avgm logo desktop

Vacatureoverzicht vrijwilligers

Hieronder een overzicht van de vacatures bij onze vereniging.

Wil je graag een steentje bijdragen als vrijwilliger, maar er staat hier geen vacature bij die bij je past? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook voor algemene vragen of opmerkingen over vrijwilligerstaken binnen de vereniging kun je bij haar terecht.

 

In de aanstaande jaarvergadering (maart 2024) stopt Paul Hoen als voorzitter. Het bestuur is dus op zoek naar een vervanger.

De voorzitter heeft naast de formele taken een belangrijke rol in de interne organisatie van de vereniging.

Taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter:

 • Voorzitten van de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergadering
 • Voorzitter is boegbeeld van de vereniging
 • Contacten onderhouden met de gemeente Best
 • Contacten onderhouden met omringende verenigingen
 • Actief oriënteren op functioneren vereniging
 • Afspraken maken namens bestuur en bewaken van de voortgang
 • Linking Pin met de clubhuiscommissie, accommodatiebeheer, webcommissie en vertrouwenspersoon
 • Ondersteunen overige bestuursleden
 • Bewaken uitvoering meerjarenbeleidsplan

Randvoorwaarden:

 • Het bestuur vergadert één maal per maand
 • Teamspeler
 • Tijdsbesteding is gemiddeld ongeveer één dag per week. Deze tijdsbesteding is mede afhankelijk van de eigen initiatieven.

Wat krijg je er voor terug:

 • Inzicht in het functioneren van onze atletiekvereniging en de veelzijdigheid van de vraagstukken die aan de orde zijn.
 • Het vormgeven aan besluitvorming over onderwerpen op zowel korte als lange termijn.
 • Er zijn altijd onderwerpen die niet specifiek toe te wijzen zijn aan één van de bestuursleden (denk aan corona),  die wellicht ook voor jou interessant zijn.
 • Goed beeld van het financieel reilen en zeilen van onze vereniging.
 • Bestuurlijke ervaring.
 • Een goed georganiseerde sportvereniging met leden in de leeftijd van 4 tot 90 jaar.
 • Het samenwerken met een enthousiaste groep van bestuursleden en vrijwilligers.

Reactie en informatie:

Paul Hoen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor de Nordic Walking (NW) groepen is GM op zoek naar trainers. Wij lopen op woensdagochtend van 09:30 uur tot 11:00 uur met twee niveau groepen. En op zaterdagochtend van 09:00 uur tot 10:30 uur met drie niveaugroepen. Wij starten altijd vanaf de parkeerplaats bij het Joe Mann theater.

Wij zoeken personen die anderen de techniek van NW kunnen aanleren. Als je de techniek van NW al beheerst is dat mooi meegenomen. Maar kun je dat nog niet, is dat geen ramp, dat valt te leren. Er is een opleiding voor instructeur Nordic Walking.

trainer nordic walking

Belangrijk is:

 • dat je van wandelen houdt en dit ook graag in een groep wilt doen.
 • dat je de leiding kunt nemen en mensen de weg wilt wijzen.

Heb je belangstelling? Neem contact op met het bestuurslid wandelen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met een van de huidige trainers NW.

Wil jij opgeleid worden tot trainer hardlopen?

Zonder enthousiaste trainer is het hardlopen een stuk minder leuk. Op meerdere dagen kunnen we nieuwe trainers inzetten, dus hierbij een oproep aan belangstellenden om zich te melden.
Als hardlooptrainer begeleid je een groep recreanten. Behalve het plannen van de route, zorg je ook dat de trainingsopbouw klopt, je houdt de groep in de gaten en zorgt dat alle deelnemende atleten mee kunnen, je houdt een warming-up en cooling-down, kortom je begeleidt de training vanaf het begin tot het eind. Ben je zelf (beginnend) hardloper dan heb je vast al wel enig idee wat daar bij komt kijken.
We streven naar verjonging van het trainerscorps, daarom hopen we dat vooral jonge atleten (tot ongeveer 45 jaar) gaan reageren op deze oproep.
Je wordt natuurlijk niet meteen in het diepe gegooid, maar je krijgt een opleiding waarbij de kneepjes van het vak je deskundig worden bijgebracht. Dus je leert er zelf ook weer een boel van.

Belangstelling of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met het bestuurslid lopen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie komt onze EHBO-ploeg versterken?

Iedereen zal begrijpen dat het bij wedstrijden noodzakelijk is dat er EHBO-ers paraat staan. Vaak hoeven ze helemaal niet in actie te komen, maar als dat wel nodig is, zijn ze onmisbaar. Gelukkig kunnen we al zo’n vijf jaar een beroep doen op een enthousiast groepje vrijwilligers, maar helaas hebben er enkelen om verschillende redenen moeten afhaken. De overgebleven vijf personen lukt het niet om alle wedstrijden (jaarlijks meer dan 15) voor hun rekening te nemen.
Daarom zijn we dringend op zoek naar versterking.
Dus: ben je verpleegkundige, BHV-er of een ander soort hulpverlener met EHBO-diploma? Meld dit dan a.u.b. bij ons. Hoe meer EHBO-ers bij ons bekend zijn, hoe minder vaak wij je zullen vragen.
Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn, ook ouders of begeleiders zijn welkom. Of misschien ken je wel iemand met een medische achtergrond die we kunnen benaderen?
Ook als je geen geldig EHBO-diploma hebt maar wel interesse hebt om dat (deels op kosten van GM) te halen en lid te worden van onze EHBO-ploeg ben je van harte welkom.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met de EHBO-coördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dat zijn vrijwilligers, die bij de wedstrijden meehelpen om het materiaal op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen. Op aanwijzingen van de materiaalbeheerder(s) ga je aan de slag. Zowel bij loop- als baanwedstrijden hebben we hiervoor mensen nodig. Wedstrijden vinden gedurende het hele jaar plaats. Je krijgt een overzicht wanneer de wedstrijden plaatsvinden en kunt dan aangeven wanneer je kunt meehelpen.
Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met de materiaalploeg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de dinsdag en eventueel donderdag zoeken we een trainer voor onze C-junioren.

