Bij onze vereniging kun je vanaf 4 jaar starten met Baanatletiek. We bieden op verschillende niveaus een breed sportaanbod aan in diverse trainingsgroepen. Ook sporters met een lichamelijke- of verstandelijke beperking zijn welkom op onze trainingen. Daar waar mogelijk sluiten zij aan in de reguliere trainingsgroepen, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan speciale trainingen.
 
Naast atletiektrainingen bieden we diverse sociale activiteiten, zoals een jaarlijks jeugdkamp, feestavonden, thema-activiteiten.
 

Bambie atletiek

Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Ambitie & doel

Voor deze groep staan spelvreugde, sociale vorming en de lichamelijke ontwikkeling voorop.

Inhoud training

De belangrijkste basisvaardigheden die worden geleerd zijn: ontwikkeling van ritme, coördinatie, snelheid, lenigheid, behendigheid. Tevens wordt aandacht besteed aan samenspelen, samenwerken en het zich houden aan spel- en leefregels. De trainingsvormen zijn vooral spelvormen waarin de atletiekonderdelen terug komen (lopen, springen, werpen).

Pupillen

Voor kinderen van 7 t/m 11 jaar

Ambitie & doel

Het doel van de trainingen voor deze groep is het kennismaken met de verschillende atletiekonderdelen. Hierbij ligt de focus op het aanleren van de basisvormen van de atletiek (lopen, springen en werpen). Onze pupillen nemen in groepsvorm deel aan wedstrijden op onze eigen baan en bij verenigingen in de regio. De wedstrijden worden georganiseerd volgens het Athletics Champs-programma. Dit programma biedt de mogelijkheid om in de belevingswereld van de kinderen in wedstrijdsvorm atletiek te bedrijven.

Inhoud training

Voor de jongste pupillen zijn de trainingen erg speels. Naarmate de pupillen ouder worden krijgt de techniek meer aandacht.

De opbouw van onze trainingen is als volgt:

  • Gezamenlijke warming-up
  • Een looponderdeel (bv. sprint, horde of meters maken)
  • Een werponderdeel (bv. slingeren, vortex en stoten)
  • Een springonderdeel (bv. (hurk-)hoogspringen, (polsstok-)verspringen)
  • Gezamenlijk eindspel

Junioren

Voor jeugd van 12 t/m 19 jaar

Ambitie & doel

Elke atleet is anders. De een is beter in verspringen, de ander is beter in speerwerpen. We bieden verschillende soorten trainingen aan: recreatief, prestatief en specialisatietrainingen.

Inhoud training

De trainingen richten zich op de atletiekonderdelen, zoals (horde)lopen, middellange-afstandlopen, speer- en discuswerpen, kogelstoten, (polsstok)hoogspringen, verspringen, etc.

  • Bij de CD-Junioren train je in principe alle onderdelen van atletiek. Het is belangrijk om je breed te ontwikkelen. Het voornaamste doel is om jezelf te kunnen verbeteren, dit door middel van afwisselende trainingen. Om het beste uit elke atleet te halen is naast een uitdagende training ook een goede dosis aan plezier nodig.
  • Bij de AB-Junioren kun je als atleet kiezen tussen meerkamp of specialisatie op één of meerdere onderdelen.
  • Voor atleten die graag recreatief trainen en een voorkeur hebben voor meer spelvormen bieden we een Recreatie- en Pleziergroep (REP). Hierbij ligt de nadruk minder op de perfecte technieken en wedstrijden.

Senioren en Masters

Voor atleten van 20 jaar en ouder

Ambitie & doel

Trainen op de atletiekbaan is geschikt voor jong en oud. Je kunt bij onze vereniging altijd op je eigen niveau sporten. Er is een grote keuze aan trainingen die je kunt doen op de baan.

Inhoud training

De trainingen richten zich op de atletiekonderdelen, zoals (horde)lopen, middellange-afstandlopen, speer- en discuswerpen, kogelstoten, (polsstok)hoogspringen, verspringen, etc. Hierbij kun je als atleet kiezen tussen meerkamp of specialisatie op één of meerdere onderdelen.