avgm logo desktop

Tom Lassing

Tom Lassing         

Trainer Recreatie en Plezier groep

C en D-jeugd 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2006 bij AVGM, eerst als vader/hulptrainer in het bos en vanaf april 2007 als hulptrainer op de baan. In seizoen 2009/2010 het officiële niveau 3 trainersdiploma behaald. Zelf ben ik in mijn jeugd atleet geweest in mijn toenmalige woonplaats Zeist. Verschillende keren clubkampioen geweest, maar buiten de club nooit verder gekomen dan 'derde van de provincie Utrecht'. Ik was dus wel lekker bezig, maar had vooral het postuur niet om echt door te breken. Ik ben nog altijd zelf ook actief als atleet en normaal gesproken doe ik ook zelf nog mee met de verschillende onderdelen. In de leeftijdscategorieën 40+, 45+ en 50+ heb ik verschillende clubrecords op mijn naam staan.

Heel bewust ben ik in 2016 de Recreatie en Plezier groep van jongens en meisjes D en C gaan trainen. Een groep atleten die geen verplichting hebben om aan enkele aangewezen wedstrijden mee te doen. Een groep ook waarbij ik als trainer vooral ga voor het plezier tijdens de training. Ik ben daar behoorlijk creatief in en ze doen dan ook vaak dingen die op het oog weinig met atletiek te doen lijken te hebben, maar die wel leuk en uitdagend zijn.

Ik moet toegeven dat het me drie maanden heeft gekost om voor mezelf de modus te vinden om het zelf ook leuk te vinden. Je wilt namelijk wel dingen bereiken, maar als plezier de boventoon voert, dan is prestatie(verbetering) niet bij alle atleten mogelijk. Het is dus steeds een aftasten welke atleet wel uitgedaagd wil worden tijdens de training en welke er die dag geen zin in heeft en liever een beetje loopt te lambakken. Aan mij als trainer de uitdaging om toch iedereen tevreden naar huis te laten gaan. Zoals gezegd, dat was drie maanden ervaring op doen en was voor mij een enorm zware periode... Ook ik was opgeleid als klassieke atletiektrainer waarbij prestatie de boventoon voerde.

Ik denk dat ik het nu echter wel in de vingers heb en mijn insteek is dan ook dat als er atleten ontevreden naar huis gaan, dat ik het dan beter had kunnen doen. Ik evalueer dan mijn training en hoop het een volgende keer beter te doen.

Binnen de club ben ik ook bestuurlijk heel actief en zit in de nodige commissies. In 2018 kreeg ik vanwege deze vele werkzaamheden de GM beker uitgereikt.


Deel op sociale media:

Terug naar boven