Belangstelling of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Kathinka van Dijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefoon 06-28036663

Wie komt onze EHBO-ploeg versterken?

Iedereen zal begrijpen dat het bij wedstrijden noodzakelijk is dat er EHBO-ers paraat staan. Vaak hoeven ze helemaal niet in actie te komen, maar als dat wel nodig is, zijn ze onmisbaar. Gelukkig kunnen we al zo’n vijf jaar een beroep doen op een enthousiast groepje vrijwilligers, maar helaas hebben er enkelen om verschillende redenen moeten afhaken. De overgebleven vijf personen lukt het niet om alle wedstrijden (jaarlijks meer dan 15) voor hun rekening te nemen.
Daarom zijn we dringend op zoek naar versterking.
Dus: ben je verpleegkundige, BHV-er of een ander soort hulpverlener met EHBO-diploma? Meld dit dan a.u.b. bij ons. Hoe meer EHBO-ers bij ons bekend zijn, hoe minder vaak wij je zullen vragen.
Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn, ook ouders of begeleiders zijn welkom. Of misschien ken je wel iemand met een medische achtergrond die we kunnen benaderen?
Ook als je geen geldig EHBO-diploma hebt maar wel interesse hebt om dat (deels op kosten van GM) te halen en lid te worden van onze EHBO-ploeg ben je van harte welkom.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Marleen Smulders via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of Herman Wester, telefoon 0499-396663, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dat zijn vrijwilligers, die bij de wedstrijden meehelpen om het materiaal op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen. Op aanwijzingen van de materiaalbeheerder(s) ga je aan de slag. Zowel bij loop- als baanwedstrijden hebben we hiervoor mensen nodig. Wedstrijden vinden gedurende het hele jaar plaats. Je krijgt een overzicht wanneer de wedstrijden plaatsvinden en kunt dan aangeven wanneer je kunt meehelpen.
Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Carlo Flapper.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 0499-310496.

Voor de dinsdag en eventueel donderdag zoeken we een trainer voor onze C-junioren.

We zoeken iemand die al enige ervaring heeft als trainer en het leuk vindt om met jongeren van 14 en 15 jaar om te gaan en in staat is ze enthousiast te maken en te houden.

Heb je voor deze vacature belangstelling of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Carola Janssen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoon 0499 311175.

De sponsorcommissie heeft jullie hulp nodig. Geniet je ook zo van onze mooie accommodatie, neem je ook zo graag deel aan wedstrijden, die door GM georganiseerd worden? Tijden zijn veranderd, kosten gaan omhoog en subsidies gaan omlaag.

Om alle activiteiten te kunnen voortzetten is GM gebaat bij sponsors, zonder hen houden we het hoofd niet boven water.

Wij hebben daarom dringen behoefte aan nieuwe leden voor onze sponsorcommissie. Het hoeft niet echt veel tijd te kosten, je moet alleen een beetje lef hebben om bedrijven te bezoeken. Wanneer je niet het hele jaar mee wilt draaien in de commissie, kun je bijvoorbeeld in het groepje meedraaien dat het kortingsboekje tot stand brengt. Zoals bij alle taken binnen de vereniging geldt 'vele handen maken licht werk'.

Meld je aan, want samen kunnen we zorgen dat GM de mooie club blijft, die het al is! Je kunt contact opnemen met Peter Cras Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het clubgebouw is het centrale punt van onze vereniging en voor veel leden een aantrekkelijk plaats om elkaar te ontmoeten. Een dertigtal vrijwilligers zijn regelmatig in de weer om dat zo te houden. Soms zichtbaar (achter de bar) of niet zichtbaar (achter stofzuiger, ragebol, stoffer en blik of de mop).

We zoeken nog een vrijwilliger die één van de genoemde huishoudelijke apparaten zou willen en kunnen bedienen. De dinsdagochtenden staan daarvoor in ons wekelijkse schema. Voor aanmelden of meer informatie: Bram Flierman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 0499-310203.

2x per jaar, in maart/april en september/oktober, organiseert GM op 6 woensdagmiddagen schoolatletiek voor kinderen van groep 3 van de basisscholen van Best. Deze kinderen kunnen dan kennismaken met atletiek. Dat is voor de vereniging natuurlijk zeer belangrijk, want het is een manier om kinderen enthousiast te maken voor deze sport. Adri Raaimakers verzorgt deze middagen, maar hij is op zoek naar een atleet, die hem daarbij wil assisteren. Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en ze enthousiast te maken voor atletiek? Dan is dit iets voor jou.

