avgm logo desktop

Handleiding Communicatie voor AVGM-evenementen

Voor de communicatie rond activiteiten, zowel binnen de vereniging als daarbuiten, bestaat een aantal mogelijkheden. Het doel van deze handleiding is deze mogelijkheden te verduidelijken en aan te geven welke informatie nodig is en aan wie deze moet worden aangeleverd.
Houd er rekening mee dat dit tijdig dient te gebeuren, we zijn immers allemaal vrijwilligers die het naast andere activiteiten doen.

De meest recente nieuws-items zijn te vinden op de Homepage onder 'Laatste Nieuws'.

Ze kunnen zowel vooraf (aankondiging) als na afloop (verslag) van de activiteit worden geplaatst, maar zijn alleen te lezen voor leden die regelmatig op de website (of Facebook) kijken.

Nieuws-items kunnen geplaatst worden door de organisator zelf, mits deze als redacteur van nieuws-items verbonden is aan de website. Anderen dienen de benodigde informatie (foto/poster en tekst) tijdig te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorbeeld:

Nieuws item

Een AVGM-bericht is een bericht over één onderwerp dat via e-mail aan leden van AVGM wordt toegestuurd. De volgende categorieën worden onderscheiden:

  • Algemeen (bestemd voor alle leden)
  • Baan (bestemd voor Baanatleten)
  • Lopen (bestemd voor de lopers)
  • Wandelen (bestemd voor wandelaars en Nordic walkers)

Dit AVGM-bericht is geschikt om het evenement direct onder de aandacht van (een deel van) de leden te brengen.

De orgnisator dient hiervoor de benodigde informatie (tenminste de tekst en de categorie voor wie het bestemd is; een foto vergroot de attentiewaarde) mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorbeeld:

AVGM bericht

Op onze website kunnen al onze activiteiten worden gepubliceerd. De eerstkomende 5 worden getoond op de Home-page; de volledige kalender is te vinden onder de menuknop 'Evenementen'.

Evenementen kunnen, net als Nieuws-items, door bevoegde redacteuren zelf worden geplaatst.
De benodigde informatie (tekst, eventuele foto of flyer, datum, begin- en eindtijd en locatie) kunnen ook tijdig gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Is er een online inschrijfformulier gewenst? Neem dan zeker ruim van tevoren contact op, aangezien zo'n formulier door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gemaakt en getest dient te worden.

N.B. Zorg er voor dat het Evenement is gemaakt voordat er een AVGM-bericht uitgestuurd wordt.

Voorbeeld:
Evenement

De AVGM Nieuwsbrief wordt 6 x per jaar verspreid, nl. 1 jan, 1 mrt, 1 mei, 1 jul, 1 sep en 1 nov.
Houd hier als organisator rekening mee als je deze vorm van communicatie wilt gebruiken.

Kopij dient uiterlijk ongeveer 2 weken van tevoren te worden gemaild aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorbeeld:

Nieuwsbrief


Deel op sociale media:

Terug naar boven