Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren

29-08
29 aug 2021
Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren Baanatletiek Wanneer: 29 aug 2021 , 11.00 uur
AVGM organiseert de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en B-junioren. Voor dit kampioenschap zijn... Lees meer

Geocachen in Best!

17-07
17 jul 2021
Geocachen in Best! Wandelen Wanneer: 17 jul 2021 - 15 aug 2021
Het laatste evenement in de maand van het wandelen is een Geocaching evenement voor alle GM’ers en introducées. Dit is een leuke en actieve manier om de zomer... Lees meer

Henk Plasman

Henk Plasman         

Wandelen Mail voor meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Henk Plasman en op 9 maart 2018 ben ik toegetreden tot het bestuur van AVGM. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven, maar sinds 1984 woonachtig in Best, getrouwd met Gea en samen hebben we twee dochters en sinds 2 november een kleinzoon. In 1996 ben ik lid geworden bij AVGM.

Midden jaren tachtig van de vorige eeuw ben ik begin met wandelen en na twee maanden van voorbereiding volbracht ik mijn eerste Kennedymars. Daarmee was ik bevangen van het wandelvirus. Vierdaagsen van Nijmegen en Apeldoorn, Kennedymarsen en zelfs Nijmegen-Rotterdam over 160 km. Aangezien het wandelen me erg makkelijk af ging en ik bij wandeltochten steeds bij de eerste voorin mee wandelde, wist men mij te verleiden om mee te doen aan prestatietochten en later aan snelwandelwedstrijden. In de negentiger jaren heb ik - als amateur - een aardige carrière als snelwandelaar gehad. Met als hoogtepunten Nederlands Kampioen op de 50 km (1998) en Europees Kampioen Masters op de 30 km (1997). Als lid van de Nederlandse selectie heb ik in vele Europese landen aan wedstrijden deelgenomen en ben ook deelnemer geweest tijdens de IAAF World Cup Racewalking in Monterry (Mexico), Beijing (China) en Podebrady (Tsjechie). Nog altijd ben ik in het bezit van een tiental Nederlandse Records bij de Masters.

Na mijn actieve wedstrijdperiode – waarin ik zes tot zeven dagen per week trainde - ben ik mij gaan toeleggen op het geven van hardloop- en wandeltrainingen en het organiseren van wedstrijden. Zo heb ik 25 jaar het wandeltrainingsweekend bij wandelsportvereniging OLAT georganiseerd. Na het volgen van de modules Atletiek trainer Algemeen en Lopen heb ik een aantal jaar de MiLa-lopers bij AVGM getraind. Vervolgens heb ik de cursussen “jury algemeen” en “jury snelwandelen” met goed gevolg doorlopen. Daarom ben ik nu ook regelmatig actief als nationaal jurylid snelwandelen bij nationale kampioenschappen. Vorig jaar ben ik geslaagd voor de opleiding Allround Wandelsportinstructeur. In het najaar is er contact geweest vanuit het bestuur van AVGM en na een proefperiode heb ik besloten mij beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie.

.


Deel op sociale media:

Terug naar boven