Voor aanmelden of meer informatie: Carola Janssen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoon 0499 311175.

Vier avonden per week traint de jeugd. Er zijn veel groepen in alle leeftijdscategorieën, dus er zijn ook veel trainers nodig.

Voor enthousiaste mensen, die in staat zijn dat enthousiasme op jeugdige atleten over te brengen, is binnen onze vereniging altijd wel een plaats als (assistent)trainer. Wanneer je ervaring hebt op het gebied van begeleiden en motiveren van jeugd, is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar niet perse noodzakelijk. Belangrijker is dat je enthousiast en leuk met kinderen kunt omgaan. De vereniging zorgt voor een opleiding, mocht je die nog niet hebben genoten.

Voor aanmelden of meer informatie: Ben Saris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 0499-329911.

Gelukkig kunnen we bij wedstrijden een beroep doen op een groot aantal enthousiaste (ouders van) leden die als jurylid willen optreden. Maar niet iedereen kan altijd en bij een evenement als bijvoorbeeld de Kermismeerkampen hebben we ontzettend veel juryleden nodig. Daarom zoeken we doorlopend vrijwilligers, die opgeleid willen worden tot jurylid. Die opleiding (vier dagdelen) is nodig omdat het vaak om officiële wedstrijden gaat. Als je een diploma hebt, kun je meehelpen. De tijd die je er in steekt is te overzien. Je kunt zelf aangeven welke wedstrijden je wilt jureren. Gemiddeld komt dit neer op 3 á 4 wedstrijden per jaar. Juryleden die ambitie hebben om vaker en bij belangrijke wedstrijden te jureren of als starter, microfonist, wedstrijdleider of scheidrechter op willen treden kunnen door extra cursussen volop aan hun trekken komen.

Voor aanmelden of meer informatie: Ben Saris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 0499-329911.

Het clubhuis is minimaal vier avonden per week en de zaterdagochtend geopend en op die momenten moet er dus bediening zijn. Bovendien vinden er regelmatig evenementen plaats, waarbij ook een beroep op vrijwilligers wordt gedaan voor bediening. Gelukkig kunnen we al een beroep doen op een grote groep leden die met veel enthousiasme de klanten van een drankje voorzien, maar nieuwe vrijwilligers voor de bar zijn altijd welkom. Je kunt vooraf afspraken maken of je een of meerdere keren per maand een vaste avond wilt draaien of alleen incidenteel gevraagd wilt worden, bijvoorbeeld bij evenementen of wanneer iemand wegens ziekte of vakantie verhinderd is.

Voor aanmelden of meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij als vereniging moeten voortaan werkzaamheden verrichten zoals:

  • Konijnengaten vullen met aarde
  • Graskanten steken
  • Kogelsectoren schoffelen
  • De graskanten steken
  • Het gras bijhouden met een bosmaaier op moeilijk bereikbare plaatsen
  • Verspringbakken ontdoen van onkruid, aanvegen en aanharken
  • De baan vrijhouden van bladeren
  • De goot van de baan schoonhouden
  • De stoep vegen en het terrein vrij van zwerfafval houden
  • Het schoonhouden van de polsstokvoorzieningen en steeplechase bak

De gemeente Best heeft ons (eenmalig) van materialen voorzien. Denk hierbij aan de nodige gereedschappen zoals bladharken, schoffels en batsen. Ook hebben we twee kruiwagens gekregen en zijn we voorzien van een bosmaaier en bladblazer.Voor het steken van de graskanten mogen we twee keer per jaar gebruik maken van apparatuur van de gemeente.

Uitvoering van het onderhoud

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die enkele keren per jaar een steentje bij willen dragen aan het onderhoud.

Er wordt gewerkt aan een opzet, waarbij één keer in de vier weken een vast onderhoudsprogramma afgewerkt wordt. Vervolgens zijn er vier piekweken, waarin grotere werkzaamheden opgenomen zijn zoals het graskanten steken en het schoonmaken van de goten. Iedereen die zich aanmeld kan zelf kiezen voor één of meerdere weken om mee te helpen.

Aanmelden voor het onderhoud kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Jan van Kasteren).

Op een later moment zal bekeken worden welke tijdstippen het best uitkomen om het onderhoud uit te voeren. Uiteraard heeft iedereen zelf volledige inspraak over zijn of haar inzet.


Deel op sociale media:

Terug naar boven