Lekker buiten actief zijn en ondertussen ook nog genieten van de natuur! Wandelen is goed voor lichaam en geest en past daarom perfect binnen een gezonde leefstijl. Iedereen kan het, het kan bijna overal en op elk moment van de dag. Extra voordeel: in tegenstelling tot veel andere sport- en beweegactiviteiten levert wandelen nauwelijks blessures op. Wandelen biedt veel voordelen en er zijn allerlei mogelijkheden om het te doen. 

Bij AVGM kun je niet alleen terecht voor baanatletiek en hardlopen maar uiteraard óók voor wandelen. Het wandelen bij AVGM is gestart in 2005 en is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van de vereniging. We onderscheiden drie vormen met ieder een eigen karakter, dat zijn: Sportief Wandelen, Nordic Walking en Powerwalking. Maar één ding hebben ze gemeen: het is een prima bewegingsvorm voor alle leeftijden!

Wil je eerst even proefdraaien; dat kan! Kom daarom gerust een keer langs en maak gebruik van ons kennismakingsaanbod om vier keer gratis mee te wandelen, welke vorm van wandelen je ook kiest!

Voor algemene informatie over wandelen kun je contact opnemen met het bestuurslid Wandelen, Henk Plasman via 06-10980674.

 

(Sportief) Wandelen

Elke vorm van beweging is goed voor je gezondheid, maar wandelen biedt nog heel veel andere voordelen. Het kent weinig drempels, want bijna iedereen kan het, het kan altijd en overal, het levert nauwelijks blessures op en het is ook nog goedkoop. Omdat wandelen buiten plaatsvindt, valt er onderweg ontzettend veel te beleven en samen met anderen is dat extra leuk en gezellig. 

IMGP1730

Bij AVGM kun je in groepsverband en onder begeleiding van een ervaren trainer de voordelen van het (sportief) wandelen ervaren; het is gezond voor lichaam en geest en je beleeft de natuur in alle seizoenen van het jaar.

Er zijn vier verschillende wandelgroepen die ook verschillende afstanden en tempo’s hanteren. In principe kan iedereen aansluiten die 5 km/uur kan wandelen. Alle groepen vertrekken vanaf ons clubhuis D'n Opstap aan de Gildelaan 2 in Best. Naderhand staat hier koffie of een drankje te wachten. Zie: trainingstijden.

Voor meer informatie kun je terecht bij Pieter v.d. Sanden (06-30101844).

 

Nordic Walking

De naam Nordic Walking komt uit Finland, waarbij de wandelbeweging wordt ondersteund door wandelstokken (poles). Het is een totaal fitness- en bewegingsconcept. Het voordeel boven fitness in een zaal is dat je het buiten doet, het hele jaar door. Bij voorkeur in de natuur. In een basiscursus leer je de techniek zodat je maximaal profijt heb van je trainingsinspanning.

Er zijn verschillende wandelgroepen die ook verschillende afstanden en tempo’s hanteren. In principe kan iedereen aansluiten die 5 km/uur kan wandelen. Alle groepen vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Joe Mann. Naderhand kan je bij het Paviljoen nog even napraten onder genot van een kop koffie of thee. Zie: trainingstijden.

Voor meer informatie kun je terecht bij Toos de Groen (0499-396608).

 

Powerwalking

powerwalkingPowerwalking is lopen in een stevig tempo. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Kortom een totale workout. 

De groep vertrekt vanaf ons clubhuis D'n Opstap aan de Gildelaan 2 in Best. Naderhand staat hier koffie of een drankje te wachten. Zie: trainingstijden.

Voor meer informatie kunt je terecht bij Nancy Booij (06-12640034).

 

Lidmaatschap

Als je lid wordt profiteer je niet alleen van de wekelijkse trainingen/wandelingen bij GM maar word je automatisch lid van de Atletiekunie. Je kan je vervolgens ook aanmelden als lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Als lid van KWBN krijg je een ledenpas, 4 keer per jaar het magazine wandel.nl, 2 keer per jaar de wandelagenda en korting op alle georganiseerde wandeltochten. Voor de hoogte van de contributie en de manier om lid te worden, zie lidmaatschap.

Enkele andere voordelen zijn:

  • In het voorjaar en in het najaar een dagvullende wandeling in ons Brabantse land.
  • In het voorjaar een dagvullende Nordic wandeltocht.
  • Er wordt altijd gewandeld: zomer en winter én weer of geen weer, een trainer staat op je te wachten.
  • Een sportmedisch team met fysiotherapeut en podotherapeut staat je bij met raad en daad.
  • En uiteraard ben je lid van een gezellige vereniging met diverse nevenactiviteiten.

Ben je al lid? Zonder extra kosten kun je je dan bij ons aansluiten, zowel ad hoc bijvoorbeeld bij extreem heet weer of gewoon een keer voor de gezelligheid als voor de langere termijn. Want als recreant hardloper is het wandelen een welkome aanvulling bij de terugkeer van een blessure. Niet alleen blijf je in beweging, maar ook het contact met de vereniging blijft in stand. En verder kun je bij de wandelgroepen, bijvoorbeeld aan het einde van je hardloopcarrière, nog vele jaren plezier beleven.

 

Jaarprogramma Wandelen

Dit kun je vinden bij de evenementen van GM via www.avgm.nl/evenementen

Wandelaars, en alle andere GM-leden, zijn van harte welkom.