avgm logo desktop

Clubrecords en Bestenlijsten

 

Reglement Clubrecords en de Bestenlijsten GM 1 april 2011

Naast clubrecords worden binnen de vereniging ook de prestaties van de Beste 10 atleten binnen een categorie en per onderdeel geregistreerd. Het gaat om binnen die categorie de beste 1 sinds 1957. Het kan dus zijn dat je wel een clubrecord hebt gehad maar niet voorkomt op de Bestenlijsten.

 1. Personen die in aanmerking willen komen om opgenomen te worden in de Bestenlijsten van GM moeten een geldige wedstrijdlicentie hebben als atleet van GM.
 2. De onderdelen die in aanmerking komen voor de Bestenlijsten zijn de officiële wedstrijdonderdelen die in het wedstrijdreglement van de Atletiekunie staan of in de Nederlandse Recordlijsten.
 3. De prestaties van onderdelen die in aanmerking komen om in de Bestenlijsten opgenomen te worden moeten op officiële wedstrijden neergezet zijn. Voor Wegwedstrijden gecertificeerde afstanden.
 4. GM heeft voor de procedure een clubrecordformulier dat de wedstrijdatleet moet invullen en door de wedstrijdleiding laten ondertekenen. Dit formulier met de officiële uitslagen dient de wedstrijdatleet bij de Clubrecordcommissie in te leveren om in aanmerking te komen voor een opname in de Bestenlijsten. Voor atleten tot C junior mogen ouders of trainers dit voor de wedstrijdatleten doen.
 5. De Clubrecordcommissieleden komen één keer per kwartaal bijeen om de aanvragen te behandelen. De prestaties zullen tot toekenning in de Bestenlijsten opgenomen worden met de vermelding "In aanvraag". Wanneer aanvraag wordt toegekend, zal "In aanvraag" weggehaald worden.
 6. Niet officiële onderdelen worden in een aparte lijst "Bijzondere vermelding" opgenomen. Om in deze lijst opgenomen te worden gelden dezelfde regels als voor de Bestenlijsten.
 7. In de Bestenlijsten wordt onderscheidt gemaakt tussen ET (Elektronische Tijdwaarneming) en HT (Hand Tijden). Dit geldt voor de korte sprint en hordenummers en voor verspringen en hink-stap-springen. Deze prestaties worden apart vermeld.
 8. Aanvragen, korte sprint en hordenummers tot 200m, verspringen en hink-stap-springen, voor de Bestenlijsten waarbij men teveel rugwind heeft van boven de 2m/sec komen niet in aanmerking voor Clubrecord. Deze prestaties worden wel opgenomen in de lijst "Bijzondere prestaties". Bij wedstrijden met ET moeten in de uitslagen de windmetingen opgenomen zijn.
 9. Voor junioren B en ouder gaan we uit van ET tijden. De handtijden die in de recordlijsten staan blijven staan ook als dit een qua correctie dezelfde tijd is als die van ET. Wordt er een betere ET tijd neer gezet dan komt de HT tijd te vervallen.
 10. Bij doping, is een atleet op doping betrapt dan komen alle Beste prestaties van deze atleet te vervallen en worden deze uit de Bestenlijsten gehaald.
 11. Alle prestatie die een verbetering of evenaring zijn van de Bestenlijsten dient men aan te vragen en komen in aanmerking om in de Bestenlijsten opgenomen te worden.
 12. Wanneer het wedstrijdreglement van de Atletiekunie een aanpassing voorschrijft van een onderdeel, bv speer bij de meisjes C junioren die in 2009 van 600gr naar 500gr zijn gegaan, dan gaan we verder met de nieuwe aanpassing en wordt het ouder Clubrecord in de lijst "Bijzondere prestaties" opgenomen zodat deze niet verloren gaat en men de geschiedenis van de atletiek kan volgen.
 13. Waar dit reglement niet toereikend in is, beslist de Clubrecordcommissie. Dit besluit is bindend. De voorzitter van Clubrecordcommissie heeft een doorslaggevende rol als men er niet uit komt.
 14. Het reglement van de Atletiekunie wordt onderzocht of dat er nog punten aan dit reglement toegevoegd dienen te worden. Het reglement van de Atletiekunie is leidend en aanpassing daar zal in principe tot aanpassing in ons reglement leiden.

Heeft u vragen of opmerkingen dan kun je daarvoor contact opnemen met Stijn Groen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlage: pdfAanvraagformulier_records.pdf


Deel op sociale media:

Terug naar boven