We zoeken iemand die al enige ervaring heeft als trainer en het leuk vindt om met jongeren van 14 en 15 jaar om te gaan en in staat is ze enthousiast te maken en te houden.

Heb je voor deze vacature belangstelling of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het bestuurslid baanatletiek met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De sponsorcommissie heeft jullie hulp nodig. Geniet je ook zo van onze mooie accommodatie, neem je ook zo graag deel aan wedstrijden, die door GM georganiseerd worden? Tijden zijn veranderd, kosten gaan omhoog en subsidies gaan omlaag.

Om alle activiteiten te kunnen voortzetten is GM gebaat bij sponsors, zonder hen houden we het hoofd niet boven water.

Wij hebben daarom dringend behoefte aan nieuwe leden voor onze sponsorcommissie. Het hoeft niet echt veel tijd te kosten, je moet alleen een beetje lef hebben om bedrijven te bezoeken. Zoals bij alle taken binnen de vereniging geldt 'vele handen maken licht werk'.

Meld je aan, want samen kunnen we zorgen dat GM de mooie club blijft, die het al is! Je kunt contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het clubgebouw is het centrale punt van onze vereniging en voor veel leden een aantrekkelijke plaats om elkaar te ontmoeten. Een dertigtal vrijwilligers zijn regelmatig in de weer om dat zo te houden. Soms zichtbaar (achter de bar) of niet zichtbaar (achter stofzuiger, ragebol, stoffer en blik of de mop).

We zoeken nog een vrijwilliger voor de huishoudelijke taken in ons clubgebouw. De dinsdagochtenden staan daarvoor in ons wekelijkse schema. Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met de clubhuisbeheerder: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vier avonden per week traint de jeugd. Er zijn veel groepen in alle leeftijdscategorieën, dus er zijn ook veel trainers nodig.

Voor enthousiaste mensen, die in staat zijn dat enthousiasme op jeugdige atleten over te brengen, is binnen onze vereniging altijd wel een plaats als (assistent)trainer. Wanneer je ervaring hebt op het gebied van begeleiden en motiveren van jeugd, is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar niet perse noodzakelijk. Belangrijker is dat je enthousiast en leuk met kinderen kunt omgaan. De vereniging zorgt voor een opleiding, mocht je die nog niet hebben genoten.

Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met het bestuurslid baanatletiek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelukkig kunnen we bij wedstrijden een beroep doen op een groot aantal enthousiaste (ouders van) leden die als jurylid willen optreden. Maar niet iedereen kan altijd en bij een evenement als bijvoorbeeld de Kermismeerkampen hebben we ontzettend veel juryleden nodig. Daarom zoeken we doorlopend vrijwilligers, die opgeleid willen worden tot jurylid. Die opleiding (vier dagdelen) is nodig omdat het vaak om officiële wedstrijden gaat. Als je een diploma hebt, kun je meehelpen. De tijd die je er in steekt is te overzien. Je kunt zelf aangeven welke wedstrijden je wilt jureren. Gemiddeld komt dit neer op 3 á 4 wedstrijden per jaar. Juryleden die ambitie hebben om vaker en bij belangrijke wedstrijden te jureren of als starter, microfonist, wedstrijdleider of scheidrechter op willen treden kunnen door extra cursussen volop aan hun trekken komen.

Neem voor aanmelden of meer informatie contact op met jurycoördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het clubhuis is minimaal vier avonden per week en de zaterdagochtend geopend en op die momenten moet er dus bediening zijn. Bovendien vinden er regelmatig evenementen plaats, waarbij ook een beroep op vrijwilligers wordt gedaan voor bediening. Gelukkig kunnen we al een beroep doen op een grote groep leden die met veel enthousiasme de klanten van een drankje voorzien, maar nieuwe vrijwilligers voor de bar zijn altijd welkom. Je kunt vooraf afspraken maken of je een of meerdere keren per maand een vaste avond wilt draaien of alleen incidenteel gevraagd wilt worden, bijvoorbeeld bij evenementen of wanneer iemand wegens ziekte of vakantie verhinderd is.

Voor aanmelden of meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als vereniging verrichten we diverse onderhoudswerkzaamheden op onze accommodatie. Denk hierbij aan onkruid verwijderen, goten schoonmaken, konijnengaten vullen met aarde, schoonhouden steeplechase bak, schoffelen kogelsector, etc.

Voor deze onderhoudswerkzaamheden wordt regelmatig een hulpvraag geplaatst in een speciale Whatsapp groep. Voor een bepaalde dag worden dan mensen gezocht. Hoe groter de groep, hoe eerder klaar. Ook is het veel gezelliger om met een hele club vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken. Er zijn geen verplichtingen en alles wat je doet is meegenomen, al is het maar een uurtje per jaar.

2020 WhatsApp Klussengroep


Deel op sociale media:

Terug naar boven